Пламен Андреев подписа с "Фейенорд" за 5 години

Сините ще вземат около 1,2 милиона евро от трансфера
1 сеп 2024 09:34, Петър Бойчев
19
Пламен Андреев подписа с "Фейенорд" за 5 години
Снимка БГНЕС

"Левски" продаде вратаря Пламен Андреев в нидерландския  гранд "Фейенорд", съобщават двата клуба.

19-годишният футболист е подписал договор до лятото на 2029 с тима от Ротердам, като трансферната сума не бе обявена официално. Медии в България и Нидерландия обаче спекулират, че "сините" ще приберат около 1,2 милиона евро за правата на юношата си.

Андреев, носител на купата на България през 2022 и най-добър млад футболист в efbet Лига за следващия сезон, ще носи номер 21 в отбора, в който игра и легендата на "Славия" Андрей Желязков, съотборник с великия холандец Йохан Кройф.

"Изключително щастлив съм от този трансфер и съм мотивиран да успея тук. За мен значи много доверието, което Фейенорд ми гласува. Последните години излетяха бързо за мен и този трансфер е награда за всичко, което направих. Искам да се развивам като вратар и човек, а голям клуб като "Фейенорд" ми дава възможност да постигна това", заяви той, цитиран на уебсайта на новия си тим.

Юношата на "Левски" направи своя дебют със синята фланелка на 23 май 2021. Той записа 89 мача във всички турнири за "сините", в които направи 53 "сухи" мрежи. От началото на новия сезон Андреев изигра пет мача, в четири от които не допусна гол във вратата си.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК "Левски" благодарят на Пламен Андреев за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип. Пожелаваме му много здраве, лични и професионални успехи", пишат от "синия" клуб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Спорт
Новак Джокович смята, че Григор може да спечели US Open
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Андреев допусна някои глупави вратарски голове, но направи много класни спасявания и не е лансиран за разлика от Татин Ники. В последните няколко мача беше доста стабилен и направи класни спасявания. Определено има потенциал, дано се развие успешно.
14
0
 
2
 
! Отговори
Шиши преди 1 седмица
Добре, че Шиши ни помогна с лиценза, че не бяхме плащали нищо, то ние никога не сме си плащали задълженията! Благодариме Шиши
13
0
 
1
 
! Отговори
Тъпаци преди 1 седмица
Още не е отишъл а нашите разбирачи го обявиха за трети вратар и вечна резерва. Фейенорд нямаше да плати 2 млн.евро ако смята, че този човек няма шанс да пази. Фейенорд не разполагат с толкова средства, че да хвърлят милиони на вятъра.
12
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 1 седмица
Прав си. Но Андреев насила го налагаха в Левски. Допуска леки голове. Дано има къснет!
11
0
 
3
 
! Отговори
До Абе ей!!! преди 1 седмица
Ти правиш ли разлика между Фейенорд и Аякс!!А футболна история чел ли си!?! Андрей Желязков и Кройф за изгари заедно във Феенорд,не знаеш ли че Кройф е играл и там?!Седни почети малко,не се излагай Гугъл знае всичко,в ерата на интернета сме!!И да отбележа от ЦСКА съм, но това не ми пречи да имам богати футболни познания за много отбори по света!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Четох оня ден,че го гласели за трети вратар или за предоставяне!След някой друг месец или година ще го видим на вратата на Делиормана!
9
1
 
1
 
! Отговори
AJAX преди 1 седмица
Е значи Аякс ще му късат мрежата, е ако въобще е титуляр де...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реално в момента Пламен ще е трети избор на поста си, което означава, че ако Фейенорд не продадат някой от другите си двама вратари, шансът му да играе в официален мач е нулев. Няма да е изненадващо и ако бъде преотстъпен в някой друг отбор да се обиграва...
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 6, 83-84 Кройф е играл за Фейенорд
6
0
 
1
 
! Отговори
до нр.3 преди 1 седмица
Палче на горе! Готино е!!!
5
3
 
7
 
! Отговори
Абе ей!!! преди 1 седмица
"Андрей Желязков, съотборник с великия холандец Йохан Кройф." Вие правите ли разлика между Фейенорд и Аякс??? Кога Желязков и Кройф са били съотборници? Като изплещите някоя глупост
4
6
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 1 седмица
Искаш ли пак на баща ти от rЪзЪ в твоите ycтенца както си е по стара ваша семейна традиция бе тpaH3истор рaзч ekнат
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЪЛГАРИТЕ СА ЯКИ КАТО ВОЛОВЕ И ПОЧТИ ТОЛКОВА УМНИ....
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да имаш щастие в къщата ти не трябва да влизат 4 неща: Москвич, коза, бояджия и левскар.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Майка му Невена казваше, че от завист му правят много магии.