Йончева доволна от номинацията на ДПС, била признание

Ще я приеме ли?
23 апр 2024 13:30, Красимир Ангелов
215
Йончева доволна от номинацията на ДПС, била признание
Снимка: БГНЕС

"Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България", коментира за БТА Елена Йончева и благодари за това на структурата на Движението.

"Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно - спиране на безконтролната миграция; спиране на трафика на хора; работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво; защита на журналистите от цензура и политическо преследване", отбеляза Йончева.

Още по темата
Тя отчете, че като евродепутат е успяла да направи пробив по редица теми.

"Започнахме работа по законодателство, което по ефективен начин да ограничи трафика на хора", припомни тя. По нейна инициатива е било предложено законодателство за свобода на медиите.

Отстоях включително и предложението, което да гарантира прозрачност на медийната собственост и финансиране, защитата на журналистите от цензура, припомни Елена Йончева. Социалните мрежи, по думите ѝ, вече няма да могат да свалят качествено медийно съдържание.

Ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да ми позволи да продължа да работя по тези важни за България теми, заяви тя. Ще приема подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам, подчерта Елена Йончева в отговора си за БТА.

Както е известно, от ДПС-Благоевград съобщиха, че на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева.

В настоящия Европарламент тя е евродепутат от БСП, но отношенията й с ръководството на партията не са добри.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира новината за номинацията на Йончева с думите, че "рано или късно зависимостите лъсват".

"Ние знаехме много по-рано от вчерашния ден, когато вие научихте за тези зависимости, така че това дава обяснения за прекратените ни отношения с Елена Йончева много отдавна", заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от Избори 2024
Михаил Миков ще е в листата на "Левицата" за предстоящите избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ООО БОЖКЕЕ!ШУШУМИГИТЕ СМЕ НИЕ!А ЗА ГЪБИ А ЗА РИБА!А АА АЗ НЕ ГЛАСУВАМ!НЯМА ЗА КОГО ИЛИ ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО!АХ КОЛКО СМЕ УЧНИ!И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ!МАЙ СМЕ МНОГО!НЕ УМНИ!ХУБАВ ДЕН И БЕРЕТЕ ГЪБИ!
185
0
 
2
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 седмица
Как няма да е доволна ?!?? Важното за нея е някой да я номинира ! Да не е луда да се откаже от това да е евро депутат ?!! Там се пребива от работа а и заплащането е отлично ! Колкото изкара все ще е кяр за нея . Много се натискат за такава тежка и отговорна работа ! Даже открито се сърдят като никой не ги номинира ....
184
0
 
3
 
! Отговори
Насран Пеефски преди 1 седмица
Признаваме задните заслуги на тая именита дупетатка, ще се радваме да стане евродупетат от ДуПяСе, за да защитим задните ценности в евронасрамента !!!
183
0
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 1 седмица
ЛГБТ мафията признава Елена дупетатката !!!
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че какво е свършила Йончева в Европарламента? Аз освен за Барцелонагейт за друго не се сещам.
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДП си е взел опг гроб на ръчна
180
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трудова борса ДyПeтeCe: търсим постоянно политически и морални ПAЧABPИ; пол - няма значение. Заплащане - щедро, според заслугите (т.е. като ЗА СЛУГИТЕ). Юруш, народее, продавай майка си!!
179
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бacи лицемерието. Толкова години да се представяш за нещо и после да плюеш на него по този гнyceн начин. Оказва се, че и Йончева, както и бившият й - хамстерът Станишев през цялото време ги е било еня само за кинтите. Брюкселските.Кой ли е изненадан?Да се продадеш точнона шaйkaта, която в най-голяма степен и най-дълго руши страната ти в интерес на друга страна - от това по-долу няма.
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Fake news. Ruska obiknovena spionka.
177
1
 
5
 
! Отговори
Тоя преди 1 седмица
Еуропарламент трябва спешно да се разтури! Напълни се с алчни, по-алчни и най-алчни!
176
1
 
9
 
! Отговори
ЕвроПЕЕВСКИ пудел преди 1 седмица
Лена гуши Шиши... Търкулнало се гърнето намерило си похлупака!!!
175
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
175 С брутален кариеризъм от страна на Йончева и безпринципност, и корупция от страна на ДПС. Водила била битки в ЕС за България, допринесла била за частичното ни влизане в Шенген?! Пълниглупости, за частичното влизане в Шенген допринесе Мария Габриел, с уважението и контактите си, кото има в ЕС, а не руската агентка Елена Йончева.Още със стъпването си в ЕП, Йончева води "битки" срещу България и за оставането си в Европейските институции. Много пъти тя клеветеше страната си, това са й "заслугит
174
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И как ДПС ще обясни този мръсен абсурд?
173
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С номинацията на комунисткота и руска агентка Елена Йончева, ДПС доказа обвързаност си с БКП,ДС. Явно, номинацията не й е дадена даром, от нея ДПС ще иска да им уреди някои бизнес контакти. Йончева се е наместила добре в Брюксел, на голяма заплата, синът й учи там, създала си е добри контакти. Бизнесът на хората от ДПС явно, ще има полза от връзките на червената журналистка. После някой да каже, че ДПС не са корумпирани. Отврат.
172
1
 
16
 
! Отговори
Йордан Димитров преди 1 седмица
Няма такова падение, никога не е късно да станеш....
171
1
 
16
 
! Отговори
Колко къщи преди 1 седмица
А отруденият електорат на ДПС знае ли колко къщи за гости с крадени европейски пари има тая боркиня с корупцията?
170
1
 
15
 
! Отговори
Предизборно: преди 1 седмица
"Даваш ли, даваш Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра?...
169
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мандатът на евродепутат е 5 години.Елена сега е на 60.Тамън за чудесна европейска пенсия.
168
1
 
21
 
! Отговори
О, божке преди 1 седмица
Като стане дума за коалиция или даже само да се работи с ДПС, ау сакън, бягате като дявол от тамян. Те са етническа партия, синоним на мафия. Ама като ви предложат да ви издигнат за евродепутат, добре дошли, а? Ех, какви сте шушумиги вие.
167
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корумпето Йончева е достоен кадър за ДПС, там само такива има. Догодина и Нинова ще вземат, като и бият шута от БКП.