Нидерландия започва да изпраща незабавно F - 16 на Украйна

Все още не е посочена точна дата
8 юли 2024 10:11, Стела Стоянова
142
Нидерландия започва да изпраща незабавно F - 16 на Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Нидерландия ще започне да изпраща изтребители F-16 на Украйна "незабавно", заяви външният министър Каспар Велдкамп по време на посещение в Киев през уикенда.

Украйна се надява, че модерните изтребители, произведени в САЩ, ще ѝ помогнат да постигне въздушно превъзходство над Русия и да защити по-добре своите войски и градове от ежедневните бомбардировки от страна на войските на Москва.

По време на първото си международно пътуване, откакто стана министър на външните работи миналата седмица, Велдкамп заяви, че Нидерландия е готова да изпрати самолетите, след като миналата седмица бяха издадени необходимите лицензи за износ.

"Сега, след като получихме разрешение за първите F-16, те ще бъдат доставени незабавно", заяви Велдкамп на пресконференция в украинската столица.

Подробностите за пътуването бяха запазени в тайна до неделя от съображения за сигурност.

Той не предостави повече подробности, нито посочи конкретна дата, на която първият от 24-те обещани F-16 ще пристигне в Украйна.

Велдкамп е част от новата управляваща коалиция, в която най-голямата партия е крайнодясната Партия на свободата (PVV) на Герт Вилдерс.

След месеци на преговори новото правителство, както и самият Вилдерс, положиха клетва миналата седмица и потвърдиха подкрепата на Нидерландия за Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: УкрайнаF-16Ниделандия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
ЛСД преди 2 месеца
Към всеки таралясник Ф 16 ще има и по кило кокаин.Подарък от сърце.
129
1
 
2
 
! Отговори
Хараламби преди 2 месеца
Ако Путин имаше топки да използва ядрено оръжие, сега нямаше да си пишем глупостите във вид на *** коментари. Молете се войната да не ескалира - МОЛЕТЕ СЕ!
128
5
 
3
 
! Отговори
Петър преди 2 месеца
Русия трябва да нанесе два ядрени удара по Киев и околностите и Ф 16 ще избягат буахахаха
127
4
 
4
 
! Отговори
Провидението преди 2 месеца
Браво на Нидерландия. Руската *** трябва да бъде срината до основи. Казах !Свестните руснаци отдавна се изнесоха от ***.
126
5
 
5
 
! Отговори
Иво преди 2 месеца
Украйнците с обикновени дронове им подпалиха половината рафинерии, а какво остава да им разрешат да ги блъскат с ракети. Рафинерийте и петролните бази са най-незащитените обекти. Концентрирани удари с огромно количество ракети и дронове ще унищожи напълно повечето руски рафинерии и петролни складове. Което ще създаде колапс на руската икономика, ще ги принуди да изнасят повече непреработен нефт в нарушение на договорените квоти на ОПЕК+, и ще натисне силно цените на нефта на долу.
125
5
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 2 месеца
Ами пращайте ги най после ония гадове ги помляха и летищата им колко трябва зле да стане още
124
2
 
3
 
! Отговори
Джеки Чан преди 2 месеца
До Иво. Европейците нямат достатъчно ракети с далечен обсег, имат и по-малко артилерия и танкове. Единствения показател , по който превъзхождат Русия във въоражение е самолети и може би леки бронирани машини.
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Иво Хохлолюб, нали им дадоха ракети и кво? Над морето свалят Щормовете, ATACAMS-ите се шашкат от лъжлив GPS. Летищата на хохлите са на дроб, от месеци укро ПВО-то се мъчи да пробие руското ПВО, но успехът е 0.2% Европата дава ракети на хохлите, а на нас ни пробутват разни капачки за бутилки, дето не можели да се изгубят! Пфу!
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Иво Днес Куеф яде Тесления сап. ППО срина детска болница, хохлите сами пуснаха видео с ПВО ракета и снимки на характерни за ПВО ракета поражяващи елементи. И днешната атака беше без "Геранчета", смятай какво щеше да стане с ППО, ако бяха полетели и 100-200 моторетки. Мазало. Хохлите си дръпнаха ППО да варди летищата, миналата седмица поне три удара с "Искандер"-и имаше, но Куев явно се е оголил. Е, ответка пошла. Следващият път хохлите ще си помислят много добре дали да стрелят по Крим.
121
18
 
