Васил Терзиев: Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен

Новият кмет на София търси надграждане и промяна, нямал мераци за премиер
Обновена: 11 апр 2024 17:42 | 10 ное 2023 22:38, Красимир Ангелов
152
Васил Терзиев: Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен
Снимка: БГНЕС

"Търсим надграждане и промяна на начина на работа в Столична община. Не ни притеснява обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, фокусирани сме по подготовката да влезем в управление". Това заяви в "Панорама"  по БНТ новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

По думите му някои от ключовите инфраструктурни проекти трябва да бъдат довършени до края на годината.

"Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен", заяви Терзиев, помолен да коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който в деня на местните избори заяви, че кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" бил неблагодарен.

Още по темата
Васил Терзиев поясни, че предизборната кампания е била трудна заради апатията на избирателите. "Хората отказват да гласуват и нямат доверие в политическата класа. Всичко се персонализира по махленски начин", коментира новият кмет на София.

Той посочи, че първото, което ще направи като кмет, е да организира среща с директорите на дирекции.

"Трябва рано да се започне работа по бюджета. Да се реши проблемът с преливащите кофи за боклук и да обявим война на графитите в града. Не може градът ни да изглежда като гето. Ще работим по нов устройствен план. Има голямо припокриване на програмите на формациите в Столичния общински съвет, трябва да се намери мнозинство и ще проведем разговори с всички", каза още Васил Терзиев.

Той посочи, че няма амбиция да става премиер.

Терзиев подчерта, че по негова инициатива двамата с настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова са се срещнали в сряда. "Г-жа Фандъкова се отзова.  Запознах се с належащите проблеми. Поговорихме си за доста неща, свързани с администрацията", каза новият градоначалник

Терзиев допълни, че "не отиват с лошо", а това, което ще търсят е професионализъм във всеки човек.

"Всички тези 175 хил. души спечелиха изборите. Благодаря, че ми дадоха шанс на мен и екипа ми да направи нещо добро за града. Имам ангажимент към всеки един човек, който е гласувал за мен и към всички софиянци. Кметът си е кмет на всички - гласували за мен или не", допълни Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
3
 
! Отговори
Айде стига преди 5 месеца
Абе хора, оставете Васето да издеяни няколко месеца, може да излезе пък читав, айде стиха с тоя хейт вече. Поне за малко, дайте въздух на човека. Ето и аз се интересувам дали е окей, ама вие така като хейтвате 24/7 той е обречен на провал, все едно Ваня Григорова си бяхме избрали. Ами дайте му малко да дръпне... Фъндъкова и Бойко можете да ги търпите 18 години, а Васил не можете дори 18 часа, дайте да го видим кво ше направи, стига сте го натискали вече, дайте му въздух, АРЕ СТИГА ВЕЧЕ.
57
2
 
4
 
! Отговори
ШеБачкамВДойчланд преди 5 месеца
Белгия Паарииж неща да бъда роб В БГ на комунистически пеергиш.
56
3
 
4
 
! Отговори
ГрабвамСиПаспорта преди 5 месеца
И към Еърпорта Лондон Рим Париж Дубай с БеГето приключих Край
55
1
 
3
 
! Отговори
ТежкоМиЕнаДушаата преди 5 месеца
Васко!
54
1
 
4
 
! Отговори
ДилъраНаДилъра преди 5 месеца
Васко ше ти спирам пиците с кристали
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комунистически кмет.Нагъл мошеник.И тези от групата с оформените брадичка, нехарактерна за мъж походка и гласчета на нежни създания.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Който не му харесва кмета, да си ходи на село. ТУКА Е СОФИЯ
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ушeв вcичko знae и cмeтkи cи вogи... ...reн!
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Aйge нeмa нyжga...
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
нелегитимен кмет -- напиши си оставката, прислужник.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Oт къде знаеш?? Може да е бил за Григорова.
47
4
 
5
 
! Отговори
Един преди 5 месеца
Българина е цар на хейтърството и плюенето , доказва го в коментарите. Дори надпревари си правят , който плюе повече и по-силно се има за най-значим в обществото на нещaстниците.
46
2
 
8
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 5 месеца
Надявам се всички пдрси да се преместят от пловдив в софия!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До БРАВО НА СЪДА 3 Ами вие кога сменихте чизмите с обувки и бричовете с нормален панталон, кога от карминеночервени станахте тъмносини, че се готвите след 34 години отново да управлявате! Коментарът ви издава, все едно отново набивате обръчите на тези,които не мислят като вас и ще помъкнете обиняемия към мазето за 'съвет'. Демократите в началото на Прехода ви погалиха с перце,трябваше така да ви натиснат, че никога повече да не помисляте за власт! И то в столицата,която уж беше тъмносиня. Боце?!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Засега едно хубаво нещо у Терзиев, поне говори правилен български език и, най-важното, не ме-ка, както масово го правят политиците. Да вземе да даде някой и друг урок на приятеля си Киро, поне да спре да ме-ка, мисъл няма как да му вкара в главата. А за по-нататък ще видим, дано не са прави нехаресващите го.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредния *** облечен във власт.
42
2
 
4
 
! Отговори
@ к.45 преди 5 месеца
Много грy.би.ян.ckи коментар. Едва устискахте на напъна и проявихте ДС-арския си характер. Бързо ще се износите, но неприятната миризма след вас дълго ще мирише. Откъде се кубнахте такива нагли и зли, но без подплата? Не ви ли е срам,че толкова малко хора гласуваха за вас? И веднага започнахте със селските си недодялани обиди! Срам ни е от вас!
41
7
 
2
 
! Отговори
БРАВО НА СЪДА 3 преди 5 месеца
Другарко за коя си се помислила, че си позволваш да обиждаш в национален ефир хората ЛА.НОМЕТИ? Разбирам че си една обикновена чистачка, а за това не ти трябва акъл, ама все пак се осъзнай, къде се намираш! Кметството и ТВ студията не са ти тоалетните с ла.на, които си свикнала да чистиш, ама явно не правиш ралика а!? Хора които са на много, ама много по-високо ниво от тебе и са ти шефове, не си позволват такова държание, а ти коя си, че ще ти търпиме наглото арогантно поведение и простотиите?
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДС не може да си отиде вече 34 г. благодарение на Ив. Костов, който не направи лустрация, а ги остави да разграбят България, реституции, приватизации, девалвации. Пенсиите на хората и заплатите ги държеше мизерни за да имат какво да грабят. Частниците не осигуряваха хората, но властта до ден днешен не им се меша. Отвращават. Този сега ще се държи като частник, все едно е на баща му кметството, помнете го.
39
7
 
2
 
! Отговори
БРАВО НА СЪДА 2 преди 5 месеца
Другарко Ваня хората искат демокрация да живеят свободно, нормално и спокойно, без такива, като тебе нагли да им налагат досадните им простотии, а ако не бяха гласовете на хората които преди са подкрепяли ГЕРБ и сега са им сърдити и за наказание са си дали гласа нарочно за БСП, ти дори с купените ти гласове в *** махали щеше, да имаш мижав резултат така че, не се превъзнасяй и не си мисли, че си голямата работа, защото хората казаха, че си въздухарка и досадна лъжкиня!