Вучич: Нашият трикольор отново ще се вее в Ню Йорк...

Той запали свещ преди заминаването си за САЩ
20 май 2024 12:10, Нели Христова
63
Вучич:  Нашият трикольор отново ще се вее в Ню Йорк...
Снимка: БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич рано тази сутрин, заедно с патриарх Порфирий, посети храма "Св.Сава" в Белград, предаде БГНЕС.

Вучич изслуша изявлението на главата на Сръбската православна църква със свещ в ръка. В словото си Порфирий осъди "светът, който е забравил многократния геноцид срещу сръбския народ през 20-ти век". Според него "на всяко едно място, където живее сърбинът, днес е своебразна Голгота". Патриархът каза, че "днес сърбите издигат високо глас срещу несправедливостта и историческия ревизионизъм, при който сръбският народ - жертва на геноцид и етническо прочистване, ще бъде обвинен за извършване на геноцид".

На 23-ти този месец се очаква в ООН да бъде гласувана резолюция за геноцида в Сребреница. През юли 1995 г. в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от генерал Ратко Младич и Радован Караджич, избиха само за няколко дни над 9000 души. До днес са открити телата на над 8000 от тях. Те са погребани в местността Поточари край Сребреница.

След като изслуша словото на патриарха Вучич каза: "Много са силни тези, които са срещу нас, но Сърбия е най-святото, което имаме."

"Има много лъжи, но истината е само една и вечна. Нашият трикольор отново ще се вее в Ню Йорк... под него ще намерят място всички свободни държави в света", каза още той преди заминаването си за Ню Йорк.

В храма с него бе и президентът на Република Сръбска Милорад Додик.

Основните виновници за геноцида в Сребреница Ратко Младич и Радован Караджич бяха осъдени от Международния Трибунал за военни престъпления в Хага. В продължение на дълги години те се укриваха в Сърбия. България подкрепя гласуването на резолюцията.

В сръбската преса днес известни общественици се питат, "как е възможно в 21-ви век президент да отива на църква и да се моли преди важно международно събитие и дали Вучич не е преживял някакво религиозно пробуждане и откровение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов - Ицко , пак ли те оттърваха ве ублюдак .
32
4
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
На Вучката са му пратили специална селекция от сиропът на Медведев :)))))))))))))) сега и той започва да фантазира и бращолеви глупости :))))))))))))))
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Малко бомби им хвърлиха американците за тази касапница която направиха в бивша Югославия тези изверги .
30
6
 
24
 
! Отговори
Гаврило Принцип преди 3 месеца
Сръбският шовинизъм трябва да се криминализира, подобно на комунистическата и фашистката идеология. Ако не се вземат мерки, тези ще подпалят Балканите за пореден път.
29
1
 
20
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
"Вучич: Нашият трикольор отново ще се вее в Ню Йорк..." Така казано означава, че Ню Йорк е бил сръбски и сега ще си го връщат :)))))))))
28
14
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 24 "Толкова жалък народ, че 30 години по-късно не могат да признаят..." - така е. Не са демократи като нас да признават веднага и за Георги Марков и за папата. Нищо, че и двете бяха акции на чуждите ни партньорски служби. Аман от евроатлантически про'с'таци!
27
0
 
5
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
До Анонимен 27.Деца с бради и автомати.
26
16
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Нелегитимният съд в Хага уби Караджич, за да не може призованите от него свидетели да покажат същността на Запада, НАТО и самия този фалшив съд със зависими съдии. ПП. САЩ открито заявиха, че съдът е нелегитимен, както и че съдиите му са ментета. Факти.
25
6
 
18
 
! Отговори
Лепа Брена преди 3 месеца
Щом слушате сръбска чалга по някои беге радиостанции, сръбското знаме ще се вее още по-гордо. Може дори да се развее и над България. Само предупреждавам!
24
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо за масовия убиец Нетаняху. Над 45000 избити цивилни, предимно деца.
23
1
 
5
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Какво ще рече това, какво има предвид Вучич..
22
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Продължаващата ислямизация в ООН е потресаваща.Та те бяха на една ръка разстояние да отрекат геноцида от Холокоста, но за някакви мюсюлмани ще запалят оюе 100 катедрали, ще свалят безброй кули.ДП на САЩ е проклятие за християнството по света.
21
16
 
3
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
500 г.всичките ид...ио...ти на Балканите бяха под протекцията на Османската империя и не воюваха помежду си!Нито един не падна на бойното поле и си гледаха челядта и си умножаваха имоти и имущество,но веднага като се освободиха започнаха етническа чистка на мюсюлманските си малцинства!Бьлгарите и те направиха същото!Бяха убити и прокудени от родните им места милиони мюсюлмани,започвайки от 1878г.!Не е ли вярно?!К'во реве тоя Вучич?!
20
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
,,Сите сърбе - под една слива !"- предсказание !!!!!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вучич се прави на вълк,ама е кротко агънце,подвило опашка пред по-силна на деня.
18
2
 
19
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
Чакам да превземат Ню Йорк и да забият знаме на Емпайър стейд билдинг, както чебурашкита в Киев ... след три дня :))))))))))))))))
17
4
 
21
 
! Отговори
Този Който преди 3 месеца
Вучич, не че нещо, ама ако продължаваш да се дърляш, както си обграден с НАТОвски държави, 1999г ще ви се стори като новогодишна заря.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ти имам самочувствието.
15
2
 
25
 
! Отговори
Ицо преди 3 месеца
Геноцидни диваци, които винаги си придават някаква важност. Кой го интересува това западнало руско прокси!?
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всяко столетие си има по един луд,а нашето двама-Путин и Вучич.