Ценни качества, които да предадете на децата си

Самоувереност, отговорност, емпатия и още
13 яну 2024 21:39, Михаела Лазарова
11
Ценни качества, които да предадете на децата си
Снимка: Istock

Често пъти, когато мислим какво наследство ще оставим на децата си, ние имаме предвид материалната страна на нещата. Но дали това е най-важното? Разбира се, че не. Добрата основа и придобивки невинаги са гаранция за щастлив живот. Ако искате да завещаете нещо наистина ценно, нека това бъдат някои от следните качества:

Самоувереност

Самоувереността е основен инструмент, който може да помогне на вашите деца да успеят в училище и да бъдат по-добри в изразяването на мислите и чувствата си. С малко повече самочувствие, вашите деца ще могат да участват активно в клас, да се наслаждават на дейности на открито по-свободно и да бъдат по-уверени в себе си по време на събития, предизвикващи стрес. Как да им помогнете? Можете да ги научите на самоувереност, като се фокусирате върху развитието на умения – като например хоби или някакво ново преживяване.

Преодоляването на предизвикателствата ще им позволи да излязат от създалата се ситуация по-уверени в собствените си способности. Дейности, които изграждат характер могат да включват уроци по актьорско майсторство, музика и изкуство. По този начин ще ги направите по-смели, ако са срамежливи когато са сред нови хора или когато изпитват нови преживявания. Можете също да помолите децата си да напишат писмо до себе си, като споменат с какво се гордеят и постиженията, които са им донесли радост – това ще ви помогне да ги опознаете по-добре.

Отговорност

Ако самите вие изпитвате трудност да дефинирате отговорността, ето едно примерно определение за нея – това е инициативата да се държим по подходящ начин и да изпълняваме задълженията си като продуктивен член на обществото. Научете децата си да бъдат отговорни, като вие самите бъдете такива. Някои примери за отговорност могат да бъдат много лесни и елементарни – като например оправяне на леглото сутрин или миенето на зъбите.

Ако искате да „преподавате“ отговорност на децата си, научете ги да определят крайни срокове и да ги спазват, било то за дейности в училище или у дома.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хороскопа кой го списва?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мише, а ценни съвети за секса да им дадем ли?
7
2
 
1
 
! Отговори
преди 4 месеца
Какви качества може да предаде един лицемер. За всичко, което искаш да причиниш на някого се иска пизволение и съгласие, а за да го родиш някого на този свят не се иска. като родител си в нарушение още от самото начало. Царят е гол. И с поведението на самоуверен и самовлюбен насилник на деца и тръгнал да ги учи на ценностите си, които са сега ще те родя без да ти искам съгласието и ще те гледам как се гърчиш докато се бориш с живота, а ти ме гледаш аз как се сбръчквам докато старея. Този дар.
6
1
 
6
 
! Отговори
Чики рики преди 4 месеца
Ако родителите НЕ притежават тези качества, как да предадат нататък изброените качества на децата си?!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако си хамалин - нема как да предадеш и те стават хамали :)))
4
0
 
3
 
! Отговори
Христо преди 4 месеца
Пари. Всичко останало се купува.
3
2
 
3
 
! Отговори
Бегай оттука преди 4 месеца
После идва отракана чалга фурия и му стъпва на врата и той няма право дори да се изкаже
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не приказват мноо, че са дразня и като им зашия по един та ша видат
1
1
 
5
 
! Отговори
Жорж преди 4 месеца
Мажоритарен дял в SpaceX и Tesla също стават!

Спонсорирани публикации