Китай иска възобновяване на диалога между Москва и Киев

Си Цзинпин настоя за успокояване на ситуацията в Украйна
8 юли 2024 10:56, Елка Василева
41
Китай иска възобновяване на диалога между Москва и Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин заяви, че в момента вниманието на Пекин е насочено към успокояване на ситуацията в Украйна и създаване на условия и подкрепа от страна на международната общност за възобновяване на прекия диалог между Москва и Киев, предадоха Синхуа и Ройтерс.

Още по темата
Си направи това изказване на среща в Пекин с унгарския премиер Виктор Орбан, съобщава китайската телевизия.

"Международната общност трябва да създаде условия и да окаже помощ и на двете страни за подновяване на прекия диалог и преговорите. Само когато всички големи държави проявят положителна енергия вместо отрицателна, в този конфликт ще успее да настъпи възможно най-бързо прекратяване на огъня", смята китайският лидер, цитиран от ТАСС.

Бързото прекратяване на огъня и политическото решение са в интерес на всички страни, добави китайският лидер. Според него, за да се успокои ситуацията, трябва да се спазват трите принципа - да не се разширява линията на фронта, да не се ескалират сраженията и да не се разпалва огънят от никоя страна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
14- Телефоните у ПекинЦко не се ядат- не са мишки, плъхове, прилепи, кучета, котки- ами да, нямат телефони- за ко им са на комунистите- да ядадат идващото светло комунистическо бъдеще.
19
5
 
11
 
! Отговори
до16 преди 1 месец
То мира си се решава на бойното поле и без тва, обаче нещо решението не им харесва на Вашингтон и Брюксел.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите днеска са на съвещание какво се случва. Чакат новите опорки от ръководителите на операция "В Киев за 3 дни", след като Китай им зашлеви звучен шамар, редом до ядрената сила Франция. Ами сега?!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БАНко- СКЪПИ- пи ли си лекаЦвата и моля те спри белото!
16
7
 
10
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Забелязхте ли ,че Пекин,Москва,Анкара...говорят за мир,но не и Вашингтон,Лондон,Брюксел..не говорят за мир ,а навярно искат мира да се реши на бойното поле с тяхно оръжие
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Великият комунист др Си каза ли кога най сетне ще докара комунизма и светлото бъдеще до 30 000 000 китайски комунисти живеещи в дупки и землянки и със средна пенсия от 43лв вземана от всеки 9ти другар комунист или и той, като др Путин ги е оставил да си търсят светлото бъдеще в обединения Запад- над 20 000 000 рашистанци висят на гърба на работещите от лошия запад- давайте другари не само на приказки- къде живеят др Си 700 милиардери комунисти- и те ли в лошия запад...Те това е БРИКС/ ГУЛАГ
14
1
 
6
 
! Отговори
До13 германеца преди 1 месец
Ми сигурно нямат телефони у пекинско, хахахахаха моли ми телефонни смехурко.
13
10
 
8
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Едно обаждане от Пекин към мацква и войната е приключила. Или си мислите, че кремълският многоходник може да си позволи да каже "не" на мечо Пух? Сладури :)
12
5
 
5
 
! Отговори
до2 преди 1 месец
Ве я по добре да не се връщат руснаците до старите си граници, щот трябва да стигнат до къде Полша и Чехия.
11
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македония ще бъде член на ЕС, и това не зависи нито от България, нито дори от Македония, ами защото това е вoлята на САЩ. И България тук няма думата, ако българите се репчат може да стане много лошо за тях. Македонците дадоха възможност на българите тихо да клекнат без да бъдат унижавани, но явно българите искат да клекнат като опитат и унижението. Бугарска работа, както биха казали в Maкедония.
10
8
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
НАТООВЦЕ , ЗАЩО СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ МИРА В СКАПАНАТА ЕВРОПА !!! ЗАЩО Я ДОКАРАХТЕ ДО КОЛАПС ??? НЕ ВИ ЛИ СТИГАШЕ ОКУПАЦИЯТА НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И СКАНДИНАВИЯ , А ПОСЕГНАХТЕ И НА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА ????!!!!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Си Дзин Пин и *** Ин са си другарчета! На тях не може да се вярва!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След Пекин Орбан лети за Вашингтон.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заручившись поддержкой Китая, Орбан летит в Вашингтон. После того, как Си Цзиньпин поддержал позицию венгерского лидера по Украине, в Вашингтоне будут более внимательно прислушиваться к его словам.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Суверенитет Украины практически потерян. Потому что страна, у которой нет финансового дохода, которая не может обеспечить работой своих граждан, не то, что финансировать войну, не суверенна" - премьер Венгрии Виктор Орбан.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мхм, и на фона на това добрите руснаци ден през ден заплашват с ядрено оръжие.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
- Уважаеми Владимир Александрович, всички земи от Закарпатието които се намират на територията на бившата УССР са унгарски, и ти сега имаш избор - или даваш автономия на тези земи, или по-късно те ще станат част от Унгария. И след като каза това в Киев, Орбан отиде в Москва.
3
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Другарят Си иска Сибир. Другарят Си може да чака :)))))))))))))))))))))))
2
8
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Преговорите трябва да са кратки и ясни - изтегляне на мордорската армия до пределите на старите граници на Украйна, връщане на Крим, разрушаване на моста с Мордор и плащане на репарации за всички човешки животи и материални щети. Ето колко е просто. Само в 2 изречение го написах
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Си обърна гръб на жужи. Знае, че икономиката на Китай е на 90% зависима от САЩ и ЕС, които са основни спонсори, а голташка Русия не може да покрие и 1% от тези нужди. Русофилите са в ступор.