Франция ще помага на Молдова за да има "европейска съдба"

Макрон осъди дезинформацията около гласуването
22 окт 2024 08:25, Красимир Ангелов
73
Франция ще помага на Молдова за да има "европейска съдба"
Снимка: БГНЕС

Френският държавен глава Еманюел Макрон реагира с облекчение на резултата от референдума за членство на Молдова в ЕС, като увери страната в подкрепата на Франция за осъществяването на нейната „европейска съдба“ и осъди „дезинформационните маневри“ около гласуването, предаде АФП.

"Дезинформационните маневри не разколебаха решимостта на молдовците, чийто стремеж да се присъединят към европейското семейство се оказа по-силен", написа френският президент в "Екс".

Президентката на Молдова Мая Санду въплъщава тази решителност. Молдова може да разчита на нашата подкрепа, за да изпълни европейската си съдба“, добави той, след като малко над 50 процента от избирателите гласуваха с "Да" на референдума.

Самата Санду осъди „намесата“ в гласуването, визирайки Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от ЕС
ЕС и Молдова споделят общо бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
До 48 "Но някои писачи си знаят само своето ," - не са ги пускали да излязат от село, та да не му излезе лошо име на селото...
48
1
 
13
 
! Отговори
До38 преди 2 часа
Имаше държавна граница ,която нелегалнон не може да минеш ,а щ о се отнася до пътуване в чужбина имаше "Балкан турист" с пътувания из цяла европа ,така посетих Париж и Виена ! Но някои писачи си знаят само своето ,пък знам ли ,може да са от "костовчетата" !
47
15
 
3
 
! Отговори
мен преди 2 часа
Според койпейките тук, молдова я чака съдбата на украйна, т.е руслямистан ще ги нападне и ще започне да ги тероризира и да убива цивилни както прави в украйна вече над 2 години. Само че, всъщност няма да стане така. Колкото и да ритате в *** руслямистан ще се разпадне и повече няма да има никога ресурса да тероризира съседите си.
46
1
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Всички нормални държави гледат да се освободят от смрадливия френско ботуш и сега в Париж намериха балъци, та да ги изкарат от гардероба...
45
0
 
15
 
! Отговори
до38 преди 2 часа
Не лъжа а ФАКТИ, от 9 на 6м. съсипана икономика, инфраструктура, здравеопазване, образование, армия, ве квот се сетиш все е съсипано, по западно изследване, нито една държава от комунистическия блок не е достигнала стандарта си на живот от 89г. да честит ти по добър живот и ходи да робуваш на отворения за теб свят, та фактите са си факти и да ги отричаш, то като се покажеш през прозореца и истината лъсва.
44
0
 
18
 
! Отговори
До 38 преди 2 часа
За теб това ли означава добър живот?Да си стегнеш куфарите и да напуснеш собствения си дом за да робуваш на някой си, някъде си?
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Евроинтеграцията направо си загуби референдума там ама айде. За 500000 хиляди молдовци, живеещи в Русия, бяха изпратени 10000 бюлетини. Въпреки това пак беше само 42% за Евроинтеграция. И накрая изброиха бюлетините от чужбина в които явно е нямало и един глас против. Та скалъпиха нещата. Но както знаем, нагласени избори и референдуми в този свят няма.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
горката молдова
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ами тя вече "помогна" за референдума - обърна резултата в 12 без 5.
40
1
 
15
 
! Отговори
Като тази на преди 2 часа
Украйна ли? Молдовците трябва да си помислят, да се поогледат и чак тогава да решат.
39
1
 
20
 
! Отговори
Тап преди 2 часа
От лъжливи и крадливи помагачи Украйна я докара до тук. Сега е наред на Молдова после Грузия, Армения, Казахстан и всички други подмамени с лъжи и обещания към капана на месомелачката.
38
19
 
3
 
! Отговори
мен преди 2 часа
До УжасТая лъжа, копейки, колкото и да я повтаряте никога няма да стане истина. Българите в момент живеят много по-добре от когато и да било. Цяла Европа и голяма част от света са отворени за нас, пълно със възможности. През "златните" 45 години ако искаш да излезеш от рая на земята те застрелваха. А ако в момента живееш по-зле от колкото ти се иска - търси причината в себе си.
37
1
 
13
 
! Отговори
Тя преди 2 часа
Разделиха хората на много богати и голяма част бедни- колкото да преживяваме и липса на средна класа ,добре че много хора имат имоти от времето на соца та да живеят,/ скромно/! Латиноамерикански строй ни докараха тия " ценности" !
36
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 часа
Защо ли никъде не пише нищо за "финансовата подкрепа" от САЩ и Англия към ЦИК в Молдова?????? Странна работа.
35
1
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 2 часа
Както помогнаха и на нас ли,30г.разруха и грабеж?!
34
1
 
16
 
! Отговори
Тя преди 2 часа
Направиха ни "модерна"съвремена колония,това ви чака и вас !
33
1
 
4
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Запада отдавна спря да воюва помежду си. 3. Като чакали заедно атакуват страна по страна разкостват я. 4. Вместо да се карай кой взима държавата те си взимат елегантно по парче от хората 5. Институт бритиш каунсъл взима 15% франкофония 10% германски 5% и ГОЛЕМИЯ БРАТ всичко останало 6. Аз обичам САЩ
32
1
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 часа
Изборите в Молдова са манипулирани и несъответстват на действителноста!Има намеса от хакери от Европа и мнооого пари наляха за рушвети!
31
1
 
11
 
! Отговори
Тя преди 2 часа
Що ви трябваше да влизате в клопката от която няма излизане ?!
30
0
 
12
 
! Отговори
Математик преди 2 часа
Даааа! Така я! Те тия " помагат" и на нас вече над 30 години, за да " имаме" ядрена енергетика! Невероятна помощ....