Русия атакува Харков с С-300, поне шест ракети са поразили града

Установяват се щетите и дали има жертви
31 мар 2023 07:14, Александър Попов
93
Русия атакува Харков с С-300, поне шест ракети са поразили града
Снимка: БГНЕС/EPA

Най-малко шест руски ракети са поразили снощи украинския град Харков, а местни служители още установяват размера на щетите и дали има жертви, съобщи областният губернатор Олег Синегубов, цитиран от Ройтерс.

Русия от месеци прибягва до удари с ракети и дронове срещу най-различни цели в Украйна в опит да извади от строя критичната инфраструктура, посочва Ройтерс.

"Врагът отново атакува Харков. Най-малко шест ракети са поразили града", написа Синегубов в Телеграм.

Според предварителна информация Русия е използвала ракети С-300, допълни губернаторът.

Ракетите са изстреляни от Белгородска област в Южна Русия, каза Синегубов. Белгород е граничен руски град, намиращ се северно от Харков, отбелязва Ройтерс.

Военни анализатори твърдят, че Русия е пригодила ракетите си за ПВО С-300 за поразяване на наземни цели в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
До Унуфри: ти очевидно не можеш да мислиш. А съдейко по компетентния ти отговор определено оставяш впечатлението, че си б0клук с огромен опит, които аз и да искам не мога да достигна.
45
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е объркването на българските комунисти Те и за Хитлер не вярваха , че е нападнал СССР...Нали бяха съюзници.И громяха деградиралия Запад тогава.Искаха с помощта на Хитлер и Сталин да накажат Запада.Сега на много неща още не вярват.
44
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда се че РФ е голяма заплаха за световния мир и развитието на цивилизацията! Аз го виждам и ти го виждаш. РФ трябва да бъде унищожена и Байдън знае че това е момента и няма да я изтърве. Търпение! На проскубаната мечка бавно и изтича кръвчицата! Гризлиту ша гризни дръвцето!
43
6
 
18
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Глупости! По-скоро руснаците са атакували с дронове откъм Белгород, а *** укро.пи.теци са се опитали да ги спрат със зле поддържани ПВО комплекси С-300 (ракетите, мисля, са от древната серия 5В55), и някои от ракетите просто са си паднали в Харков. Не се случва за първи път, между другото, преди месеци имаше друг подобен случай.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такива ракети С-300
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пролетарии от всички страни и Иран , обединявайте се....Русия ще е срази световния фашизъм...Вчера в Берлин, днес в Украйна ...утре във Вашинктон....Бахмут е ,,Курск"...По случая се организира парад на ,,Червения площад"...Защо е ,,червен ли"..Ами защото там плющят червени знамена...И още . Те ам се намира мавзолеят- гробница на вожда ни(ви) Ленин...къв да е......
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42...Последното което изтече е вярно.Вярвам ти , че не си ,,осъзнат" русофил.Но в гена ти е.То така се ражда човек После поглежда на момчета....И един ден ще се откриеш на света....Като горд русофил....
39
5
 
16
 
! Отговори
Охххх преди 1 година
До Анонимен34 Не знам какво е изчезнало в Сърбия след последното изявление на Вучич търсещ сметка на НАТО за бомбандировките? НАТО в България го нямало? НАТО ползва две бази в България без да плаща на държавата! Е, харчи парите за секакви натовски"ястреби"да говорят диивотии по телевизиите. А Херо си се разхождаше в наши секретни обекти като Генерал губернатор на България. Китай, С.Арабия, Бразилия, Аржентина, Индия, Пакистан и т.н.русофили ли са? Аз също не се чуствам русофил.
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пролетарии от всички страни и Иран , обединявайте се....Русия ще е срази световния фашизъм...Вчера в Берлин, днес в Украйна ...утре във Вашинктон....Бахмут е ,,Курск"...По случая се организира парад на ,,Червения площад"...Защо е ,,червен ли"..Ами защото там е още мавзолеят гробница на вожда ни(ви) Ленин...къв да е......
37
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България се очертава като остров на русофилите.От всякъде сме оградени от НАТОвци.Даже Сърбия даде. Оръжия на Украйна и призна Путин за терорист и престъпник Само ние и ,,зеления чорап" още гледаме руско списание ,,комсомолец".На първа страница...,,руски солдат със шмайзер , развява червения байрак над Райхстага"...И от долу...Русия громи световния фашизъм Вчера в Берлин, днес в Киев.Утре във Вашинктон ...
36
4
 
20
 
! Отговори
Нептун преди 1 година
До Москва потънаРазбра ли какво са ударили ракетите за да правиш оценки? Всички интервюта на свидетели за минали удари които гледах. Някои и от наш професора, който живееше в Харков, каквито и да ги ръсят накрая без да искат признават, че са военни обекти на около 40-50км.от там където живеят! ООН и "Амнести интернешънъл"независимо от натиска и зависимостите казаха кой е "комплексара от бункера"извършващ геноцид над собствения си народ в чужда полза.
35
4
 
14
 
! Отговори
Може преди 1 година
и още как. Преди много години виетнамците използваха даже С 75 за стрелба по земни цели На янките още им държи влага
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Русия използва ракети С 300 ли....Защото се отбранява.Тя така брани своето население от терористи...Терористи и жертвите обстрелват Докато не остане един жив от жертвите
33
15
 
8
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Полуръста от бункера пак си избива комплексите върху невинни украинци. Великите му ракети не могат да уцелят военни цели и ги изпраща където и да е от злоба и комплексарщина.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да са повече от 6
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е , че там където влезе НАТО, намалява русофилите и комунистите.Ето...НАТО влезна в Сърбия преди 20 години и там е с по малко русофили Тук в България НАТО няма.И русофилите печелят избори след избори.ГгГРАБ пак печелят първото място.Следвани от ДПС .А партията на Костадинов е хит сред русофилите Нинова стана капиталист по голям от капиталистите Даже и оръжие даде на Украйна.Тихомълком.Като комунист на софра....
30
1
 
15
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Как може да атакуваш град Харков с ПВО система :)
29
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 29....В главите ви на вас русофилите само за територия мислите Това е обичайно Предвид монголските ви корени.
28
3
 
16
 
! Отговори
А бе, преди 1 година
писахте ли нещо за надналите американски хеликоптерчета на прословутата 101 ВДД?
27
5
 
11
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Ооо , да, кеф, още !