"А защо няма мир в Украйна", попита украинският посланик

Москва се бори със следствието, а пренебрегва причините
19 юли 2014 10:18,
132
"А защо няма мир в Украйна", попита украинският посланик
Снимка: Reuters

Москва се бори със следствието, а пренебрегва причините. Така украинският посланик у нас Микола Балтажи коментира в ефира на БТВ изказването на руския президент Владимир Путин, който обвини Киев за фаталния инцидент с малайзийския самолет. По думите на Путин Украйна е подновила военния конфликт в източната си част.

„А защо няма мир в Украйна”, попита реторично Балтажи и добави, че подновената акция в Украйна не може да бъде причината за разбиването на самолета. Той подчерта, че правителството в Киев е подновило действията, тъй като споразумението за примирие е било нарушено над 106 пъти от сепаратистите.

„Комисия от украинското правителство води разследване – в нея има представители на ИКАО, на страните, чиито граждани са загинали, украински експерти – те трябва да дадат изводите”, подчерта дипломатът. Според него инцидентът в Източна Украйна неминуемо ще повлияе на отношенията на Русия с Украйна и Запада.

Балтажи съобщи, че и в момента продължават бойните действия в Източна Украйна. „В Луганск убиват мирни жители и не дават да се приберат телата. Чакат да дойдат руски журналисти, за да заснемат, че са убити от украинската армия. А има видеа на обикновени жители – вижда се кой стреля”, добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
19
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Защо няма мир в Украйна ли? Ами защото си имат национални предатели които за пари или власт или някакви други облаги играят по свирката на САЩ, затова г-н посланик няма мир. И вие го знаете, не задавате риторични въпроси като очаквате да чуете отговор че Русия е виновна. Не, не е виновна русия, вие сте си виновни!! Питайте Кличко, газовата принцеса и тяхната компания те ще ви кажат защо няма мир в Украйна
24
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Иван"Само вчера са убити в Луганск 44 милни жители и над 250 ранени в резултат от обстрела от страна на "украинската" армия."Прочети пак какво ти пише в статията. Терористите убиват останалите в къщите си украинци и хората които не са съгласни с престъпните им улични руски банди. После викат "украинската армия ги уби". Та тя армията даже няма достъп до тези райони!Е яли сме ги вече тия вафли. Не сме толкова прости.
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 18 и 19.Пичове, разбирам желанието ви да знаете истината.Може би ще ви заболи но руснаците нямат нищо общо както с погромите в Украина така и със сваления самолет.Обърнете се на запад, вижте накъде отиват нещата по всички линии в САЩ, преценете как приемат новите два съюза от тази година с участието на Русия. А за справка - историята на щатите от Кастър, през Пърл Харбър, 11,09,2001 г и до сега.
22
4
 
14
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Само вчера са убити в Луганск 44 милни жители и над 250 ранени в резултат от обстрела от страна на "украинската" армия. Слагам кавички, защото явно не служи на Украйна. Колкото до посланика, да обясни защо свалиха руски самолет и убиха 79 души пред 2001 година. Отричаха докрай, пък после президантът им Кучма (сага го раздава пратеник на Киев) каза - "Е голяма работа, стават грешки!" Пак ли Путин е виновен. Всъщност това стана само около 5 месеца, преди да ударят кулите! Дали е случайно?
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"А истината е че военните в Украйна свалиха самолета, за да смъкнат Порошенко, чрез военен преврат!"И като го смъкнат кой ще сложат? Някой про-руски терорист ще докарат може би?И как ти разбра, че това била "истината"?Много ме кефи някой да ми налага насила мнението си кое било истина и кое било лъжа. Така работи и руското промивне на мозъци. Натрапват ти нещо чуждо в главата. Истината се ражда С МИСЛЕНЕ! Задават се въпроси - дават се отговори. А не само хвърляне на коментарчета.
20
3
 
