Почна ли се? САЩ разполагат в Германия хиперзвукови ракети, които удрят до Урал

Dark Eagle лети височина 400 километра и атакува целта със скорост над 6000 km/h - пет пъти по-бърза от звука
13 сеп 2024 08:05, Петър Бойчев
890
Почна ли се? САЩ разполагат в Германия хиперзвукови ракети, които удрят до Урал
Снимка Spiegel

Берлин и Вашингтон се съгласиха американските крилати и балистични ракети да бъдат разположени на германска земя за първи път от Студената война. Според анализатори Пентагонът иска там да има ракети Dark Eagle, способни да атакуват цели много дълбоко в руска територия, пише Spiegel .

Споразумението, постигнато между САЩ и Германия, малко неясно гласи, че в допълнение към крилатите ракети Tomahawk и ракетите с малък обсег SM-6 се планира да се разположат „хиперзвукови оръжия, които в момента се разработват“. Въпреки това, експерти като Улрих Кюн, ръководител на отдела за изследване на контрола на въоръженията и нововъзникващите технологии в Института за изследване на мира и политиката на сигурност (IFSH) към университета в Хамбург, са уверени, че въпросните хиперзвукови оръжия са балистични ракети Dark Eagle.

Все още се знае много малко за това оръжие. Новата хиперзвукова система на американците се състои от ракетен двигател (бустер) и специална бойна глава, която се изключва при изчерпване на горивото в бустера. В същото време бойната глава остава маневрена до края и е в състояние да избегне опитите за прихващане.

Смята се, че Dark Eagle може да лети в екзосферата, която започва на надморска височина от около 400 километра, и да се втурва към целта си със скорост над 6000 km/h - пет пъти по-бърза от звука. „Една хиперзвукова ракета може да лети дори по-бързо“, казва Маркус Шилер, експерт по ракети и преподавател в университета на Бундесвера в Мюнхен.

„Двама автори от уважавания лондонски мозъчен тръст IISS дори смятат, че американските оръжия имат обсег от повече от 3000 километра, изстреляни от Германия, тези ракети могат да достигнат цели дълбоко в Русия, включително Москва“, пише Spiegel.

Въпреки това карта, публикувана от вестника с обхвата на ракетите Dark Eagle, показва, че те ще достигнат не само Москва, но и Урал, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


890
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
771
3
 
7
 
! Отговори
до КРАВАРИСТАН преди 3 дни
КОЙТО ИСКА ДА СТРЕЛЯ С РАКЕТИ ПО ЯДРЕНА РУСИЯ ДА ГО ПРАВИ ОТ СВОЯТА СИ ТЕРИТОРИЯ, НЕ ОТ НАШАТА > нещо неясно ?
770
1
 
3
 
! Отговори
До 797 преди 3 дни
И като не купят какво ще стане. Ще почнат да си купуват стоки собствено производство ли? Може ама първо ще трябва да почнат да произвеждат, а в това отношение са поне на две десетилетия от Китай. За пример виж Великобритания, вече не е в топ 10 в това отношение. То да си живееш с пари които другите ти изкарват е лесно да приказваш, но не забравяй, че се е задала дедоларизация.
769
1
 
6
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 дни
РУСНАЦИТЕ СА ПРОБИЛИ ФРОНТА НА УКРИТЕ В Ю.З. ЧАСТ НА ОКУПИРАНАТА ЗОНА В КУРСК > ПРОБИВА Е С ДЪЛБОЧИНА 13 КМ.
768
2
 
1
 
! Отговори
До 811 преди 3 дни
Ами да ти отговоря в какво Русия превъзхожда САЩ . В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ. Американците още не са ги произвели поне засега. Но скоро време ще се появи или китаец или руснак с американско гражданство и великата Америка ще ги произведе.
767
2
 
5
 
! Отговори
СПРАВКА преди 3 дни
13.09.24. НИКОЛАЙ КНЯЖИЦКИЙ- ДЕПУТАТ ОТ ВЪРХОВНАТА РАДА НА УКРАЙНА- ПОСТЪПИЛИ СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ОТКАЗ ОТ УКРАИНСКО ГРАЖДАНСТВО. ..( ЗА 2023г.В РУСИЯ СА ПОТЪРСИЛИ УБЕЖИЩЕ И РЕГИСТРИРАНИ = 5,5 МЛН.УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ )
766
7
 
