Германски генерал: Жените да подлежат на наборна военна служба

В Германия се води дебат за връщане на военната повинност
4 юли 2024 09:15, Елка Василева
81
Германски генерал: Жените да подлежат на наборна военна служба
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният инспектор на Бундесвера (еквивалент на началник на отбраната, бел.ред.) генерал Карстен Бройер предлага жените да подлежат на наборна военна служба, ако отново бъде въведена, предаде ДПА.

Германия прекрати наборната военна служба през 2011 г., но законите на страната все още позволяват задължителна военна служба в случаите на война или други случаи на напрежение.

Поради пълномащабната руска инвазия на Украйна в Германия започна дебат за връщане на военната повинност. Министърът на отбраната Борис Писториус представи планове за нов модел на военната служба.

Писториус планира да въведе задължителна регистрация, в която младите мъже ще трябва да заявят желанието и способността си да изпълняват военна служба. Младите жени биха могли да го направят доброволно.

Министърът описва идеята като „селективна военна служба“, чиято цел е да позволи на военните да призовават за обучение само „най-способните, най-подходящите и най-мотивираните“.

Новият модел трябва да се състои от шестмесечна основна военна служба с възможност за допълнителна доброволна военна служба до 17 месеца.

Генерал Бройер отбеляза, че Германия е център на Западния отбранителен съюз и че страната се нуждае от над 400 000 временни и професионални войници и резервисти.

За да се отговори на това търсене, са необходими около 100 000 допълнителни резервисти, които първоначално биха могли да бъдат предоставени от новия модел, според Бройер. Той обаче подчерта, че все пак ще са необходими задължителни елементи.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от НОТИФИКАЦИИ
2030 г.: Всеки трети автомобил в света ще е китайски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
От много лапане на Африкански бежански чурки какво може да каже хенерала от Германистан.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абсолютно вярно! Спрос одобрява това.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Христо Христов - Бил е велик войн. Върнал се е с един буркан вражески зъби ..хе хе хе
67
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
До 48 ", КОЕТО АЗ ДЕМОНТРИРАМ, Е, ЧЕ ХОРАТА(МЛАДИТЕ) НЕ ИСКАТ ДА УЧАСТВАТ В НИКАКВИ ВОЙНИ" - абе про'с'так неграмотен, младите гласуват ли за ЕС, НАТО и евроценности, които да защитават?! Марш на фронта тогаз!
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 66. Може би е така: Имаше една приказка, че за десет годиШНИТЕ всичко се променя, но за 100 годиШНИТЕ нищо ! :)):)):))
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Имаше една приказка, че за десет години всичко се променя, но за 100 години нищо !
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Крайно време е за истинско равенство, жените да подлежат на наборна служба, мъжете да почват да раждат!
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Крайно време е да има равенство между мъже и жени, и без това от съвременните жени няма голяма полза, поне да служат на държавата.
62
3
 
16
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 дни
Не знам Германия да е във война,освен ако сама няма желанието да се включи.Изглежда САЩ и Великобритания искат да хвърлят в огъня още държави,за да спасят себе си.
61
5
 
12
 
! Отговори
Гризел преди 2 дни
Немците се връщат към времената на Хитлер,което значи,че този път ще бъдат заличени окончателно.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Я стига, казарма само платена и по желание.
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Десетилетия наред в Европа, особено в Германия се възхваляваше пацифизма и се учеха децата, че да си слаб е супер. Но ето че сега имаме война и се започна голямото умуване и мърморене кой и как ще ни защити. Европейците нямало да воюват, те не били такива хора - много добре, тогава ще сте роби на цар Путин и великия вожд Си. С нихилизъм и антипатриотизъм толкова, слабаци който ще бъдат мачкани от всички.
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И тук имаме нужда от казарма за мъже и жени
57
1
 
11
 
! Отговори
ПИТАМ преди 2 дни
ЗАЩО НИ БУТАТ ТУК В БЪЛГАРИЯ ТОВА ИНФО, ЧЕ ОФИЦИАЛНО НАРКОМАНИЗИРАНА ГЕРМАНИЯ (КАТО НЕ НИ ГО НАПОМНЯТ, АЗ ВИ ГО НАПОМНЯМ, ЧЕ ЕМОЦИИТЕ ВИ ЗАМАГЛЯВАТ АКЪЛА БЕТЕР ЖЕНИ, ПОРАДИ ОЗЛОБЕНОСТТА ВИ, ЧЕ ЖЕНИТЕ НЕ ВИ ХОДЯТ ПО АКЪЛА), ЩЯЛА ДА ПРАВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА? ЗАЩО, ЗАЩО НИ ГО БУТАТ НА НАС? ЗАЩО? МИСЛЕТЕ БЕ!
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Му ха ха....всички да помагаме ме на диктаторската държава Украйна. А децата от детските градини, и те да подлежат. И бабите от хосписите изкарайте. Метайте телата.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е тия от четвъртата възраст са много мъдри, младите да воюват, а те на живота да се любуват.:))
54
3
 
4
 
! Отговори
та това е абсурдно преди 2 дни
Все едно партиите - 7бр. да станат женски . Лидер жена, всеки ден мнение в сайтовете от партиици - жени . Получаваме бойка, ахмеда, пееска, плевелиева, божанкова, петкова , ами женско царство . Мъжете в ъгъла . Жените да се партиосват и военосват . Няма акъл в такива замени .
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Които са родили не, но които не искат да раждат айде казарма. А не като сега само търсат богаташи.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До до До АбеТрябва да си много простовато хипи, за да си мислиш, че на някой му дреме дали искаш да воюваш или не. Когато врага нахлуе в дома ти, какво ще направиш? Ще заемеш поза партер със свалено долно бельо ли? Кой си ти че ще говориш от името на младите хора? Няма такива време в което да не се налага да воюваш, това че ти си разглезен и живееш в твой измислен розов свят си е изцяло твой проблем. Едно разумно общество винаги трябва да е в максимална готовност да защити интересите си!
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Това са нови и коренно различни времена , макар че войните явно се завръщат, малко млади хора ще жертват живота си за тоя дето духа" - TAKA E! Частни групи, обаче - виж там е ДА! Дядо и татко едно време ходиха в Косово. Първо бяха на заплата от сърби, после от НАТО-вци. Кой както се уреди. За пръв път ми донеосха нинтендо тогава и доста натики и играчки.... бранни ;) ... Абе доходоносно си е!