Франция ще помага на Молдова за да има "европейска съдба"

Макрон осъди дезинформацията около гласуването
22 окт 2024 08:25, Красимир Ангелов
76
Франция ще помага на Молдова за да има "европейска съдба"
Снимка: БГНЕС

Френският държавен глава Еманюел Макрон реагира с облекчение на резултата от референдума за членство на Молдова в ЕС, като увери страната в подкрепата на Франция за осъществяването на нейната „европейска съдба“ и осъди „дезинформационните маневри“ около гласуването, предаде АФП.

"Дезинформационните маневри не разколебаха решимостта на молдовците, чийто стремеж да се присъединят към европейското семейство се оказа по-силен", написа френският президент в "Екс".

Президентката на Молдова Мая Санду въплъщава тази решителност. Молдова може да разчита на нашата подкрепа, за да изпълни европейската си съдба“, добави той, след като малко над 50 процента от избирателите гласуваха с "Да" на референдума.

Самата Санду осъди „намесата“ в гласуването, визирайки Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от ЕС
ЕС и Молдова споделят общо бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 часа
сега франция да се подготви за молдовската мафия в люлин един обикаля с черна колаи предлага тенджери от багажника двама младежи са назначени в литовската фирматмаркет в 2 микрораион на люлин от 2 милиона ще останат 1 милион
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Молдова дръжте се! До някоя друга година ще Ви помогнем да си внесете араби и африканци за да Ви "свежне икономиката".
9
0
 
23
 
! Отговори
БАНко преди 5 часа
НАТООВЦЕ , ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПОМАГАТЕ НА НАТОВСКАТА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА !!! СВЕТА ВИДЯ НА КАКВО Я ПРЕВЪРНАХТЕ !!! А ДОСЕГАШНАТА ПОМОЩ ЗА МОЛДОВА БЕШЕ - АТАКА НА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА НАТООООООВЦИ , НАЧЕЛО С УРСЪСЕЛА , МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОТ СОРОС И КОМПАНИЯ , ВОЕННИ ОТ ПЕНТАГОНА И АНГЛИЯ .......!!!
8
0
 
31
 
! Отговори
Помагаха на Кадафи преди 5 часа
Франция помагаха на Кадафи, сега ще помагат на Молдова
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
А Макарона питал ли е молдовците да споделят нещастната европейска съдба? Германците ги е налегнала жестока носталгия по времената, когато имаше марка и нямаше ЕС. Тогава Германия беше най-силната икономика в света, а сега се случват невероятни неща, стигнаха дотам, че пенсионерите им събират бутилки, за да оцеляват. Кой да предположи, че е възможно? Молдовците не искат европейската ви съдба и да влизат в европейското гето.
6
0
 
25
 
! Отговори
радомир преди 5 часа
Добре де, един вид Франция ще пропагандира населението на Молдова, за да промие мозъците им. Това евроатлантично ли е? В смисъл позволено ли е в ЕС да се водят пропагандни кампании?
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ама "европейска съдба" добре ли е, а пък щом Франция ще помага, не отива на добре!
4
1
 
26
 
! Отговори
Мишо преди 5 часа
Макрон мрази нормалните хора. Той иска всички да са извратени като него. Макрон има ли деца? Той мрази всичко човешко, мрази живота и всичко живо. Макрон е антихрист и содомист. Мрази всички традиционни ценности, мрази себе си. Макрон е луд и извратен, долен маниак. Макрон е гнусен!
3
0
 
26
 
! Отговори
дезинформатор преди 5 часа
Под "европейска съдба" Франция явно има предвид съдбата на България -една огромна мафиотска структора, управляваща колония.
2
1
 
17
 
! Отговори
Км преди 6 часа
Молдова,Молдова и за вас ще има,,Я елате пиленца при батко да ви таковаме сладко сладко,,
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Изборните шашмалогии са на мода в целия ЕС и в колониите, стремящи се към него