Васил Терзиев: Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен

Новият кмет на София търси надграждане и промяна, нямал мераци за премиер
Обновена: 11 апр 2024 17:42 | 10 ное 2023 22:38, Красимир Ангелов
152
Васил Терзиев: Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен
Снимка: БГНЕС

"Търсим надграждане и промяна на начина на работа в Столична община. Не ни притеснява обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, фокусирани сме по подготовката да влезем в управление". Това заяви в "Панорама"  по БНТ новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

По думите му някои от ключовите инфраструктурни проекти трябва да бъдат довършени до края на годината.

"Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен", заяви Терзиев, помолен да коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който в деня на местните избори заяви, че кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" бил неблагодарен.

Още по темата
Васил Терзиев поясни, че предизборната кампания е била трудна заради апатията на избирателите. "Хората отказват да гласуват и нямат доверие в политическата класа. Всичко се персонализира по махленски начин", коментира новият кмет на София.

Той посочи, че първото, което ще направи като кмет, е да организира среща с директорите на дирекции.

"Трябва рано да се започне работа по бюджета. Да се реши проблемът с преливащите кофи за боклук и да обявим война на графитите в града. Не може градът ни да изглежда като гето. Ще работим по нов устройствен план. Има голямо припокриване на програмите на формациите в Столичния общински съвет, трябва да се намери мнозинство и ще проведем разговори с всички", каза още Васил Терзиев.

Той посочи, че няма амбиция да става премиер.

Терзиев подчерта, че по негова инициатива двамата с настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова са се срещнали в сряда. "Г-жа Фандъкова се отзова.  Запознах се с належащите проблеми. Поговорихме си за доста неща, свързани с администрацията", каза новият градоначалник

Терзиев допълни, че "не отиват с лошо", а това, което ще търсят е професионализъм във всеки човек.

"Всички тези 175 хил. души спечелиха изборите. Благодаря, че ми дадоха шанс на мен и екипа ми да направи нещо добро за града. Имам ангажимент към всеки един човек, който е гласувал за мен и към всички софиянци. Кметът си е кмет на всички - гласували за мен или не", допълни Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кво влизане, то трябва да излизаш вече. Къш.
117
2
 
1
 
! Отговори
Българка преди 3 месеца
леле каква простотия и е вече тези *** не се прикриват, че всички за еднакво виновни за състоянието на България. Ще ги видим тези хора в затвора, защото мястото им е там. Това драги сънародници, не е демокрация, това се нарича ограбване на държавата и на хората й. Радвам се, че всички тези ще бъдат в затвора. Внук на бивш комунист....
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на Ушенцето!
115
1
 
0
 
! Отговори
Киев преди 4 месеца
Конституционния съд да ги прати и двата кмета и стария и новия за 10 г. В затвора за пример на останалите.
114
0
 
0
 
! Отговори
Киев преди 4 месеца
Колко трябва да работиш за държавата за да спреш да се навеждаш към кметския стол като за 5 стотинки. Отнася се и за двата кмета избора им в констионно нарушение заради хобито им да работят за държавата. Няма промяна в конституцията относно лица с хобита т.е.. лица на които попадат в нормата без право да заемат публични държавни постове.
113
0
 
0
 
! Отговори
г-н ТЕРЗИЕВ, преди 5 месеца
-ЧЕСТИТО,ПОКАЖЕТЕ НА ВСИЧКИ КАК ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА ВСИКИ,ОТ ВАС ДА СЕ УЧАТ ,ЗАЩОТО ГО МОЖЕТЕ-НЕКА ИМА ПОВЕЧЕ КАТО ВАС
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Успех на Терзиев. Не съм за ППтата,нямам лоши впечатления от Фандъкова, но Васил Терзиев според мен е най-правилното решение за кмет на София. Има потенциал и за по-висока кариера, но историята ще покаже
111
0
 
1
 
! Отговори
Трипонеца преди 5 месеца
Толкова добър човек,честен и почтен,каза такива думи, че чак се просълзих.. Съжалявам, че не можах да гласувам за него, щото пих бира и ракия него ден от сутринта.
110
0
 
1
 
! Отговори
SLIVA MIRIZLIVA преди 5 месеца
до номер 117;личи си ,че никога не си ходил до влашкоза да видиш.че хората са много по-читави от вас в софия и не си избират кмет -син на наи-големите ченгета за кмет на софия ха-ха-ха,голям смях.
109
1
 
