Франция ще помага на Молдова за да има "европейска съдба"

Макрон осъди дезинформацията около гласуването
22 окт 2024 08:25, Красимир Ангелов
77
Франция ще помага на Молдова за да има "европейска съдба"
Снимка: БГНЕС

Френският държавен глава Еманюел Макрон реагира с облекчение на резултата от референдума за членство на Молдова в ЕС, като увери страната в подкрепата на Франция за осъществяването на нейната „европейска съдба“ и осъди „дезинформационните маневри“ около гласуването, предаде АФП.

"Дезинформационните маневри не разколебаха решимостта на молдовците, чийто стремеж да се присъединят към европейското семейство се оказа по-силен", написа френският президент в "Екс".

Президентката на Молдова Мая Санду въплъщава тази решителност. Молдова може да разчита на нашата подкрепа, за да изпълни европейската си съдба“, добави той, след като малко над 50 процента от избирателите гласуваха с "Да" на референдума.

Самата Санду осъди „намесата“ в гласуването, визирайки Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от ЕС
ЕС и Молдова споделят общо бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 минути
Аиде и там започва джендърството
71
1
 
1
 
! Отговори
до Мен преди 1 час
А ти защо не си в Брюксел, Амдстердам или Париж? Вече не ти се ходи нещо из тези райски места, а? Да те светна, те станаха това, което са, след като държавите влязоха в ЕС, преди това си бяха хубави европейски градове. Това я чака и София, пък и цялата БГ, ако продължим с европейската си съдба.
70
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 2 часа
Горките молдовци с поредната "европейска съдба"... Все пак имат шанс заради Приднестровието. Дано руснаците да доприпкат до тях преди брюкселските скумрии да са ги яхнали както трябва. За нас и румънците май вече е късно.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Европейска съдба като Украйна ли? Да воювате с Русия до последния молдованец?
68
1
 
5
 
! Отговори
№67 преди 2 часа
До Нане Вуте Франция ни предложи да ни направи ядрена централа с наличните два реактора и охладителни системи за тях, защото нейни фирми са лицензирани за работа с тях. Проблемът е, че едно друго посолство се намери и просто изхвърлиха френското предложение в кофата за ***. Излезе дори информация, как наш министър е докладвал за добре свършената работа на Хилъри Клинтън.
67
1
 
7
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 часа
Ще помага?? Интересно с какво ни помогна ес за всичките тия години?? Съветският съюз поне ни построи АЕЦ !! А какво построи ес??? Освен добре смазани машина за кражби и корупция!!
66
8
 
1
 
! Отговори
Мен преди 3 часа
Колко от вас безмозъчни копейки живеят в ЕС и защо не заминете я са руслямистан, кеф ти в северна корея - хем свобода, хем всичко е супер хем не са и в ЕС. А украйна не я мислете- скоро руслямистанския клоакистан ще се разпадне, а украинците ще живеят по-добре от вас, бедни, озлобени, низки терористични душици.
65
0
 
3
 
! Отговори
осведомен преди 3 часа
миналата седмица ходих в франция в едно малко градче на границата с германия ,улиците с дупки тротоарите хлопат като в бг,мърсотия все едно се връщаш 40 години назад стар асфалт ,изобщо не ми я хвалете францата ,
64
1
 
5
 
! Отговори
Да се молят преди 3 часа
молдовците помощта да не е като тази за Украйна - насърчаване да се правят глупости, при които едни ще забогатеят и избягат, а други да ги закопаят на 2м...
63
0
 
5
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 часа
До мак: народа не драпа , драпат политиците . Трябва да си отработват обещанията пред господарите! А Молдова е нужна на ес колкото и *** за война срещу Русия!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До чЩе се задавеш от злоба! По-полека
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До пишман помагачНе само на Украйна, на доста е помогнала, в това число и на Полша срещу Хитлир. Да не говорим за Африка. Те за това и викат "Гаранция - Франция".
60
1
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 часа
"Семейството" ще смачка Молдова, тя няма да може да реши нищо самостоятелно, ако не се харесва на шефовете. Не разбрах, защо драпат за присъединяване, не виждат ли, какво става в ес и кой взема решения? Ще са безгласна буква.
59
1
 
11
 
! Отговори
пишман помагач преди 3 часа
тя Франция и на Украйна помогна да я избушат и съсипят
58
1
 
8
 
! Отговори
Евроатлантично е преди 4 часа
Даже в Молдова са разрешени референдумите,но не и в "демократичната и евроатлантическа" колония БългЕрия... :)
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Значи ще има още една съсипана държава. А резултатите от т.нар. референдум са повече от съмнителни. Само час преди оповестяването им с "не" зда самосъсипването отговориха над 54%. Някак на самия финал резултатът се промени и то с някакви стотни разлика. Моите съболезнования за Молдова. Следващият плацдарм на наглосаксите.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Да.. С вазелинче и презервативи.. А може и с "инструктори"...
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ялaй бaбa, ялa ялa...
54
2
 
2
 
! Отговори
ч преди 4 часа
фак ю комунистическо изчадие
53
0
 
5
 
! Отговори
mery преди 4 часа
Истината е, че голяма част от молдовците имат румънски /европейски/ паспорти. Още преди 8 години молдовските състуденти на дъщеря ми в конкурса за стаж в Европарламента си пуснаха в действие румънските паспорти.