11
 
! Отговори
червена баба преди 10 години
до 18Много е просто чадо, цяла Украйна разполага с руско оръжие, какво друго оръжие да използват бунтовниците, а за да си служат със ЗРК, значи са минали през армията или са бивши войници. Не ти трябва научна степен, за да овладееш ЗРК.
19
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква им е ползата на украинците да свалят самолет? Какъвто и да било самолет. В единия случай самолета ще си е техен, понеже терористите нямат самолети, а в другия случай ще е пътнически. Само *** няма да си зададе този въпрос.А терористите и до сега се хвалиха как са свалили няколко хеликоптера, 1-2 самолета и как пленяват танкове, БТР-и, ЗРК и т.н. разна друга техника.Даже и за този самолет се похвалиха в социалните мрежи, ама сметките им излезнаха криви.Засрамете се! Подкрепяте терор!
18
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените баби да обяснят бунтовниците от къде взимат руско оръжие? Може после да помислят и над въпроса, какъв е броя на хората на планетата изобщо които могат да боравят със съветски зенитни комплекси и защо вождовете на бунтовниците са агенти на ФСБ?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 3Glupako, ne streljat "ukraintsite", a ujrainskite fashisti, i ne streljat sreshtu "separatisti", a sreshtu chast ot ukrainskite grazjdani, koito iskat samostojatelnost, kakvato sa imali, predi da im ja otneme Savetskijat Sajuz. No za da znaesh tova trjabva da si chel povechko a ne da povtarjash (za da se pokazjesh, kolko si vesht v politikata) naj-prozrachno sushiti intereschijski luzji... i trjabva da imash pone malko intelekt.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя да не иска да каже че руснаците сами се избиват за да ги снима телевизията? *** тъпака. Защо не каже нещо за частните армии на олигарсите, дето са от главорез нагоре? Защо не каже че земята в източна Украйна е продадена на Шел и Шеврон да дупчат за шистов газ?
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"А защо няма мир в Украйна, попита реторично Балтажи и добави"Защото властта в Украйна не се смени мирно, освен това сте втората по големина държава в Европа и населението ви не е хомогенно, а повлияно от съседните държави, съответно не всички имат единна позиция за курса на Украйна. Надявам се, че отговорих на "реторичния" въпрос.
14
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За момент опитах да насиля съзнанието си и да го накарам да смята, че руснаците са невинни, а украинците са виновни.Щях да получа криза, съзнанието ми упорито се съпротивляваше. Не се получи. Мозъка ми явно разбира, че {1+1 = 2} и не можеше да се пречупи на черното да каже бяло. Не става. Няма логика руснаците да са невинни.
13
2
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Намали си климатика,че ти е простинала главата нещо.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da, Baltadji, da, vizjda se KOJ strelja, osobeno po jilishtnite sgradi - buntovnitsite mnogo obichat da razrushavat sobstvenite si domove i da ubivat detsata si... Kato te slusha chovek i go obhvashta luda vjara v ukrainskata informatsija. Dobre ste usvoili zadokeanskata naglosti, no tja e neprigodni za evropejskoto vazpriemane. Pazlichen e brojat na mozachnite kletki, koito upravljavat tozi proces. E, ima i evropejtsi s GMO mozatsi ... no, kakvo da se pravi - vsjako stado ima i mursha.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам колко много *** хора има в милото ми Отечество, ми идва да си разбия компютъра.
10
26
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
Украйнците стрелят не срещу собствения си народ, а срещу сепаратисти в не малка част руски граждани, пряко финансирани от Москва, чиято цел е да откъснат Източна Украйна и да я присъединят към Русия. Така стоят нещата руска подлого!
9
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво наблюдавам:Статии виждам в подкрепа и на единия и на другия лагер.Тези обаче в подкрепа на Украйна са много повече.Т.е. който е умен и може да бъде на работа и да изкарва заплата... работи, пише статии.Т.е. има повече умни хора които пишат статии я подкрепа на Киев.Логично който е ***, мързелив, няма работа и има време да пише коментари по форумите.Т.е. повечето хора които подкрепят руските терористи са по-прости. Желязна логика. Понеже повечето коментиращи са промити про-руски.
8
3
 
21
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 10 години
Не може да се трепете като *** всичките там и после да заживеете мирно и щастливо в една държава все едно нищо не е било.Е няма как да стане,късно е вече нема такава държава.
7
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo pouchitelna statiq
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и шпиони на САЩ