6
 
! Отговори
До 811 преди 3 дни
С ВСИЧКО,ДОРИ ПО ЧИСТОТА,РЕСУРСИ,ЛАЗЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ,С ВСИЧКО 0-ЛО.....САЩ СА БЕЗЗАЩИТНИ ПРИ РУСКИ УДАР ' ( СКОТ РИТТЕР ,АМЕРИКАНСКИ СПЕЦИАЛИСТ ОТ ЦРУ, СЪОБЩЕНО ПРЕДИ 7 ДНИ.) ...ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 И, САЩ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА.
765
7
 
7
 
! Отговори
Фахтаюий преди 3 дни
До Анонимен......Ало ДрОгарю кОпеЙкин,кога и в какво раШка Чибурашка с НЕЩО Е ПРЕВЪЗХОЖДАЛА АМЕРИКА....никога.В производството на коли ли..., в техноогий ли...,в космоса ли....,в социалната ли свера....,в начина на живот ли...,къде бе човече...незнаеш.!!! П.П.Само в едно ДроГАрЮ,само в едно..и то е.......БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН АЛКОХОЛИЗЪМ И МАЛОУМИЕ.!!! Така че дРУГАРю коПеЙкин,търси си други спонсори ***,че на тези им се види края..!!!
764
2
 
5
 
! Отговори
Деди преди 3 дни
Абе, пишман Петко, как да се разположат още в проект и ненаправени рези ракети? А, дай малко назад в публикацията си, че видиш ли подплаши всинца ни! И кое толкоз е започнало, не ни стряскай бе хубоснико нейдин!
763
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Путин май ще се окаже американски шпионин а?
762
10
 
12
 
! Отговори
Руски генерал заяви преди 3 дни
че ще бъдат атакувани складове с оръжие в Румъния. Полша и БЪЛГАРИЯ. Ако това не успее атаката ще се пренесе върху Германия.Български управници военнолюбци, спрете да тупате оръжие за Украйна, че лошо ни чака.
761
11
 
8
 
! Отговори
Време е преди 3 дни
за Посейдоните. Една огромна 500 метрова океанкса вълна ще заличи Източните Щати и половината Западна Европа. Иначе ВАТО няма да спре да води войни.
760
9
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 3 дни
Така е сами рашистите предизвикаха запада и сащ за тези военни маневри навсякъде по света и Китай и сев.корея също иран също
759
5
 
9
 
! Отговори
Едно зная преди 3 дни
Ако на един насилник не му се определя,той се окуражава допълнително....затова никакви отстъпки на *** и рашисти....
758
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Още един външнополитически успех на Лилипутин. Абе кремълската бълха да не е НАТО-вски агент?
757
6
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 3 дни
Ако изберът Харис, 3СВ е сигурна всичко е в очакване.
756
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дребния пак оцапа ританките :)
755
5
 
4
 
! Отговори
Някой преди 3 дни
Уж бяха освободители, уж бяха братя, какво стана 🤔 А бе Ганьото си е ***, когато му трябваш си му брат и като тебе няма, после не те познава😂 Аз поне незнам да харесват някой народ ( всички българи) все някой им е крив с нещо🤭 Абе... *** 🤭
754
9
 
7
 
! Отговори
А НИЕ преди 3 дни
САЩ ЗНАЯТ ЧЕ ЯДРЕНИТЕ УДАРИ ЩЕ СЕ ОГРАНИЧАТ В ЕВРОПА. НЕ ГИ ЗАСЯГА. БРИТАНЦИТЕ МИСЛЯТ СЪЩОТО И МОЖЕ БИ СЕ РАДВАТ АКО СТАНЕ.НИЕ ЩЕ МРЕМ.
753
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И откъде са ги взели, че ги разполагат??? От 8 г. се мъчи високо технологичната изключителна нация да създаде хипер звукова ракета, но до сега може да се похвали само с 1 загинал при неуспешните изпитания на прототипите. Лъжци сте вие, и затова наложиха цензура на руските медии, за да не научаваме истината. А истината е, че при ракетостроенето и самолетостроенето "високотехнологичният западен свят" изостава с десетки години, и това потвърждават и пентагонците.
752
9
 
8
 
! Отговори
Z operation преди 3 дни
САЩ са мин...ди...ли.