Вучич: Нашият трикольор отново ще се вее в Ню Йорк...

Той запали свещ преди заминаването си за САЩ
20 май 2024 12:10, Нели Христова
63
Вучич:  Нашият трикольор отново ще се вее в Ню Йорк...
Снимка: БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич рано тази сутрин, заедно с патриарх Порфирий, посети храма "Св.Сава" в Белград, предаде БГНЕС.

Вучич изслуша изявлението на главата на Сръбската православна църква със свещ в ръка. В словото си Порфирий осъди "светът, който е забравил многократния геноцид срещу сръбския народ през 20-ти век". Според него "на всяко едно място, където живее сърбинът, днес е своебразна Голгота". Патриархът каза, че "днес сърбите издигат високо глас срещу несправедливостта и историческия ревизионизъм, при който сръбският народ - жертва на геноцид и етническо прочистване, ще бъде обвинен за извършване на геноцид".

На 23-ти този месец се очаква в ООН да бъде гласувана резолюция за геноцида в Сребреница. През юли 1995 г. в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от генерал Ратко Младич и Радован Караджич, избиха само за няколко дни над 9000 души. До днес са открити телата на над 8000 от тях. Те са погребани в местността Поточари край Сребреница.

След като изслуша словото на патриарха Вучич каза: "Много са силни тези, които са срещу нас, но Сърбия е най-святото, което имаме."

"Има много лъжи, но истината е само една и вечна. Нашият трикольор отново ще се вее в Ню Йорк... под него ще намерят място всички свободни държави в света", каза още той преди заминаването си за Ню Йорк.

В храма с него бе и президентът на Република Сръбска Милорад Додик.

Основните виновници за геноцида в Сребреница Ратко Младич и Радован Караджич бяха осъдени от Международния Трибунал за военни престъпления в Хага. В продължение на дълги години те се укриваха в Сърбия. България подкрепя гласуването на резолюцията.

В сръбската преса днес известни общественици се питат, "как е възможно в 21-ви век президент да отива на църква и да се моли преди важно международно събитие и дали Вучич не е преживял някакво религиозно пробуждане и откровение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия да не са решили да нападат Америка?
12
0
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Чакаме Повторение на Желко Ражнатович......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
11
2
 
18
 
! Отговори
Кога преди 3 месеца
Сърдите ще кажат за геноцида над Българското население в Димитровград и Западните покрайнини
10
20
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 месеца
Българи сърби и гърци враждуваха през 14 век. и после ... 500 г. българите ни нямаше на картата. Сега ние пак сме на страната на полумесеца на Балканите и се караме със сърбите за македонците. Докато се караме с тях СМакедония става албанска / с протекцията на САЩ и Турция/. Всичко се повтаря само дето не знам колко години ще имаме "турско присъствие" и дали пак ще дойде Дядо Иван.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вучич ако се дамлосва , добре помни кой им фурга бомбите и ракетите .
8
2
 
1
 
! Отговори
nikonik преди 3 месеца
***
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя клоун и той. Кой в нормалния свят го интересува твоя рускоподобен флаг . Вейй си го в държавата или в москва... защо ще го вееш в САЩ? Циркаджия
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Си избърша краката с тоя aquafresh парцаляк.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Аз Тоя се врътка , тарикат е , сърбин , не е като тъдявашните .
4
5
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Той Ли е Наред ......Албанците си знаят работата.....
3
5
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
И тоя обръща палачинката и се отказва от Русия
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Брееей , голема работа , да не сте го превзели това сърбите и да сте ни отървали от тия .
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ше са вее на Райхстага у Ню Йорк :)))