Джонсън: Ще се справим много добре и при "Brexit без сделка"

Все още има разногласия по ключови въпроси, каза той
4 окт 2020 18:09, Анисия Иванова
79
Джонсън: Ще се справим много добре и при "Brexit без сделка"
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би Си, че след разговора си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е станало видно желанието търговска сделка по Брекзит да бъде постигната, но в случай на „Брекзит без сделка“ Обединеното кралство ще се справи много добре, съобщи БНР.

Борис Джонсън заяви, че има шансове търговска сделка да бъде постигната, като бъдат решени оставащите разногласия по ключови въпроси. И допълни:

“Не може да се подлага на въпрос, че ЕС трябва да разбере, че сме напълно сериозни за това, че трябва да контролираме нашите закони и разпоредби“.

На въпрос дали продължава да не се притеснява, че сделка може и да не бъде постигната и то в момента на пандемията от Covid-19, което според холандския премиер Марк Рюте би било „геополитическа катастрофа“, Джонсън отговори:

“Не искам австралийския модел по правилата на Световната търговска организация, но ако се стигне до това, ние не само ще го преживеем, но и ще бъдем по-добре“.

По-рано в интервю за Скай Нюз лидерът на партията „Брекзит“ Найджъл Фарадж изрази мнение, че търговска сделка ще бъде постигната до края на годината, но от нея няма да са доволни много брекзитиъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 21Ко става? Става и почва да ходи, значи...Политика! Всичко тече, всичко се променя...Панта рей, значи...Наистина англичаните пищят много за парите, които трябва да платят като неустойка по договора с ЕС, но това е част от играта - ЕС трябва да изглеждат много лоши и затова те искат да се махат от там, значи...Но това си е една простотия и искрено се надявам англичаните да се опомнят и ревизират решението си...Ще видим!
20
2
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 10Референдумът за напускане ЕС беше безусловно манипулиран в Англия! Това, за което ти говориш са евентуални последствия от резултата, но истинските причини за тази манипулация може и да не са такива.Например, победителите са Джонсън и един ***, на който му забравих името, но който беше инициатор на антемигрантската кампания в страната.Та..не ми се вярва този *** да може да има подобни планове, за които ти говориш.Възможно е Джонсън да е решил така да влезе в голямата политика
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този монархичен анти-EU подмазвач на путин, научил от Тръмп че така могат да те изберат, изкара "вируса", който сам домъкнаBrexit=>coronavirusТоя е шашав като принца им
18
1
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 9Какво иска английският народ си знае само той! Ти не си англичанин, значи...Всяка страна в ЕС внася пропорционална вноска, България също. И тази вноска за тях е толкова тежка, колкото нашата вноска е тежка за нас! Срещу членския си внос обаче, всяка страна-членка има редица ползи в много направления, които англичаните 100% ще загубят ако напуснат съюза...
17
4
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
тоя БресСит дали ще го доживея се чудя, колко години минаха, 4-ри май?!
16
9
 
6
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
Е какво очаквате от проруски премиер.***на ***.Че какво им беше до сега на британците.Те имат третата най-силна икономика.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път ще ви го набият до макарите.
14
1
 
18
 
! Отговори
Ах преди 3 години
Тази фантазия е само в чутурата *** БоДжо . От обединеното кралство ще остане да се справя само Англия. Шотландия се готви за indyref2, Северна Ирландия е на крачка от обединение с Републиката, в Уелс се обсъжда отделяне. Brexit може и да ми коства премиерския пост на тоя клоун.
13
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До АнонименМитът за източноевропейците,дето източвали английския социал е предназначен за електората.Като ги изгонят и заменят с индита и пакита(които и без това са милиони) сигурно ще цъфнат и вържат...Най-вероятно идеята е работната ръка да е възможно най-евтина заради новите икономически реалности.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че защо някой трябва да плаща на доган бей и мутрите в българия милиарди а здравната система да издиша и хората да чакат с месеци за направление защото милиони източно европейци се записали на помощи и използвайки безплатната здравна система даже и за родителите си, въпреки че има пенсионери които никога не са работили в юк ? те не са избрали доган бей да ги командва защо трябва да му плащат еврокрадектите?
11
4
 
9
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Не е важно какви ги плещи Рошльо,а какво са решили истинските господари(и собственици) на Великобритания-евр*еите от Ситито!Те всъщност изкараха UK от ЕС,а не народната воля,както си мислят наивниците.Иначе цялото мотаене беше да измислят начин как да преметнат джендърите в Брюксел(които също са командвани от ев*реи,но от друг клан).Тъй че цялата работа е вътрешноевр*ейски конфликт,на гърба на раята.Впрочем в САЩ става същото нещо(демократи-Сор*ос,републиканци-Ротшилд).
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаМай не разбираш, че много от "причините" за напускането са абсолютни лъжи. Една група хора иска да изкара UK от ЕС, за да дерегулира всичко в страната и да перат пари. А и взимат едни добри кинти за цялата простотия. Но баламите там нали са коне с капаци, трудно ще им се изясни това, докато не видят как ще я карат като нас през 90-те.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диана няма какво да ревизира, народа не иска да плаща милиарди на хора като доган бей и българските мутри и некадърните евродепутати а в същото време системата да изнемогва защото хиляди източно еропейци са легнали на помощи заедно със родителите им които не са работили и 1 минута във Великобритания
8
1
 
3
 
! Отговори
По-скоро преди 3 години
като космос без ракети.
7
2
 
9
 
! Отговори
Тото преди 3 години
До Момо,те отказват да го разберат, но ще го почувстват болезнено.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка.
5
9
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, Джонсън може да ревизира решението ЮК да напусне ЕС - не е нужно при всяко несъгласие някой да напуска! Всяка страна има специфични особености, култура, отношения и ЕС би могъл да обсъжда всяка ситуация в съответствие с особеностите на съответната страна - да се седне на масата и нещата и проблемите да се обсъдят до постигане на взаимно съгласие, без да се тропа с крак, да се обижда...Може Англия да проведе нов референдум или парламента им да реши директно оставането в ЕС...Не знам!
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МомоАнглия има по-добри икономически данни от Франция и Германия, а спадът се дължи на короната.
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Французите ловят риба в британски води и искат това да остане така, а британците няма да се съгласят на никаква сделка при такова положение. Европейците искат да вържат Англия със сделка и нещата да си останат сякаш Англия въобще не е излизала от ЕС и това няма как да го приемат англичаните. Затова предвиждам Брекзит без сделка и бурно икономическо развитие за UK извън ЕС. Точно Англия, майката на капитализма, ще покаже, че има живот и извън глобалисткото недоносче.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брекзит без сделка е като ракета без Космос.