Джонсън: Ще се справим много добре и при "Brexit без сделка"

Все още има разногласия по ключови въпроси, каза той
4 окт 2020 18:09, Анисия Иванова
79
Джонсън: Ще се справим много добре и при "Brexit без сделка"
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би Си, че след разговора си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е станало видно желанието търговска сделка по Брекзит да бъде постигната, но в случай на „Брекзит без сделка“ Обединеното кралство ще се справи много добре, съобщи БНР.

Борис Джонсън заяви, че има шансове търговска сделка да бъде постигната, като бъдат решени оставащите разногласия по ключови въпроси. И допълни:

“Не може да се подлага на въпрос, че ЕС трябва да разбере, че сме напълно сериозни за това, че трябва да контролираме нашите закони и разпоредби“.

На въпрос дали продължава да не се притеснява, че сделка може и да не бъде постигната и то в момента на пандемията от Covid-19, което според холандския премиер Марк Рюте би било „геополитическа катастрофа“, Джонсън отговори:

“Не искам австралийския модел по правилата на Световната търговска организация, но ако се стигне до това, ние не само ще го преживеем, но и ще бъдем по-добре“.

По-рано в интервю за Скай Нюз лидерът на партията „Брекзит“ Найджъл Фарадж изрази мнение, че търговска сделка ще бъде постигната до края на годината, но от нея няма да са доволни много брекзитиъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
47 хората ти внасят 15 милиарда а получават 4 всяка година какво значение има с какви пари е правено пристанището след като 10 милиарда всяка година отиват в хора като мутрите от републиката на абсурдите. боко да внесе 10 милиарда и тогава да излезе и да се чеше по корема и да разправя колко добре се живеело в европа на чуждата маса наредени милионери с еврокрадекти
40
4
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Аха ,звучиш като тоя малоумникФараж, я попитай харата от северозападно Англия дали са съгласни с теб. Доковете на Ливърпул са иновирани с милиони европейски пари и това се отнася и за Манчестър, Нюкасъл , голяма част от Уелс и много други. Преди да се изкаже не подготвен си информирах, Британия не е само аля.
39
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато българите започнат да плащат 10 милиарда на година а получават 2-3 милиарда от европейсия съюз и някой велик бей става милиардер в някаква туземска република с техните данъци тогава ще разберат защо хората излизат
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
европейския съюз не предлага справедливо разпределение на средствата не може някой който е избягал от чалгаджии връзкари мутри и бейове да им плаща пак еврокрадектите въпреки работейки от друга държава, достатъчно е свободно движение на стоки без мита и хора които искат да работят не такива за помощи и английски пенсии, естествено че вожда ще се изказва че в европа се живеело най- добре, ами внасяй 10 милиарда на година и си строй пътищата със заеми и тогава говори велики вожде
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой или кого го интересува това със или без договор , това е най - невзрачния News :) :)
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички знаем, че рошавият турчин си прави вятър и се мъчи да надскочи и себе си, но когато дойде дебелия, него няма да го има.Апокалипсис за британците няма да има, но това, което плещи рошавия не е вярно и всички го знаят.Даже и той.Но..., лошо няма.
35
2
 
6
 
! Отговори
Кво толкова преди 3 години
До ДианаАнгличаните да ни помагат ? Не ме разсмивай. Те винаги само са ни пречили и то заради своите интереси още по времето на Османската империя турците са ни клали като овце,а англетата са си мълчали въпреки, че са били наясно,какво се случва. А когато Фердинанд е превзел Одрин и се е запътил и направил обсада на Истанбул англетата са го предупредили да спре и да не напада града, защото ще дойдат с техните си войски. Опасявали са се,че ще го превземем и техните интереси там,ще глътнат вода
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайдеде, хайдеде, излизайте с договор, без договор - все тая. Колко години ще ви чакаме!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кво толковаТочно така.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаО Диана , какво романтично момиче си ти!да си помагаме да сме заедно в трудностите не знам си какво...Ти кога си виждала англичанин да мисли за друго, освен за себе си, и да натиска други да мислят за него.Не че и европейците не са го правили но сега се опитват да поправят тази грешка.Докато англичаните продължават да се държат като бастуни и да имат самочувствие до небесата.На какво отгоре обаче,това което беше отдавна отиде в историята. Сега Борето командва - какво падение!
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото, което мога да пожелая на англичаните, е да достигнат златния български стандарт на живот от последните 30 години.
30
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ЗначиТи направо ме съкруши! Искаш да премахна елексира на моето вдъхновение!...О-о-о не-е...Кажи ми как да покажа на някои хора, че изпростяват, че дори не се замислят и това си е дразнител голям, освен като впрегна моя *** да им го обясни...Според мен, когато човек прави нещо, макар и само да се разтоварва и развлича, трябва да го прави добре!...Но може би си прав?! Може би съм претенциозна, мам.ка му...Ще видим!
29
2
 
4
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Диана, ако повториш "значи" поне 15 пъти в слдващ пост ще мина на успокоителни.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както той се "справи" с Covid-19......kloун
27
8
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ПитърТова, че англичаните са разпродали териториалните си води на свои поданици, не означава, че тези поданици и съответно техните квоти не попадат под закрилата на държавата. Така че ако Англия се отдели от ЕС, тя ще сложи твърди граници за териториалните си води и има пълно право на контрол над тях - т.е никой не може да ловува там без тяхно разрешение! Не само французите, но и испанците и португалците, където нещата са по-зле защото поради глобалното затопляне рибата им се мести на север
26
3
 
14
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 3Французите имат пълно право да ломвят риба в английски териториални води, защото Великобритания е ЕДИНСТВЕНАТА европейска държава, разпродала квотите си за улов - на частни фирми, пенсионни фондове и кой ли не. Мисля, че дори футболни клубове притежават част от тези квоти. Сега няма какво да реват. Рибната индустрия е 0.15 процента от БВП-то им, борят се уж за него, но ще изгубят 50 заради *** си номера. Най-противната нация на света, без никакво съмнение
25
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Кво толковаСпоред мен, не е хубаво да заставаш в такава позиция по въпроса - днес англичаните имат проблем, утр може и ние да сме на тяхното място...знае ли се?...Трябва да сме хора винаги и навсякъде и да се опитваме да решаваме проблемите си и ако можем да помагаме на другите и те да се справят със своите проблеми...Един ден може да имаме нужда и те да ни помогнат...Един за всички, всички за един - това е добра стратегия, според мен...
24
2
 
19
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Всъщност Джонсън е кукла на конци , а главният кукловод Доминик Къмингс тласка държавата към разпад. До края на годината се очаква референдум за обединяването на остров Ирландия инициран от Шин Фейн, 60% от шотландците са за независимост и това ще се случи на изборите до година през май , в Уелс националистите са за отделяне. Така че ще видим кой и как ще се справя.
23
5
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 25Борис е манипулатор и мошеник, готов да лъже и маже за да постигне целта си - не мисля, че за него същността на проблема е имал някакво значение. Каквото и да беше, той щеше да постъпи така за да спечели..Не случайно самите английски политици не го допускаха дълго до премиерското място, въпреки че то му се полагаше като на победител..Той няма свои идеи-той просто разработва която и да е идея с цел да спечели. И точно затова смятам,че е възможно да промени курса-печалбата му е в ЕС
22
3
 
14
 
! Отговори
Кво толкова преди 3 години
Ми да си се справят като са толкова отворени, кво постоянно пищят и ни занимават със себе си. На никой не му пука за някакви си островитяни и меки китки. Стойте си там и това е. А в Европа само с визи и пазарите на ЕС недостъпни за тях.