Километрични опашки и напрежение на "Кулата"

Около 2 часа е изчакването на пункта
Обновена: 6 сеп 2024 18:09 | 6 сеп 2024 15:19, Анисия Иванова
75

Километрични опашки и напрежение на Граничен пункт "Кулата" заради дългото чакане за влизане в Гърция. Хиляди се отправиха към плажовете в южната ни съседка и въпреки че от "Гранична полиция" уверяваха, че на пункта се работи в максимално темпо, излизането от България костваше на туристите около 2 часа.

Опашката на границата се оформи още от ранните сутрешни часове. Огромен трафик от почти изцяло български коли се струпаха на граничния пункт и чакането започна.

"Отиваме на почивка. Предвид почивните дни е съвсем нормално", казаха туристи.

На граничния пункт всички гишета работеха с максималния си капацитет. Въпреки това, огромният брой автомобили натоварваше "Кулата" максимално. Чакането не отчая хората и те разказаха, че правят планове за още почивки в Гърция през септември.

Шофьорите на тежкотоварните камиони се изнервиха в момента, в който дясната лента, която те традиционно използват, се оказа пълна с автомобили. А масово туристи решиха да използват времето, в което автомобилите изчакват, за разходки.

И в следващите дни трафикът към Гърция се очаква да е много интензивен. Затова от Гранична полиция препоръчват наред с "Кулата" да се ползва и пункт "Илинден-Ексохи".

Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ГърцияКулата
Още от Балкани
Мицкоски пак се оплака от "Северна" пред Македония
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Е това не мога да го разбера да пътуваш 5 часа с колата за две нощувки на плажа. Контрабанда ли носят, ганьовски работи ли са, оди ги разбери.
50
0
 
0
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 1 седмица
Илинден се използва, но там преминаването става още по бавно
49
0
 
1
 
! Отговори
почти винаги е така преди 1 седмица
Предвид почивните дни е съвсем нормално", казаха туристи.
48
1
 
3
 
! Отговори
Да,бе да! преди 1 седмица
Хохохохо,каква Гърция,каква Турция,чак пък и Слънчака! Ще чакам по граници с часове.Самолета ,и за това време чакане за Гърция,язе съм в Занзибар! :) Къщичка на плажа-60 $ на ден. :) Ако е през агенция-около 2500 лева за 9-10 дена! Целогодишно температурата е около 25-33 градуса. Айде ,със здраве!
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички Бугаев сте турбо-селянЕ.Гледам ви в Гърция и ми се повръща.Днес едни на плажа се изтупали на първа линия (50 евро чадъра) цял ден се дървят *** едно фрапе а като дойде време за плащане едва събраха 60-70 евро по портУфелите.И това са всички гЪньовци.Пица на парче, кюфте с хлебче и чипс от супера.Егати мизерЪбалите.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
като гледам видеото ми кво да кажа кой е тръгнал за гръцко ?-единия се оригва 3 пъти докато говори ,русото рови в телефона ,джукла силиконка ,некви скачат през мантинелите , охранени тетки маат гаще между колите ....убавиня
45
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
сега разбрахте ли какво е Шенген,няма контроли, няма опашки между Румъния и Гърция,ама гласувате за" Банкята" нали?
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 43. Идеята за границите е да се варди населението от външна агресия. Да се определя кои ниви докъде се простират и откъде започват чуждите ниви да не се бият ората. Правили са и крепостни стени на градовете сигурно защото са били с робско мислене... Вие въобще История чели ли сте?
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като си пуснах клипа и в края му гледам една жена с бяла риза и сини дънки и се сетих за един виц на великия Шкумбата. "Снощи на околовръстното в София имаше задръстване защото се сбиха катаджии и прoститyтки за хубавите места. Една нашенка ( има предвид римлянка) с бебе в ръце чукa по прозорците на колите. Един шофьор си отваря прозореца и тя: Бате, дай 2 лева за детето! Оня й дава 2 лева и затваря прозореца. Тя пак му почуква. Той отваря: Сега пък к'во искаш маааа? Римлянката: Е вземи детето де!"
42
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 седмица
Секо удоволствие се эаплаща, ние недоволните не сме в новините
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 45 А ве селяяянин смеееешен, преди да ги хванеше кризата изкарвах по 100 евро на ден. Това 2008-*** година. Изкарвах по над 2000 евро на месец, а квартирата ми беше 300 евро, за разходи още 300-400 евро. Обикаляхме събота и неделя таверните, плажовете, смеееешнико селяндууурски. Аре сега отиди в Гърция да бачкаш. За сметки и квартира няма ти стигнат. Тогава един военен грък за 15 дни взимаше 2200 евро, като ги удари кризата паднаха на 1500 евро и зареваха военните. Знаеш ли го това ве?
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е защото си бил бачкатор. Като си турист има и други хубави неща. Въпреки че качеството пада от година на година, а цените растат.
39
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цяла седмица да стоите на Кулата , сееееляни такива. Като чуете Гърция и се подмокряте. Единственото хубаво нещо в Гърция като бях за 8 години престой там е чистата вода. Друго нямат. Друго нямат!
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Самата идея да има граници между държавите се дължи на робското мислене на хора като вас!
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 43. А защо имаме визов режим със САЩ ? Вървете дигнете въстание пред посолството им понеже не ви харесва. Как може ? Това е робство.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 43. Ква свобода бе, че не можеш да чакаш на границата ли ? Съвсем сте се побъркали. А гръците питахте ли дали искат да се махне граничният контрол ? Вече ще правят революция понеже не ги пускат бърже в Гръция, а че цените непрекъснато растат си трайкат...
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колега, няма да те разбере. Роденият да бъде роб не може да разбере свободния. Струва му се луд.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 43. Няма да се реши. ЕС го решава. За кво да излиза "народът" ? Пука му за Шенген, че на теб ти е притрябвало да тичаш бърже до Гърция...
33
2
 
5
 
! Отговори
Оставащ в БГ преди 1 седмица
Защо се разхождат така тия хора? Това според ЗДП не е ли нарушение?
32
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
с беенвето никога не чакам на опашки. Предееждам балъците и се редя направо на бариерата!