Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия

Край Белгород са открити парчета от ракети GMLRS, изстреляни от M142 HIMARS
Обновена: 2 юни 2024 11:15 | 2 юни 2024 09:25, Петър Бойчев
746
Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия
Снимка БГНЕС

"Въоръжените сили на Украйна вече са започнали да използват американско оръжие за нанасяне на удари по цели на територията на Русия". Това пишат независимите анализатори от OSINTdefender в социалната мрежа X.

"Тази сутрин на няколко места в Белгородската област в Западна Русия са открити парчета от ракети GMLRS (Guided-Multiple Launch Rocket System), изстреляни от M142 HIMARS, след като се смята, че украинските въоръжени сили за първи път са използвали оръжия, предоставени от САЩ, срещу руска територия по време на нападение през нощта. Резултатите от тази атака засега не са известни, но изглежда, че поне 8 ракети са били изстреляни от Харковска област".

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още по темата: УкрайнаСАЩРусияудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
7
 
31
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Кьорава електроцентрала и подстанция няма да остане. Много са прости украинците. Русия ще ги завладее, а после ще извика китайци и корейци да оправят щетите. За Китай ще има работа за десетки години напред. А ония от Блек Рок могат да пият една студена минерална водица хаха
440
27
 
9
 
! Отговори
Чадърджиев преди 1 месец
Таваришите пак подскачат като заклани петли тука. Путерастите ядат балтията вече по всички направления. При Вълчанск тече зачистка, скоро ще има санитарна зона точно според плана на путев, само че ще установят ВСУ а не путинските саранчи.
439
2
 
17
 
! Отговори
да, почна се преди 1 месец
В цяла Украйна са въведени аварийни прекъсвания на тока. Това съобщи директорът на компанията "Ясно", част от украинския енергиен холдинг ДТЕК, Сергей Коваленко.Аварийни спирания в цялата страна... Времеви графици за спиране не се прилагат, написа той във Фейсбук. Коваленко не уточни кога ще бъдат отменени аварийните спирания.
438
4
 
27
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
Какво се е почнало, толкова ли сте неинформирани? Укрофашистите и досега стреляха по Белгород със западни оръжия. За Русия нищо ново, но за Украйна наистина се почна, остана без ток, тотално. Най-големият им ВЕЦ от снощи е в историята.
437
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин ви каза че няма да има свят без Русия но вие не го чухте. Пирова победа ви чака САЩ и украйна !!!
436
3
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
просят си пълна капитулация!
435
4
 
14
 
! Отговори
Рашист преди 1 месец
Честито дрогаре. Наще завзеха Уманск. Хаха. Работайте братя. Пабеда за нами. Ураааа.
434
1
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Още преди, забележете 15 години, ми беше казано от едни окултисти, че към 2022 - 2025 ще почне ТСВ. Като от една страна НАТО а насреща Раша, Китай, Иран и Сев Корея. Дори тогава повярвах, а сега вече съм почти убеден. Човечеството между другото има нужда от рестарт. Само че не в Европа. Но уви пак ние изтеглихме късата клечка. Тия дни изгледах сериала Чернобил. Аз бях на 13 тогава. Това радиацията е страхотия. А все повече се проближаваме към нея.
433
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мистър Хаймърс е строг,но справедлив !
432
7
 
18
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
Много сте ми смешни спорещите тук русофилчета и русофобчета.Задайте си въпроса кой печели от тази война.САЩ и Русия.Кой плаща-Европа.Та тази ми война скоро няма да свърши драги ми смехурковци.Големите са се разбрали.Русия не напредва,САЩ си продават оръжието което натовските държави им плащат,а Русия печели тройно от ембаргото.Ай продължавайте ся.
431
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР.........Чел ли си Нострадамус? Ако не си, го прочети.. Населението в Европа ще остане само 1/3. Всичко ще бъде пометено......Докато зеления пар........цал си играе на война, подкокоросван от войнолюбци, ще продължават да страдат невинни. Русия е непобедима и никой няма да я постави на колене. Зад нея е Китай, Северна Корея, Иран и още много други. укрите отдавна са обречени.
430
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТО. От Одеса е изгонен не Ботев, а Стефан Стамболов. И не за русофобия, а за хулиганство. Оттогава става русофоб. При разгрома на въстанието се е спасил преоблечен като жена.
429
23
 
4
 
! Отговори
Емй... преди 1 месец
Здравейте преди пишех в друг сайт, но там не обиждаха затова се преместих тук. Слава Украини ✌️
428
2
 
10
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Че, те от миналата година обстрелват Белгород, бе, или вече забравихте 30 декември 2023 година обстрела на Търговския център (МОЛ понашему) у Белгород! Само едно не мой разберъ, Хуситите свалят всичките БПЛА на Кравефермата, а Путин не ще...
427
1
 
4
 
! Отговори
Романтика преди 1 месец
Обичам романтични сюжети
426
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 397. От злоба ще убиеш някой невинен човек. Едва ли си натрошил плочата на ютията на достатъчно малки парченца.
425
2
 
15
 
! Отговори
До 82-ОБМР преди 1 месец
И кво ни интересуват нас българите твоите глупости или всички трябва да сме като Академика на сапуна "Мен не ме интересува икономиката на България дали ще пострада важното е санкциите срещу Русия да работят"А дали наистина работят и дали последствията за българската икономика не са катострофални е съвсем друга работа.Е може и след време такива като теб да получат някой инсулт и да почне държавата да ги влачи с месеци и мъки да им даде 500лв да видим как ще се оправяш.
424
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И бълха не го е ухапала Путин от това. Ония просто си изразходват ракетите, които нямат.
423
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 529 Лъжеш нагло и нахално! Цялата операция "Буря в пустинята на САЩ трая 6 месеца без времето за подготовката и.
422
18
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
То колко смешки излезаха от устата на пУТИН... След като "Кинжал"и С-400"Триумф" станаха за смях,остана,само това,коеро не е използвано(за пропаганда де)"Циркон' брате,казвам казвам ти;)))