11
 
! Отговори
Иво преди 2 месеца
Стига с тия самолети бе хора, изпратете им ракети с далечен обсег ( във възможно най-голямо количество) и им разрешете да праскат безогледно по военни цели. Видя се че Путин няма топки да използва ядрено оръжие. А и ще ви е мвого по-евтино от самолетите
120
6
 
6
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
Още,утре почват да ги пращат,опаковат ги,с панделка,и,айде в Украйна.
119
9
 
19
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
Ше падат като мухи!!! РЕЗПАДНЕТЕ НЕОФАШИСТКИЯ ЗАПАД, ТЕ НИ ВКАРВАТ ЗОРЛИ ВЪВ ВОЙНА, КОЯТО НЯМА ДА СПЕЧЕЛИМ!!!
118
8
 
22
 
! Отговори
Тиква преди 2 месеца
Точно така Незабавно,първо с камиона заминават каските, после двигатели и в някой село ще ги сглобяват ф-16 ,мечтата на усраинци и мислят, че нещо ще се промени,ха ха ха, свят вече разбрал кой за Мира а кой за войната, урсули и другите нацисти не искат Мир, щом не искате, получавайте Искандери.
117
6
 
14
 
! Отговори
Фитока преди 2 месеца
Тези на имат ли писти от които да излитат тези аероплани?И никакво превъзходство не могат да осигурят тъй като са по-старо поколение,което ги прави лесна цел за ПВО от началото на века Мислено е за по-малък радарен обхват като цел за прихващане,но пък трябва да излитат от чисти писти,тъй като при излитане засмукват и камъни,ако има на пистата.Миг29 са по-лесни за засичане,но могат без риск за двигателя да излетят и от горски път,но и те са вече стари и кът
116
3
 
19
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 2 месеца
Проекта "404" се закрива...!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.....
115
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както беше с Леопардите/Чалънджъри/Ейбрамси, чакаме наградата и за първия свален Ф-16. После всичко ще е просто статистика.
114
9
 
23
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Нашите атлантици куп пари платиха за несъществуващи,непроизведени F-16 , а Нидерландия ги праща на укрите , значи не стават за нищо. Да не говорим,че едва ли ще ги вдигнат във въздуха или ще заминат като ракетите на завод Артьом в Киев снощи.
113
14
 
32
 
! Отговори
Мир, а не война преди 2 месеца
Който иска войната да продължава, налива оръжие. Картите са свалени изцяло. В държавите от останалите континенти хората са нясно, че САЩ предизвика и тази поредна касапница още през 2013-2014 г. Тук в западния блок военната пропаганда и информационното затъмнение наред с останалите Гьобелсови подходи успяват да зомбират част от населението
112
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заглавието е "Нидерландия започва да изпраща незабавно F - 16 на Украйна", а по-долу пише "Все още не е посочена точна дата". Ако беше незабавно щеше да е от днес и то веднага. Ако не е посочена точна дата, значи не е незабавно. Така че Стела Стоянова, която е работила по публикацията, да се научи какво означава думата незабавно. Благодаря предварително!
111
34
 
17
 
! Отговори
Всеки който има Ф16 преди 2 месеца
В повече трябва да праща . Русия е най големият ни враг и да пращаме оръжие на украйна е най-добрата ворнна инвестиция . Така хрм нямаме жертви хем отслабваме руските б.о.к.л.уци за много годино напред !