Нивата на глюкозата - да ги следите ли, ако не сте диабетик?

И защо глюкозата се превръща в новия глутен?
3
Нивата на глюкозата - да ги следите ли, ако не сте диабетик?
Снимка: iStock

След като устройствата за проследяване на кръвната захар станаха актуални, звездите пък масово отслабват с лекарство за диабет, а терминът „глюкоза“ стана супер модерен в TikTok, започваме да се чудим дали въпросната глюкоза не се превръща  в  новия  глутен, а именно в нещо като мръсна дума, за хората, които преследват уелнес?

Въпреки че диетолозите и експертите по хранене говорят за кръвната захар много преди зората на социалните медии, все пак не може да се отрече, че терминът „глюкоза“ внезапно попадна в светлината на прожекторите.

Факт е, че все повече хора следят кръвната си захар (дори да не са диабетици) чрез глюкозни монитори и приложения, появяват се все повече нови рецепти за поддържане на нивата на глюкозата в кръвта балансирани, така че да не изпитваме глад и апетитът ни да е в норма.

Редица проучвания показват, че поддържането на стабилна глюкоза е свързано с редица ползи за здравето, включително подобрени енергийни нива, по-добро регулиране на настроението, по-добри имунитет и когнитивна функция, и дори по-добро репродуктивно здраве.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: нива на глюкоза
Още от Миш-маш
7 употреби на бебешкото олио
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кажете как да се пазим от хетеро чуматa, искам да си остана здравпедераст
2
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, разбира се. В моето семейство следим всичко от десетилетия. Всеки месец сме на пълни кръвни изследвания. Има нещо наречен рак в стадий 0 - това е, когаот е супер рано, преди да е станал проблем и се лекува, понякога само с промяна в диетата. Но затова се изсква ... парички :) ... Който ги има е щастлив и хубав, който ги няма ... прокажен. За парчики се борете. С пари се живее, щото ако само с хора трябва ... малееее
1
0
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 седмица
Черната баба Зайде...:)))

Спонсорирани публикации