Камала Харис иска включени микрофони за дебата с Тръмп

Нека дебатираме по прозрачен начин, призова тя
31 авг 2024 21:50, Красимир Ангелов
95
Камала Харис иска включени микрофони за дебата с Тръмп
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентката на Камала Харис, която е кандидатът на демократите за президентските избори в САЩ през ноември, призова съперника си от Републиканската партия Доналд Тръмп микрофоните и на двамата да бъдат включени през цялото време на предстоящия телевизионен дебат помежду им, предаде Ройтерс.

Харис и бившият президент се съгласиха на дебат, организиран от Ей Би Си нюз, на 10 септември.

"Доналд Тръмп се отстъпва пред исканията на своите съветници, които не искат да му позволят да дебатира с включен микрофон. Ако собственият му екип няма доверие в него, американският народ определено не може“, заяви Харис в публикация в социалната мрежа "Екс".

"Ние се кандидатираме за президент на Съединените щати. Нека дебатираме по прозрачен начин - с включени микрофони през цялото време“, допълни тя.

Тръмп е казвал, че предпочита микрофонът му да бъде непрекъснато включен и че не му е харесало да бъде изключван по време на последния дебат срещу тогавашния претендент за президентския пост Джо Байдън.

Така наречените "горещи микрофони“, т.е. непрекъснато включени, могат да помогнат или да навредят на политическите кандидати и да улавят коментари, които понякога не са предназначени за публиката. Изключваните микрофони също така пречат на дебатиращите да прекъсват опонента си, отбелязва Ройтерс.

Дебатът ще бъде първият, в който Харис и Тръмп ще се изправят един срещу друг, след като Байдън се оттегли от президентската надпревара след слабо представяне на дебата по CNN през юни, който породи съмнения за остротата на неговия ум, посочи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от Водещи мобилна
Кои са осъдените, които Германия депортира обратно в Афганистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 69..БОЙКО Е БЪЛГАРСКИЯТ ТРЪМП И БЪЛГАРСКИЯТ КАДАФИ
60
1
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 2 седмици
Бойко е ....Обама,Тръмп и всеки, който е на власт.
59
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 седмици
Има правила на диспута.Но медиите в щатите са под чехъла на демократите.Тая без слушалките в ухото не може едно изречение да каже.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко е българският Тръмп.
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма значение кой ще назначат за следващ президент на САЩ. Да не си въобразяваме, че нещо ще зависи от тази. Има си дийп гавармент и който не се подчинява, го грози всекой ужас на света.
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Американският народ най-простия народ , пробутват му всякаква плява .
55
13
 
3
 
! Отговори
дончУ белината преди 2 седмици
"Дано спечели Тръмп...." ама надали!!!. На криминалните мястото е федерална институция.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Той и Тръмп това иска, вероятно, въпросът е кой е успял да го каже пръв.. Цирк
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Обясни ни набързо, ако можеш, каква е тази "идеИология"? Можеш ли?"-----------Колко точно души сте там на които трябва да обяснявам, и някой друг вижда ли ги освен теб?
52
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Христов преди 2 седмици
"Доналд Тръмп се отстъпва пред исканията на своите съветници." Прекрасен български език. Поздравления, Днес! Трепачи сте ...
51
2
 
2
 
! Отговори
дж ендър идеиология преди 2 седмици
Обясни ни набързо, ако можеш, каква е тази "идеИология"? Можеш ли?
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"НЕ можете да разберете демокрацията.....умствено сте увредени."..............Така е, аз лично не я разбирам. Вчера приятел шотландец ми сподели статия касаеща случай в Ирландия, в който четирима полицаи са изпратени на адрес да арестуват учител на име Енох Бърк, защото не иска да преподава дж ендър идеиология на децата.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано спечели Тръмп... Този кон ще ни докара трета световна.
48
5
 
2
 
! Отговори
Хи хи преди 2 седмици
Путин решава кой ще е президент !
47
5
 
6
 
! Отговори
sd преди 2 седмици
За какви избори говорите - в *** ту ш ката ви избори никога не е имало и няма да има.............Късия плешив у-род го избраха с нарисувани проценти и то след като елиминираха всичките му конкуренти - за по-сигурно!!! Промениха и конституцията - занулиха му мандатите-----до 2036.....ДО КРАЯ НА СВЕТА!!...всичко е спец-операция. Даже и Елцин (който ръчно предаде властта на ж у ж е т о) - убиха конкурента му генерал Лебед. Но никой не помни!!
46
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Ние приемаме тези истини за очевидни от себе си, че всички хора са създадени равни и са надарени от Създателя с неотчуждаеми права, между които Живот, Свобода и сремеж към Щастие" Написал демократът Джеферсън,който е търгувал с хора, притежавал стотици роби, изнасвилвал е робинята си, и не просто робиня, но робиня която е родна сестра на жена му по баща, защото неговият тъст е изнасилвал робинята от която се ражда това дете което сега е изнасилвано от Джеферсън. Така се прави демокрация, а не като миете и 6лижeтe гьзоBете на западняците.
45
11
 
8
 
! Отговори
Демокрацията преди 2 седмици
В САЩ до 1966г не са имали право да гласуват на избори.
44
11
 
12
 
! Отговори
до др0гаре плоскозем преди 2 седмици
"гледате демокрация в действие....а не като в м0сковията."..............Само преди няколко дни Зукърбърг разкри как администрацията на Байдън е налагала масова цензура на социалните мрежи. Припомни ми това типичен белег на демокрацията ли беше?
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Това означава, че почти половината от националното богатство на бивша Украйна е Донбас! Допълнотелно ресурсите на Крим, Запорожска и Херсонска област, които се върнаха към Русия, се оценяват на още 821 млрд. долара. Всичко това е почти 63% от залежите на въглища в Украйна, 42% от залежите на метали и 33% от залежите на рядкоземни и други важни суровини включително литий.
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Медведев уточнява, че западната част на Украйна е в пъти по-бедна на природни изкопаеми на стойност едва от 723 млрд. долара, което не надвишава общо 5% от всички залежи. "Затова загубеното от неонацисткия режим трябва да бъде върнато с всички средства! Животът на обикновените украинци няма значение. Това е целият циничен интерес на зелените трупни мухи от англосаксонския свят".