Зеленски: 41 души загинаха при варварски удар над Полтава

Русия твърди, че е ударила военни
3 сеп 2024 15:20, Нели Христова
369
Зеленски: 41 души загинаха при варварски удар над Полтава
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че десетки хора са били убити при руското нападение в централния украински град Полтава, при което е бил засегнат военнообразователен център, предаде АФП.

"Повече от 180 души бяха ранени. За съжаление има и много загинали. Към момента се съобщава за 41 загинали", каза Зеленски, след като две балистични ракети удариха територията на учебното заведение и съседна болница.                               

Украинското министерство на отбраната заяви, че град Полтава преживява "ужасен ден" след "варварска атака" от страна на Русия. Според властите градът е бил ударен от две балистични ракети.

"Имаше толкова малко време между сирената за въздушна атака и пристигането на ракетите, че хората бяха ранени по пътя им към бомбоубежищата", казват те.

Спасителните екипи успели да спасят 25 души - 11 от които бяха блокирани под развалините. Те продължават да търсят оцелели.

Регионалния лидер на Полтава Филип Пронин изказа съболезнования "на всички семейства, които днес загубиха своите близки".

В изявление в Telegram Пронин казва, че вторник е бил "ужасен ден за Полтава" и призовава украинците да даряват кръв, където е възможно.

Руските провоенни канали Telegram съобщават, че ударът е ударил център за обучение на военни и че жертвите са били кадети.

Обикновено добре информираният канал Rybar казва, че "в резултат на атаката са били елиминирани ценни специалисти по комуникации и електронна война".

В него се казва, че тези специалисти трудно се сменят бързо, тъй като изискват продължително обучение.

Много канали също казват, че ударът е бил нанесен с балистични ракети с малък обсег на действие "Искандер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от Войната в Украйна
Нахлуването в Куркс през погледа на войниците в Донбас: Да се махнат от там и да дойдат тук!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
18
 
! Отговори
ПЕТKO KATЪPA преди 2 седмици
Знаменателно съвпадение,през 1709 г. Петър Първи разбива при ПОЛТАВА шведския крал Карл XII,сега щведските инструктори на тройки отлетяха при него!
179
2
 
24
 
! Отговори
уДри преди 2 седмици
Малко са , утре дано изтребят още повече нацисти :)
178
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При положение че там са убити 300, смятайте логиката на Зеленски.....
177
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Български олигарх подвалстен на пропагандата на Русия, вероятно и техен бизнес съдружник. Свикнал да ограбва своите служители и да ги държи в бедност на ниски заплати, за да не фалирали. И в същото време строят и купуват хотели и апартаменти, джипове и какво ли не. Как става това? Това е техния свят. Свят на феодализъм олигархизъм и крепостно робовладелство. Ние не сме Русия! За да се държите с българския народ, както руските олигарски милиардери с техните си наориди на руската федерация!
176
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Говори се че бая шведи с дали фира ахахааххахах
175
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руски и западно-европейски шушумиги. Вие сте отрова за българския народ. Вие ограбвате собствения си български народ, защото се корупирани некадърници. Богаташи с апартаменти и вили по света и по българското черноморие. С хотели и яхти, на гърба на масови грабежи. Всъщност тези, които слугуваха на социал-комунизма, пряко на русизма, това са същите които днес слугуват на запада. Защото са свикнали да ограбват собствения си народ. Някой друг да работи и те да си живеят царски живот. ДО КОГА?
174
1
 
7
 
! Отговори
Прощание славянке преди 2 седмици
До Въпрос 6 Срещу Одрин в Българската Армия е биеха руски доброволци ,дръвнико !
173
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Ами те руснаците гледат и се учат от Израел и Натаняху.
172
1
 
4
 
! Отговори
За статистиката преди 2 седмици
Може ли да идентифицираме хората поименно и оръжието, което ги е унищожило. Важно е. Ако са с неукраински имена - оръжието е руско, ако са с украински имена - е ПВО ракета.
171
2
 
16
 
! Отговори
Тиква преди 2 седмици
Добра новина,всеки ден натовци и бандероФашаги при адолф, мустакатият.
170
1
 
16
 
! Отговори
Въпрос 7 преди 2 седмици
Русия ли бомбандира София през 1943 и 1944 г? Ти, шушумиго, знаеш ли броя на жертвите от тези бомбандировки? Знаеш ли какво е било разрушено? Знаеш ли колко хора са интернирани по селата и домовете са им разрушени? Отговорът е САЩ и Англия.
169
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украинските власти намаляват броя на жертвите на удара на руските сили по военно обучителен център в Полтава. Това заяви депутатът от Върховната Рада Артьом Дмитрук. Властите манипулират, като казват, че ударът е засегнал учебно заведение и болница. Те лъжат за броя на загиналите, лъжат за всичко, защото се страхуват. Страхуват се, че ще им се наложи да отговарят, пише той в канала си в Telegram,
168
4
 
5
 
! Отговори
Въпрос 5 преди 2 седмици
НАТО ли окупира България за десетки години и ограби трудещите се българи? Окраде им работата, окраде им земите, окраде им домовете. Изгаври се с българските храмове. За да могат да се настнят негодниците! За да може да издевателстват над българския народ. За да може дори и в днешно време България да не може да се отърве от последователите на социал-комунизма, които се превърнаха в първите изпечени демократи, благодарение на предателството на Европа. За даможе техните деца днес да крадат отново!
167
1
 
15
 
! Отговори
стига бе преди 2 седмици
Тия не са хора, а военни, значи военна цел. Наркомана редовно удри по цивилни, но тогава не ***.
166
13
 
2
 
! Отговори
Въпрос 4 преди 2 седмици
НАТО ли създаде македонизма на основата на избития и потъпкан български народ? Или това беше вашата Русия? НАТО ли караше българи да се пишат македонци по дулото на оръжието? Или това бяха обезверелите диваци на социал-комунизма на вашата Русия? Македонизъм впоследствие затвърден от Франция. НАТО ли продължава да се гаври с историята на охридската архиепископия и пряко с българската църква? Или това е руската църква придатък на руския империализъм?
165
11
 
1
 
! Отговори
Въпрос 3 преди 2 седмици
НАТО ли взривяваше български църкви и избиваше единствените ни български генерали, с които можем да се гордеем, че сме имали. Защото от тогава насам имаме само марионетски, пионерчета и чавдарчета, бизнесмени, които грабят българския народ. Кой взривяваше църквите? Или това бяха обезверелите *** последователи отровени от вашата Русия?
164
9
 
1
 
! Отговори
Въпрос 2 преди 2 седмици
НАТО ли се опита да отцепи Южна добруджа от България. Или това беше вашата Русия, диваци? Единствено храбростта на българските воини спаси Южна добруджа от пипалата на русизма.
163
11
 
1
 
! Отговори
Въпрос 1 преди 2 седмици
НАТО ли отцепи Северна добруджа от България и я подари на румънците? Или това беше вашата Русия, диваци?
162
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Днес.бг са нацистки саит на ЦРУ .Всичко написано е лъжа
161
9
 
0
 
! Отговори
Въпросник преди 2 седмици
Към обезверелите слуги на руския фашизъм в България. Към всичката русистка *** забогатяла на гърба на българския народ и навдигала хотели, закупила яхти и джипки и набутала си нескопосаните дечица в българските ни институции. Ще последва група от въпроси.