3
 
! Отговори
bunakдо до N- преди 5 месеца
терзиев,кажи как търсеше млади момчета на твои познати да ги вредиш на работа в телерик за да подслушват ида донасят кои какво говори за теб.с нищо не се разлияаваш от родата си.
108
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
До Анонимен под номер 118- НЕ ГОВОРИ ДОБРЕ ,СПОРЕД МЕН ЗА "ЧОВЕК" ,КОЙТО СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ ЗА НЯКОГО ПО "ЗАУЧЕНИТЕ ФРАЗИ" И НЕВЕРНИ ОБОБЩЕНИЯ НАИЗУСТЕНИ ОТ "УЧЕБНИЦИТЕ" ПРЕПИСАНИ ОТ НЯКЪДЕ ОТ "СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО РЕТОРИКА.....".НЕ СЪМ ГЛЕДАЛА "ПАНОРАМА".НЕ СЪМ ГЛЕДАЛА МНОГО ИЗЯВИ НА ТЕРЗИЕВ ,НО ОТ ТОВА ,КОЕТО ВИДЯХ ,СЧИТАМ ,ЧЕ Е ЧОВЕК НА ДЕЙСТВИЯТА ,НЕ НА ДУМИТЕ ,А ТЕ ВИНАГИ НЕ СА МНОГО ДОБРИ В "ИЗКУСТВЕНАТА РЕТОРИКА" И "ПИАР".ДОРИ И ДА "ПОЛУЧИЛ"ОТ ДС ,УМА И УМЕНИЯТА МУ ,НЕ МОГАТ ДА МУ ГИ ДАДАТ ДС.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човек който говори пред аудитория и държи пред себе си ръце с преплетени пръсти, спуска бариера между себе си и хората, които го гледат и слушат. Което ще рече, че аудиторията не го интересува толкова, който него самият. Това твърдят специалистите по реторика, ПиАр, Пъблик рилейшънс и реклама. Васил Терзиев стискаше преплетени си пръсти на двете ръце пред себе си, през цялото време, докато рецитираше заучената си реч в "Панорама", вчера.
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен, к.73 Какво арменче, какви 5 лева? По Влашко, до Дунава, свестен човек не вирее, а само влacu! Най-простите, най-зли и най-завистливи хора! Спомням си черешовите води през 60-те години на м.в.: Дунавът придошъл и водите заляли ниските участъци на реката. Селяните пищат кански,че не могат да си насадят отгледаните разсади на дините и пъпешите, а бай Пешо Младенов, тогава окръжен секретар на БСП седнал на бюрото и пише телеграма до Т.Живков да не бере грижи,защото всичко е под контрол
105
0
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 5 месеца
С дьржавна сигурност бкп и дс нспред
104
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
Терзиев ,в грешка си за този "глас за теб"!!!Това са само неговите думи ,на които ,тези ,които мислят самостоятелно не вярват!Това е само за пред тези с "евро атлантическите ценности"...
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре започва. Успех!
102
4
 
1
 
! Отговори
Един преди 5 месеца
Аз също имам роднини , които са били Комунари, членове на БКП, един полковник, един митничар и прочее. А реално мразя комунистите и нямам нищо общо , 1 лев не съм се облагодетелствал. Но ако и аз стана публична личност сигурно ще ме изкарат най-върлия комунист , корумпирано отроче и ще ме плюете и мене ей така за спорта, защото имате насъбрана жлъчна злоба. Да , казах, че сте злобни и дори не се усещате за това, като се гледате в огледалото.
101
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
кои вярва на борисов че е гласувал за терзиев аз не вярвам на човек които е лежалв затвор в чехия за кражби на коли не казва кои е получил чувалите с парите на гишетов банката за хемус какво доверие оставка и нови избори
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Една 104 годишна баба на балотажа: От трийсе години не гласувам, щот няма за кого, най-после дойде племеника на Пешо Младенов...
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Унуките на генералите от ДС и племенници на Петър Младенов от Влашко едва изчакаха 33 години да минат и пак се намъкнаха на власт посредством тези,които щяха да я режат проклетата червена напаст из корен. Баце, като стар кадър на Милиционерската школа-Симеоново, и бивш 18-годишен започнал членство в БКП, положи всички усилия унуката да стане кмет на столицата, а сетне,ако се представи достойно, и премиер може да стане! А Пеевски вече напира и той голям началник да стане, ама не в МС, а в НС!