Годината започва с шеметни рекорди за Daimler

Печалбата на компанията се повишава с 5% до 2,13 милиарда евро
Обновена: 30 апр 2012 09:07 | 27 апр 2012 16:41, Бойчо Попов
5
Годината започва с шеметни рекорди за Daimler
Автомобилите с марка Mercedes се продават отново добре. Снимка: Reuters

Германският производител на автомобили Daimler печели през първото тримесечие на годината от рекордните продажби на леки автомобили Mercedes Benz и ръста при продажбите на камиони.

Оперативната печалба (EBIT) се покачва през месеците от януари до март, напук на очакванията на финансовите пазари, с пет процента до 2,13 млрд. евро, обяви базираната в Щутгарт компания. Приходите от продажбите нарастват над очакванията на анализаторите – с девет процента до 27,011 млрд. евро.

„Ние сме на път да постигнем нашите цели за тази година и целите ни в средносрочен план", каза изпълнителният директор Дитер Цетче. Увеличението на печалбата е постигнато, въпреки че Daimler трябва да поеме по-високи разходи за разработване и стартиране на нови модели коли и камиони, както и на икономични двигатели.

Основното подразделение, и истинска „печатница за пари“ - Mercedes Benz - е доставило през първото тримесечие 338 300 превозни средства, над девет процента повече от преди година. Същевременно обаче маржът падна до 8,4 от 9,3% миналата година.

Поделението за лекотоварни автомобили Daimler Trucks е продало през януари и март 107 700 единици – с една пета повече от преди година. И тук обаче маржът на печалбата намалява от 6,6% преди година до 5,2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


5
Още по темата: Daimler
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето едно доказателство че "Който го може - го може!" напук на песимистичните обитатели (и оптимисти на банковите влогове) на България. Криза ли - не, не важи за мен!
4
1
 
5
 
! Отговори
работник с потник преди 12 години
"И тук обаче маржът на печалбата намалява от 6,6% преди година до 5,2%." БГработодателите под 500% марж на печалба считат за загуба!:))))) Как ще споделят с работниците каквато и да било печалба! Та те работниците с потници трябва да им благодарят че поне им дават за храна и топло през зимата средства. ТЕ РАБОТНИЦИТЕ ИМ СА РОДЕНИ ЗА ДА ИМ СЛУГУВАТ!
3
2
 
4
 
! Отговори
DeDe преди 12 години
Абе Мерцедеса си е мерцедес ! Завистчиите да започнат оплюването ......с е г а !!!
2
1
 
3
 
! Отговори
tsps преди 12 години
Това е SLS
1
1
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
Ba.ti SLR-a...