Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Балкани
Предложеният за вицепремиер на РСМ Иван Стоилкович - сърбин с путинистки убеждения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вързали теникия на Зеления Чорап- какво друго очаквате в края на мандата му?
128
4
 
17
 
! Отговори
мистър кеш преди 1 седмица
Дипломацията е тънка работа и който познава протокола и езика на този занаят знае , че всяко действие , всяка думичка , всяка пауза и въобще всичко е точно премерено и е натоварено с конкретно послание . Радев получи своето послание от Вучич чрез слугата му Спаич и то е "НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ВИЖДАМ", а ние вече знаем кой е Българският политик ангажирал се с просръбска позиция по въпроса със Сребреница.
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо всички си "праятпишка" с Бегето бе :(((
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 126, ние ли или самият премиер борисов, който каза, че и "магаре да ви предложа, ще го изберете"
125
3
 
3
 
! Отговори
астролоШка преди 1 седмица
Внимавайте кого избирате на ръководни постове.И Радев и Симеончо и Бойко са зодия близнаци.Родени са през няколко дни....
124
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев - на съд и в затвора ,за държавна измяна !!!! НЕГОДНИК ,селски руски ботуш ...
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
124-ти коментар е към 120.
122
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Европа ,никой не желае среща с националния предател и руски кавал Румен Радев / превратаджията на Решетников !!!!!!!!
121
12
 
18
 
! Отговори
До 122 преди 1 седмица
Когато плюхте по Плевнелиев в продължение на пет години, не беше неуважение към българската държавност. Сега изведнъж да критикуващ едно селско парвеню без морал и ценности било плюене по държавата. Ами смятай каква ни е държавата, щом този *** с любовница и разбито семейство ни е президент!
120
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко е предварително наредено с Вучич.Кой го кара да им се подвежда на про стотиите.Вучич вчера нарече бъларите убийци,а забрави кой н2и нападна няколко ггодини след освобождението.Забрави за заграбените бъларски територии....С тия нямя да се разберем никога.Историята го е доказала.
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А трябваше само да си размаха чукана и щяха да го приемат на минутата!
118
14
 
9
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
Умният политик идва на уговорена среща! Лаенето срещу българския президент е признак за неуважение към държавата, което е характерно за нас от време оно! Затова сме първи в негативните класации!
117
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
звучен шамар за българския путлерофашист!
116
6
 
5
 
! Отговори
До 118 преди 1 седмица
Ами май зелюндьо вече никой не го бръсне щом тоя дето толкова натискат да защитават Урколандия загубиха на изборите за Европарламент говоря за двете големи Държави Франция и Германия
115
2
 
2
 
! Отговори
До 114 преди 1 седмица
Ами и тоя дето не се е появил също е слуга и *** на някой.А са се срещнали президент с президент,а черногорския наколенко никой не го брои
114
2
 
1
 
! Отговори
До 103 преди 1 седмица
Казаха ли ти го пише се Кремъл,а не Кремал ,а чурап си го написал нарочно да се правиш на интересен.Ама не си единствения дето не може да пише правилно много подобни на теб Пишат Авганистан,Раката и като македончета сверени вместо "Щ" " Ш" и "Т"
113
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на Радев. Достойно и адекватно поведение. Кирчо в същата ситуация в Македония седя ухилен до уши, разкопчан, и предпочете да се нахвърли безплатно ядене и пиене като последния просяк.
112
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние се подчиняваме на изцяло чужди политики. Никой няма интерес да се занимава с нас. Дотам ни докараха. Най-незначителните миньончета вна света. Сега плачи, плачи, детко. Няма да ти обръщаме внимание, щото квото каже тетко, това е. Ти си плачи, нареви се и че ти мине .
111
9
 
5
 
! Отговори
До 111 преди 1 седмица
Ами Сърбия в сравнение с България е едно джудже на Балканите,а България след ВСВ е единствената държава от губещите тая война,която Благодарение на Сталин си увеличава територията от преди войната.Да България е орязана но от Франция и Великобритания още на берлинския конгрес
110
11
 
14
 
! Отговори
До 103 преди 1 седмица
Срам е че коментираш българския президент,а не можеш да пишеш правилно на български,явно не си българин.От Сверена Македония(нарочно я наричам сверена) или от Урколандия