Британски министър: Путин няма да уплаши Запада

Според Дейвид Лами Путин "много блъфира"
15 сеп 2024 19:05, Красимир Ангелов
311
Британски министър: Путин няма да уплаши Запада
Снимка: БГНЕС

"Западът няма да се уплаши от предупреждението на руския президент Владимир Путин, че ще започне война с НАТО, ако Украйна получи разрешение да използва оръжията, предоставени ѝ от западните ѝ съюзници, за удари по територията на Русия", заяви британският външен министър Дейвид Лами, цитиран от Пи Ей медия и ДПА.

Лами посочи, че Лондон продължава консултациите с Вашингтон и другите западни съюзници по въпроса дали да се даде зелена светлина на Киев да използва доставените от Великобритания ракети "Сторм шадоу" за атаки срещу руски военни летища и други обекти, от които се предприемат нападения срещу Украйна.

През последните няколко седмици в Киев и Вашингтон имаше интензивни преговори между Великобритания и САЩ по тази тема, но все още не е взето решение.

Украинският президент Володимир Зеленски многократно настоя западните лидери да позволят на армията му да използва оръжията, доставени от съюзническите сили, за удари по руска територия.

Руският държавен глава предупреди, че подобен ход "ще означава, че страните от НАТО, САЩ и ЕС са във война с Русия".

Според Лами обаче има малка вероятност от подобен сблъсък. "Путин каза: не изпращайте танкове. Изпратихме им. Путин каза: не изпращайте никакви ракети. Изпратихме им. На всеки няколко месеца Путин заплашва, че ще използва ядрени оръжия", обясни Лами пред телевизия "Скай нюз". Британският външен министър подчерта, че сега русият президент трябва "да сложи край на агресията си и да напусне Украйна".  

Лами допълни, че Путин "много блъфира". "Не можем да бъдем отклонени от курса от един империалистически фашист", който "иска да нахлува в страни безразборно", каза още ръководителят на британската дипломация.

Освен това той съобщи в ефира на Би Би Си, че разговорите между премиера Киър Стармър, президента на САЩ Джо Байдън и Зеленски ще продължат по-късно този месец в централата на ООН в Ню Йорк.

По последни данни на британското военно разузнаване Русия продължава да води "настъпателни операции с бързи темпове в множество райони по фронтовата линия". Същевременно въздушнодесантни и морски пехотни части са започнали контраофанзива срещу украинските сили в руската Курска област. Британската разузнавателна служба смята, че е "много вероятно" руската армия да си е върнала контрола върху няколко села.

Освен това според актуализираната информация на Министерството на отбраната на Великобритания войските на Путин "постепенно" напредват в района около Угледар, както и югоизточно от важния логистичен център Покровск. (БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от Войната в Украйна
Апти Алаудинов - новата звезда на Русия във войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
18
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 3 дни
Видимо британците са интегрирали добре цветнокожите, а ние с един варненски ром пристанал на кремъл не може да се оправим. Такава ни е цялата работа.
179
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Путин преди 3 дни
Ще ви прая атлантиди, бате! Никви атлантици! Сармат доставя подараците за под 5 минути до острова
178
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Путин ще стяга удушаващата примка около смелия запад бавно, а този *** в момента не знае за какво иде реч и си плямпа бодро.
177
12
 
1
 
! Отговори
До 187 преди 3 дни
Копейката и Цончо си правят хубаво един на друг, на тях жени не им трябват. Щом баба Митрофанова даде рубилте в долари и оргията започва.
176
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Я, британците много са променили вида си.
175
0
 
13
 
! Отговори
Книгата се казва преди 3 дни
Десет малки афроамериканчета.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Най-жалко е, че в украинската армия умира цвета на руската нация.
173
0
 
24
 
! Отговори
Дъст ин дъ Уинд преди 3 дни
Прав е Британския министър Путин няма да ги уплаши ама може да ги изчисти от лицето на земята.
172
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Някой чел ли е "Десет малки британчета" по Агата Кристи?
171
0
 
18
 
! Отговори
Реалност преди 3 дни
Онго Бонго външен министър . Ужас .
170
0
 
14
 
! Отговори
Така изглеждат преди 3 дни
Всички горди либерали всяват страх с вида си
169
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Яко са надули осветлението, че не мое го видим иначе!
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В САЩ ако пламне нова война между севера и юга, света няма да гледа безучастно, а ще ги раздели завинаги.
167
19
 
1
 
! Отговори
Копейкин преди 3 дни
Абе няма ли да ви уплаши?!! Я да ти дойде на прага един ***, въшлив и крадлив руснак, да изпие 5 водки от бутилката и да ти повече пералнята към Русия да видим няма ли да се уплаши от вонята му?!!
166
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Време е за НАТОвско СВО в Русия.
165
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нека бананът от снимката говори единствено за племето си от висотата на сламената си колиба. Самосъсипаха си държавата бритовете, имат нужда от рестарт
164
2
 
18
 
! Отговори
Км преди 3 дни
Когато се уплашите,ще бъде късно кюнец!!!
163
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В 21 век да даваме излишни пари за железа няма смисъл.Ноооо не е измислен друг толкова доходен бизнес за съжаление.Две години давахме за ваксини на бялата мафия,сега даваме на оръжейната....
162
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя е като онези кученца, дето лаят другите кучета през стъклото. Отвориш ли вратата, лягат и обръщат коремче махайки живо с опашка, молейки се на всички богове!
161
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Оня руския генерал е в грешка, не САЩ и Германия трябва да удрят, а единствено Англия. Тези са най-яростните провокатори за започване на трета световна война.