Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Балкани
Предложеният за вицепремиер на РСМ Иван Стоилкович - сърбин с путинистки убеждения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
4
 
7
 
! Отговори
и те така преди 1 седмица
не е трябвало да го чака и 4 секунди !
148
6
 
11
 
! Отговори
Премиерът на преди 1 седмица
Черна гора, демонстрира ниска, дипломатичка култура! 149-ти, това не е унижение за България, а за Черна гора! Радев е постъпил като български държавник. Ако беше Главчев, или Денков, щеше да виси до следващата закуска!
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Черногорците са солтаашак на Вучич, а той е разсилен на Владимир Владимирович. Поведението им никак не е изненадващо. Даже не знам с какъв акъл нашия е на посещение там, при положение, че едва ли е желан в този момент. Сърбите си отмъщават и се правят на интересни заради онази резолюция за Сребреница, дето уж нещо сме им обещали да гласуваме за тях.
146
5
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 седмица
Това е Унижение и Подигравка с България .
145
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази държавица е под тежко московско влияние. Явно премиерчето е решило да се направи на интересно и да заяви прокремълската си позиция. Което само по себе си е смешно, понеже и нашият човек го тегли към матушката. Но Масква не го оценява - направи ми впечетление онази история дето Вовата държал Румбата прав на някакво килимче и му се карал за Южен поток. Даже не бил станал да го поздрави при влизането му в помещението. И нашият мачкал каскета и се оправдавал.
144
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нъбиха ли му канчето на евроатланткика Гумен Гадев,
143
3
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 седмица
Московието им мъти главите. Още са си овци.
142
5
 
7
 
! Отговори
Jojo преди 1 седмица
Достойна постъпка от достоен Президент!
141
4
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Някакъв клоун-премиер на смешна държавица колкото половин София си позволява да се подиграва с Президента на държава от ЕС.Радев е действал адекватно и навреме е напуснал.
140
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на този черногорец. Повече е българин от съветския президент на България и е показал уважение и съпричастност с българския народ. Браво и на медиите, че не са покрили, както със сигурност е искало комплексарчето Радев
139
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чакайте да видите арестите на Борисов и Пеевски стъпят ли в Австрия или Германия. Време е ГДБОП да арестува цялото Тончево ДАНС и всички структури на опг Пеевски, защото хората от Европа ви се смеят
138
1
 
18
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
То заради сръбските шовинисти започва първата световна война:атентатът в Сараево.Чудно ми е само,защо руският и сръбският шовинизъм не се считат за краен национализъм.
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Върнаха ни Южна Добруджа румънците, не Северна :))) Извинявам се копейки за грешката, все пак съм човек, не съм робот :)))
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Взе Джон Траволта.А Бай *** ьо пропусна,че е зает да стъкмява правителствз
135
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Взе ли протежетата си Кирчо и Кокорчо на срещата или вече се прави, че не ги познава?
134
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 111 По времето на Хитлер румънците доброволно ни върнаха Северна Добруджа, Сталин изобщо не ни е увеличавал територията, точно обратното, тогава загубихме макетата, Западните покрайнини в Сърбия, Беломорска и Одринска Тракия комрад :)))
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми значи чистачката е виновна
132
17
 
21
 
! Отговори
Германец преди 1 седмица
Да унижиш русофил е не само право, то е задължение на всеки свободен човек. Евала на черногореца :)
131
11
 
21
 
! Отговори
И какво преди 1 седмица
...излезе, че и Кремълските Мъпета не приемат нашият Фелдфебел насериозно! Учудващо, как не им е размахал юмрук? Всъщност, разговорите с немският туроператор са по-важни, нашият Фигурант е безполезен !
130
10
 
6
 
! Отговори
Галин Костов преди 1 седмица
Ако беше във Вашингтон нямаше да си е тръгнал и след 40-тата минута чакане.