Трансцендентална медитация - как може да подобри здравето ви

Може да ви бъде от полза по толкова много проблеми
26 фев 2024 22:20, Дарена Найденова
5
Трансцендентална медитация - как може да подобри здравето ви
Снимка: iStock

Ментални техники като медитация и внимание към детайла стават все по-популярни през последните години. Всъщност експертите съобщават, че практикуването на медитация се е увеличило от 4.1% до 14.% само в рамките на пет години. Но това, което може би не осъзнавате, е, че има много различни форми на медитация. Някои включват неподвижност, докато други се фокусират върху движението. Някои подходи се опитват да изчистят ума, докато други имат за цел да ви накарадт да наблюдавате и манипулирате мислите и емоциите си.

Един често срещан тип медитация се нарича трансцендентална медитация, обикновено наричана с нейното съкращение ТМ. Тази конкретна практика може да се появява често в социалните мрежи и подкасти, както и сред известните личности като Джери Сейнфелд и Опра Уинфри – но това изобщо не е нова форма на медитация.

Какво точно представлява трансценденталната медитация и как се различава от методи като медитация на вниманието? Ето какво трябва да знаете за тази успокояваща умствена техника и как тя може да бъде от полза за живота ви.

Каква е същността на трансценденталната медитация, разберте от Тaloto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Свами Шибaнaнда преди 1 месец
Намествам чакрите и оправям енергиите на млади госпожици. Ще останете доволни.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оу, ся като прочетох цялата статия разбрах - требвало да отидеш на курс да ти я преподадат и да си платиш, иначе немало да се справиш сам... Аха. Всичко е пари, включително и медитацията. Иначе било вслушване в звук или нещо си. Подозрително бие на хипноза некак си така, ама карай, важното е парите да се въртят. ...Щото по принцип медитацията е по-скоро самовглъбяване, а не заплесване по външни звуци и т.н., ама карай, кво ли разбирам аз от модерните "духовни" практики с цена в кеш...
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не е трансцендентална нема ли да свърши работа?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятни сънища!

Спонсорирани публикации