Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия

Край Белгород са открити парчета от ракети GMLRS, изстреляни от M142 HIMARS
Обновена: 2 юни 2024 11:15 | 2 юни 2024 09:25, Петър Бойчев
746
Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия
Снимка БГНЕС

"Въоръжените сили на Украйна вече са започнали да използват американско оръжие за нанасяне на удари по цели на територията на Русия". Това пишат независимите анализатори от OSINTdefender в социалната мрежа X.

"Тази сутрин на няколко места в Белгородската област в Западна Русия са открити парчета от ракети GMLRS (Guided-Multiple Launch Rocket System), изстреляни от M142 HIMARS, след като се смята, че украинските въоръжени сили за първи път са използвали оръжия, предоставени от САЩ, срещу руска територия по време на нападение през нощта. Резултатите от тази атака засега не са известни, но изглежда, че поне 8 ракети са били изстреляни от Харковска област".

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още по темата: УкрайнаСАЩРусияудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
7
 
6
 
! Отговори
Гошко Пепи преди 4 месеца
Много силни удари! Удариха ли вече Москва?
418
14
 
7
 
! Отговори
Наивник преди 4 месеца
До ниско бюджетните копеики , вие не знаете дори какво е НАТО. Това е съюз за отбрана, той не заграбва , в него членуват множество държави който са подали молба за членство и след одобрение на всички това се случва....ТА ТАКА НАТО "ЗАГРАБЕ "ШВЕЦИЯ И ФИНЛАНДИЯ
417
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Финландия е малка страна, но по време на Зимната война, без самолети и танкове, само със своите Суоми автомати (които руснаците копират за да направят Шпагин), и коктейли ***, им нанасят огромни загуби.Но в Русия човешкият живот не струва и пет копейки." А питай тогава сега финландците искат ли пак война с Русия и готови ли са да вземат оръжието и да отидат в Украйна?
416
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Ей,то голяма техническа сила таз Русия бреИкономика,стандарт на живот,просперитет Ама защо народа драпа да ходи на Запад,а не да бачка и живее в широката сибирска степ?"Знаеш ли примерно колко германци в последните години бягат в Швейцария, САЩ и Канада? След като имаш огромно многомилионно население все ще има хора които напускат. Въпроса е, че руснаците имат милиони войници готови да мачкат.
415
8
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 4 месеца
"Защо тогава Русия с явното си превъзходство във всяко отношение не може да направи почти нищо 27 месеца? Може ли някой да ми отговори, ако разбира от военно дело?"Путин ясно каза СВО - денацификация, демилитаризация и защита на ДНР, ЛНР и Крим а не война. Резултатите до момента са, че хиляди бандеровци са денацифицирани а Украйна няма никакви оръжия и се моли на "приятелите" от САЩ.
414
7
 
16
 
! Отговори
++- преди 4 месеца
Една от укропитеците не ми се вярва да е българка ,та щяла да праща 17годишния си син след още малко трябвало да порасне .*** трътко той дали иска.Кукувице сега и ти може да отидеш да развличаш укропитеците и да им разказваш приказки от 1001нощ.
413
17
 
7
 
! Отговори
До 528 преди 4 месеца
Ей,то голяма техническа сила таз Русия бреИкономика,стандарт на живот,просперитет Ама защо народа драпа да ходи на Запад,а не да бачка и живее в широката сибирска степ?
412
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето че всичко опира до Америка, а не до безаналоговата! Нужно беше само едно движение на писалката, подпис! Оказва се че вътре мечки нема! Руснаците са готови да платят къpвава цена на новите територии, но пускат в устата на лъва невинни сибирски етноси, а те се укриват! Да попитам, кон боб яде ли?
411
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега вече ще е ВОЙНА! Зеленски ще види бабаси гола!
410
16
 
8
 
! Отговори
Рев на копейки преди 4 месеца
Прави деня ми по-добър
409
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добър ден! Прочетох тези дни за проблемите на Украйна във военно техническо отношение.Малко на брой въоръжение и по лошото е, че е на най различни производители, което прави ремонта и поддръжката почти невъзможни.Малък брой войници.Защо тогава Русия с явното си превъзходство във всяко отношение не може да направи почти нищо 27 месеца? Може ли някой да ми отговори, ако разбира от военно дело?
408
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен, Този текст, който си написал , е абсолютна лъжа и Гьобелсова пропаганда: "В чужбина разбрах, че руснаците на два пъти са ограбили българското злато от банката, веднъж на Румъния и на Испания.Справка в интернет.Значи умеят добре да лъжат и крадат." , ако съм на мястото на руснаците, ще съдя до дупка разпространителите на тези лъжи и не само това! Защото да подронваш авторитета на държавата им с лъжи, не е играчка, а е престъпление!
407
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 531Мдааа само единидиот може да позлва интернет за справка и видео от тубата....Някой бил ограбил злато...стига гледа боливудски сериали...прочети къде банките пазят злато си и тогава дрънкай глупости....почти цялото злато на света се пази в подземни трезори...златот е тежък метал това не ти е да носиш пазарска чанта от Лидъл
406
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В чужбина разбрах, че руснаците на два пъти са ограбили българското злато от банката, веднъж на Румъния и на Испания.Справка в интернет.Значи умеят добре да лъжат и крадат.
405
4
 
18
 
! Отговори
Бау преди 4 месеца
Тези опити за обстрел са - безсилие! Белгород е до сами Харков! И двата са руски градове. Ако за вас 30 км от границата е дълбока територия, за Русия трябва да са поне 3000 км, някъде към Новокамчатск!
404
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Аааа-ххх-а-хххх-ах,кое село викаш взеха вторите в света,защото американо взеха Ирак с неговите 44 милиона граждани за 4 седмици! Слава Юнайтед Стейд!"Взели са го след като измамиха Садам да нападне Кувейт, запалиха гражданска война в Ирак и не на последно място жертваха български животи в там.
403
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На всеки 80-100 години Западът се заиграва с Русия, за да стои още толкова години нассрран и да си ближе раните.
402
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен А НАТО заграби почти цяла Европа и всява конфликти, бяха убити и хора и никой не ни е питал, дали трябва да влизаме там, след като НАТО трябваше да се разпадне заедно с Варшавския договор! НАТО няма да донесе нищо добро за Европа, помнете ми думите, НАТО всява само раздори и конфликти; конфликти , ненужни никому, слага прът в колелата!
401
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
512 - нещо премрежен поглед имаш. ЩОМ ти стига само до едно село. Или за другото ти е мъчно. Може и да боли но ще го преглътнете дебелия.
400
1
 
20
 
! Отговори
До 510 преди 4 месеца
"никой не е казвал че праща българска арми"По-добре се информирай какво казват Байдън,.Урсула, Макрон, Калас от Естония и много полски политици. Казват, че ние източните държави трябва сме едва ли не задължени да спрем Русия. Т.е. ние да ядем бахура докато американците с хиляди ф16ки не ни дават дори 1. Това са нашите съюзници от НАТО дет чакате да ви спасят.