Шолц потвърди солидарността на Германия с Украйна

Това дойде на фона на намаления бюджет за Киев
24 авг 2024 21:40, Стела Стоянова
100
Шолц потвърди солидарността на Германия с Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди „постоянната и непоколебима солидарност“ на Берлин с Украйна. Думите на Шолц дойдоха на фона на намаления бюджет за военна помощ за Киев през следващата година, предаде АФП.

Германия е вторият по големина донор на помощ за Украйна след САЩ, но през 2025 г. планира да намали наполовина бюджета за предоставяне на военна помощ на Киев.

„В телефонен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски Шолц потвърди отново постоянната и непоколебима солидарност с Украйна пред лицето на продължаващата агресия от страна на Русия“, заявиха от канцеларията на германския правителствен глава.

Зеленски е благодарил на Германия „за продължаващата военна подкрепа, особено в областта на противовъздушната отбрана“ по време на разговора.

Управляващата коалиция на Шолц е въвлечена в продължителен спор относно бюджета на Германия за 2025 г.

Министърът на финансите Кристиан Линднер от либералната Свободна демократическа партия поиска от други ведомства да намерят начини за намаляване на разходите, за да помогне на Германия да спази конституционното правило, което не позволява на държавата да поема твърде голям дълг.

Ако през 2024 г. Германия е отделила около 8 млрд. евро за помощ за Украйна, в последния проект са предвидени около 4 млрд. евро.

Преди да бъде приет до края на годината, ще бъдат проведени още преговори за бюджета. На 17 август Министерството на финансите заяви, че е отворено да разгледа възможността за допълнителни разходи за Украйна за всеки отделен случай. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: ШолцКиев
Още от Русия
Анализатор: Курск роди Путин, Курск ще го погуби
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шмулц, айде продължавай да даваш милиарди ойрота на Украйна, ве! Либерастите почти фалирахте най-силната икономика в света, поставихте я на колене, сега се мъчите да я вкарате в гроба и да хвърлите по шепа пръст отгоре. Само че Тръмп идва и ще ви разбие седянката на всички престъпници които крадете от работещите и ги перете при белносия наркоман. Ще дойде видов ден и за теб и за дядоебеца и за урупссиятта.
32
7
 
6
 
! Отговори
Архиваря преди 3 седмици
До възмутен, не е само това - Хитлер дейно участва във войната, като редовно мести базата си близо до фронта, и посещава завзетите територии... Разбира се спира да го прави през есента на 1943г. когато войната тръгва на зле, но пък Пyтя така и не си е показал носа от бункера! Каква му е файдата че превзели няколко села в Украйна, като той пак ще ги гледа само на снимка! С Хитлер могат да бъдат сравнявани само като кръвожданост, но иначе дъртия сатрап е много-много по-страхлив от австриеца
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
м0сковията е единствената страна, която е избила повече от собствените си жители, отколкото всички останали страни взети заедно.
30
5
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 3 седмици
Как можете да сравнявате Путин с Хитлер??? За Две години Хитлер превзе Европа и стигна до Москва. За две и половина години Путин е превзел 2-3 града и 10-на села и там голям проблем.Украинците направиха руската армия за смях. Воюват с дронове за по 300-400 долара и унижожават руска техника за милиони!Те ако имаха оръжия като Израел досега да са обесили Путин на червеният площад!
29
8
 
4
 
! Отговори
30 хей каскет смачка преди 3 седмици
ще спукаш вена....споко. А знаеш ли, че в началото на 2та световна война 3 милиона руски войника се предадоха в плен на германците и не искаха да се бият за Сталин, ЗАЩОТО СТАЛИН ЗА 23 години умори от глад, разстреля и изпрати в Сибир повече руснаци, отколкото е загубила Русия за 200 години войни до 1917г.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След края на СВО ЕС ще се разпадне.
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смотани германци. От една страна ги колят мигрантите, от друга данъците им заминават за Украйна.
26
5
 
9
 
! Отговори
народ престъпник преди 3 седмици
Няма друг такъв народ в историята на човечеството, който да е извършил такива ужасни престъпления, не "Хитлер и неговата малобройна нацистка шайка" а те немците не са знаели - целият немски народ до последно подкрепяше Хитлер. Избиха 26 милиона руснаци, убиваха цивилни само защото са славяни и ги зарявяха в изкопи. Избиваха цели села включително и децата. Русия няма да позволи фашистка Германски отново да надигне глава. Германия може да гледа на изток само с наведна глава и с покаяние и с любов, и никога с ненавист, докато това не се запечати в генетичната памет на германците.
25
13
 
10
 
! Отговори
... преди 3 седмици
За една седмица ,украинците превзеха повече територии, отколкото ордите на Путин отначалото на годината! Добрата новина е ,че Копейките още си верват!
24
2
 
7
 
! Отговори
Гaлxeн преди 3 седмици
Cъrлacyвaнo c Paмщaйн...
23
10
 
6
 
! Отговори
Архиваря преди 3 седмици
Копейки, войната на вашия живот е към своя край и почти пълен провал! Това дали руските терористи щели да вземат няколко ниви и села в Донбас, няма никакво стратегическо значение... Разбира се най-вероятно след 25 - 30 години, поредния руски сатрап, в следствие на търговията със Запада, пак ще реши че има велика армия, и че иска да се пробва като голям завоевател и военачалник, но поне 95% от вас няма да сте живи тогава... Войната на живота ви приключва!
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с настъплението. Стигнаха ли вече Курск, или се нанизаха само на първите три букви?
21
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
...знае ли ,кога ще са Референдумите в Курската , Брянската и Белгородската республики? За Крим ще е след тях!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Curypнo щoтo uм gyмнaxa naтoцuтe...
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През ВСВ цяла Европа подкрепяше Хитлер.
18
1
 
2
 
! Отговори
16 върнаха КУРск преди 3 седмици
други въпроси имаш ли?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някои страни трябва да бъдат окончателно и категорично лишени от правото да притежават ядрен арсенал или дори да се доближат до придобиването на такъв. Германия, която започна две световни войни и извърши геноцид, трябва да стане легитимна цел на превантивен удар и просто да бъде унищожена, ако посегне към ядрена бомба. Но сега, забравила за чудовищната си история, тя се натъква на такова наказание, действайки като реваншистка държава, основен европейски спонсор на войната в Украйна. В Европа всички страни, участвали в инвазията на Хитлер в СССР, трябва да се страхуват от подобна съдба.
16
8
 
4
 
! Отговори
...! преди 3 седмици
Не сравнявайте ВСВ със сегашната агресия на Путин! През ВСВ целият свят помагаше и стоеше зад Съветският Съюз, докато сега "болният дядка" разчита единствено на Сев.Корея и Иран!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
немци, купувайте американски LPG на тройни цени на руския газ...после се чудете защо фирмите ви фалират..
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?