Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха

Имало и постоянно полицейско присъствие пред дома му
18 май 2024 16:20, Анисия Иванова
476
Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от Националната следствена служба /НСО/ му е била назначена заради отправена заплаха срещу него.

„Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха“, написа Петков в социалната мрежа.

Той добави, че има и постоянно полицейско присъствие пред неговия дом.

„Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, написа още Петков.

Неговият коментар беше по повод на трагичния инцидент, при който се удариха две коли край варненското село Аксаково в четвъртък. В едната кола, която е на НСО, е пътувал и Петков заедно с ПР на партията Найо Тицин. При инцидента загина мъжът, шофирал другия автомобил, а неговата съпруга беше приета в болница. Пострада и шофьорът на служебната кола на НСО.

„По време на инцидента седях на задната седалка отдясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видеоконферентен разговор с моя екип, като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации“, допълва Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всъщност охраната е назначена от Линда. Пазят го от парапетни пачаври.
371
0
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
Чета коментарите и разбирам защо са му назначили охрана. Хахаха . Не му мислите доброто .
370
1
 
1
 
! Отговори
Мано преди 3 месеца
Ей, не пиши на диалект. И с латински букви.
369
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Кирил Петков ,не е нужно да се оправдава ,защо е бил с кола и охрана от НСО ,ако няма законна разпоредба за това ,той не би я ползвал -----///------ Никой не може да го задължи да ползва охрана и кола на НСО. Но на секи сеянин това у е мечтата - да го вози държавна кола. Ако не искаше да се вози като туфлек, щеше сам да си кара колата. Сам си е пуснал заплаха анонимно.
368
1
 
9
 
! Отговори
Да си спомним преди 3 месеца
Много известни публични личности са били убийци на пътя с колите си - Красимир Катев, Кирил Маричков щуреца, Лютви Местан, доц.Великов- от НДСВ( беше дори шеф на Парламентарната)... списъка е дълъг...Ама да сте чули поне един от тях в затвора?! Няма и да чуете, ТУК НЯМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, има ШИШИ И БОКО....
367
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като гледам толкова е нагъл и изобщо: толкова са нагли, че ако решат ще кажат, че изобщо е нямало убит човек в другата кола, а е било недоразумение или пък че хората на Кирчо са го убили при самоотбрана.
366
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Киро накрая ще го набарат някъде без охрана и ще му разпорят дирника лъжлив.
365
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро е разбрал че пицата с бело и кристали е опасна за живота и е поискал охрана.
364
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро, не си у ред, елементарната логика предполага като отправяш заплахи да не ти назначават охрана, а обратното, на този дето заплашваш е трябвало да му назначат.
363
0
 
8
 
! Отговори
batMancho преди 3 месеца
И за този, и за Асенчо, Президента казваше, че "...ако има още няколко като тях - ще оправим бързо България". Това беше преди да го ритнат тези и да станат "шарлатани". Е, .... оправиха я. Ха сега гласувайте пак за тях....
362
0
 
15
 
! Отговори
Варненец преди 3 месеца
Кироооооо, за затвора сииии! Кой те е заплашвал преди Акскаково ве, че да наредиш на шофьора на НСО да кара със на Аксаковска панорама с 150??? Кажи вееее, БООООООКЛУУУУУКК??? Ще те Убия ве, БООООКЛУУУУУК!
361
0
 
21
 
! Отговори
Гъдьо преди 3 месеца
Трябвало било да сме смирени"- вика Киро Харварда!?! Ама кога посред нощ арестувахте НЕЗАКОННО бате Бойко пред очите на децата му....тогаз НЕ БЯХТЕ СМИРЕНИ,СААСА
360
0
 
15
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
гевезелъци ,гевезелъци! Заплаха ??
359
0
 
16
 
! Отговори
Бай преди 3 месеца
Киро, Кирил, язък тиза името. Спирай са до кат не стане късно.Баба ти Ванга, каза, ако не си чел, да ти кажа. По голям башибозук и еничари от теб в новото време няма.
358
0
 
4
 
! Отговори
Бай преди 3 месеца
Е сия си я е а мамата. Що на Кирчо му тебе да дуй шушоните, щото *** дойдат ония, как им викаа у факултет, джинове ли минове, и как си спи ша го фанат за шията и после шибгледа ладията дет ша го отнася.Марш, гяволи, джинови. Стойте си по далек от наш Кирчо, щот сия *** скара тоягата.Ми той нии толкоз хубав и умен, чак отвъдйе морето съ научете и са научи, само на далавера да лъже простолюдието, дет са фанаа на орото и му се радвала, кат новородено, че ша влеим у Европа та, а ний сме си там отв
357
0
 
18
 
! Отговори
вгз преди 3 месеца
LBTQ общността е обещала на Кирил да му пръсне халката. Това не е заплаха за националната сигурност. Не му трябва охрана, а възелин.
356
0
 
16
 
! Отговори
Асо преди 3 месеца
Ако бяха очистили Киро, сега другия човечец щеше да е жив. Тъкмо щяха да ни отърват от един лъжец!
355
0
 
17
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 месеца
Нужно ли е било да карат Киро с тази скорост?
354
3
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Кирил Петков ,не е нужно да се оправдава ,защо е бил с кола и охрана от НСО ,ако няма законна разпоредба за това ,той не би я ползвал. Останалите да не използват поредния фатален инцидент с кола на НСО ,за да си правят предизборни пропаганди ,колко са "принципни" ,защото въпреки ,че им се полага не ползват НСО. Проблемът е много по- дълбок ,а не с такъв повърхностен прочит и дребнотемие. В държава ,в която политиците се държат ,като в "кръчмата" и има само клевети ,интриги ..няма бъдеще с тях
353
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
"Ало,ало".Съпротивата в действие.