Байдън нарече "опасен прецедент" решението на съда за Тръмп

Бившият президент получи частичен имунитет
2 юли 2024 08:10, Петър Бойчев
22
Байдън нарече "опасен прецедент" решението на съда за Тръмп
Снимка БГНЕС

Американският президент Джо Байдън определи като "опасен прецедент" решението на Върховния съд, което дава на бившия президент Доналд Тръмп частичен имунитет от наказателно преследване. Байдън каза, че решението подкопава "върховенството на закона" и е "ужасно лоша услуга" за американците, предаде БНР.

„Тази нация е основана на принципа, че в Америка няма крале. Всеки от нас е равен пред закона. С днешното решение на Върховния съд за президентския имунитет това фундаментално се промени. Това решение означава, че на практика няма ограничения за това, което президентът може да направи. Това е нов правен принцип и опасен прецедент", заяви Джо Байдън

Върховният съд на Съединените щати постанови, че президентите на страната трябва да имат имунитет от съдебно преследване в случаите, когато изпълняват конституционните си задължения и правомощия. Бивши президенти могат да бъдат съдени само за лични действия, т.е. такива, които не са свързани с президентския пост. Доналд Тръмп приветства решението на съда като "голяма победа" за демокрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Спорт
Дузпи пратиха Португалия напред
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Решението, е че в изпълнение на служебните си задължения президента има имунитет. Мисля, че е нормално иначе за всеки военен починал в изпълнение на служебните си задължения и президента може да бъде отговорен!
21
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 ден
Опасен за цялото човечество е Джо Байдън, толкова опасен колкото никой преди него не е бил!
20
0
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 2 дни
Тоя пишман демократ коментира решения на съда ,а това съвсем не е демократично!
19
0
 
4
 
! Отговори
bb преди 2 дни
Да, видяхме на няколко пъти, че няма крале! Случая със Симпсън го показа ясно! Крале няма, но има хора с по 30-40 милиарда!
18
1
 
3
 
! Отговори
Панта преди 2 дни
Докторе, знам за двама президенти на които пентагона им взе "йуфарчето. На Форд и Рейгън. Ако още не са Го взели на тоя миришещ на пръст, са закъснели.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
16 учителя са го подготвяли за срещата с Тръмп и пак се изложи.Поклонниците на сатаната винаги изперкват.Сигурно не им понася срещата с хаоса и се побъркват.Този като се кръсти прави кръста наобратно.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Чувал с деменция!
15
1
 
11
 
! Отговори
BI-DONE! преди 2 дни
нещо рептилиите се смарангясаха. номера със съдебната постановка не свърши работа а?
14
1
 
8
 
! Отговори
бай Бай преди 2 дни
да де, ама след "успешната" му изява наскоро, всяко изказване (и поява) на РолингДжо само ще предизвиква бурен смех...смех, смех
13
0
 
15
 
! Отговори
Джо преди 2 дни
Лесно му е на Байдън - него дори не искаха да го съдят за огледалното му престъпление със секретни документи, които държеше в гараша при Корвет-а, защото Робърт Хър го определи на твърде възрастен с лоша памет. Байдън е супер корумпиран и знае, че няма да го съдят защото вече е зеленчук и му остава малко време на тая земя, затова му знае устата толкова. Оранжевия може да е на същата възраст ама видяхме на дебата на кой му работи главата и кой просто доизживява
12
0
 
9
 
! Отговори
Дядо ти преди 2 дни
Като всеки е равен пред закона, тогава защо се намесваш в работата на съдебната власт, която е една от трите независими власти? Няма значение дали ти харесва или не! Законът е за всички, именно!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Делото срещу Тръмп и причината за него е толкова смехотворна, че тия дето го включват в изказванията си са два пъти по-смехотворни.
10
0
 
15
 
! Отговори
Айляк преди 2 дни
Наглостта и простотията на този изкукал старец е пословична. Мога да дам източници от самата американска преса относно Хънтър Байдън, които дори байдъновата администрация не може да спре и блокира, но тръгнало туй изперкалото срещу Тръмп да реве. Бай Дрънко, погледни си синчето, на което безобразията са безброй, па тогава негодувай срещу опонентите си. Хем централно изпраскал, хем тотално омазан от сина си, обаче дрънка глупостите на поразия...в САЩ нямало крале, хъ-хъ...
9
0
 
19
 
! Отговори
ало ало преди 2 дни
Бай Пън, хайде да видим твоето синче ще влезе ли в затвора по 3 обвинения!...грозят го 20 г. и тогава ще приказваш за закони и демокрации разни! а ти казваш че се гордееш с него - думи на изкукуригал плазмодий!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А ти си опасен президент, Джоузеф!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Опасен прецедент е ами... Ще вземе да победи Дедото с деменцията на изборите )))
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Почва изпирането на Тръмп. Сторми Даниълс ще бъде осъдена за набеждаване и лъжесвидетелстване, изнудване на Тръмп за пари. Което е истината.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мнозинството във върховния съд в САЩ след управлението на Тръмп е назначено от републиканците. Така че няма изненади. И без това съдът няма нужда да се намесва в предизборната надпревара.
4
0
 
14
 
! Отговори
Х преди 2 дни
след дебата всички предполагат, че ще спечели и започнаха да му се мазнят...
3
1
 
17
 
! Отговори
Доктор преди 2 дни
Опасен прецедент е бинден да си играйка с куфарчето на ракетите