Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна

Предоставянето на далекобойни оръжия не е помощ, а участие във война, заяви Медведев
Обновена: 31 май 2024 14:43 | 31 май 2024 13:18, Петър Бойчев
785
Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отправи сериозни заплахи към страните от НАТО по повод дадените позволения на Украйна да нанася удари на територията на Русия със западни оръжия. Ето цялото съобщение на бившия руски държавен глава, публикувано на неговата страница в Telegram:

"Западните страни, които уж "одобриха използването“ на своите оръжия с голям обсег на руска територия (независимо дали става дума за стари или нови части на страната ни), трябва ясно да разберат следното:

1. Цялата им военна техника и специалисти, воюващи срещу нас, ще бъдат унищожени както на територията на бившата Украйна и на територията на други държави, ако оттам се извършват атаки на руска територия.

2. Русия изхожда от факта, че всички използвани далекобойни оръжия от Украйна вече се контролират директно от военнослужещи на страните от НАТО. Това изобщо не е "военна помощ“, а участие във война срещу нас. И подобни техни действия могат да се превърнат в casus belli.

3. НАТО ще трябва да реши как да квалифицира последиците от евентуални ответни удари по оборудване/съоръжения/военен персонал на отделни страни от блока в контекста на чл. 4 и 5 от Вашингтонския договор.

По всяка вероятност ръководството на НАТО иска да симулира, че става дума за суверенни решения на отделни страни от Северноатлантическия алианс да подкрепят режима в Киев и тук няма причина да се прилага правилото на Договора за колективна самоотбрана от 1949 г.

Това са опасни и вредни заблуди. Подобна "индивидуална помощ“ от страна на страните от НАТО срещу Русия, било то контролиране на техните крилати ракети с голям обсег или изпращане на контингент от войски в Украйна, е сериозна ескалация на конфликта. Бивша Украйна и нейните съюзници в НАТО ще получат отговор с такава разрушителна сила, че самият Алианс просто няма да може да устои да бъде въвлечен в конфликта.

И колкото и да дрънкат пенсионерите от НАТО, че Русия никога няма да използва нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна и още повече в отделни страни от НАТО, животът е много по-страшен от техните лекомислени разсъждения.

Преди няколко години те настояхава, че Русия няма да посмее да влезе в открит военен конфликт с бандеровския режим, за да не се скара със Запада. Изчисленията се оказаха погрешни. Води се война.

Използването на тактически ядрени оръжия също може да бъде погрешно изчислено. Въпреки че това би било фатална грешка. В крайна сметка, както правилно отбеляза президентът на Русия, европейските страни имат много висока гъстота на населението. И за онези вражески страни, чиито земи са по-далеч от зоната на покритие на тактическите ядрени оръжия, най-накрая има стратегически потенциал.

И това, уви, не е сплашване или ядрен блъф. Настоящият военен конфликт със Запада се развива по възможно най-лошия сценарий. Има постоянна ескалация на мощта на използваните натовски оръжия. Следователно днес никой не може да изключи преминаването на конфликта в последния му стадий“, пише Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


785
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
653
13
 
17
 
! Отговори
Чужденец преди 1 месец
До Паню Баирски: Т,н. демократичен свят отдавна не е такъв и върви бързо на лощо. След 10-ина 15 години ще е "изпразнил гащите" съвсем и даже няма да си спомня повече че е бил някога такъв..
652
28
 
30
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Този въшкарник не е добре с главата! Колкото и да плаши, на Путин и на него им е спукана работата, целият демократичен свят ги отхвърля. Те ще бъдат покрити с позор, Русия ще бъде поставена на колене и ще се моли и подсмърча. Жалки паяци!
651
25
 
18
 
! Отговори
Браво на Русия. преди 1 месец
Цялата им военна техника и специалисти, воюващи срещу нас, ще бъдат унищожени както на територията на бившата Украйна и на територията на други държави, ако оттам се извършват атаки на руска територия.
650
13
 
12
 
! Отговори
100% преди 1 месец
До сусо______окрайна свърши
649
18
 
15
 
! Отговори
хахахааааа.... преди 1 месец
До Факт.............няма такава държава - украйна....
648
25
 
10
 
! Отговори
Ще ми се...3 преди 1 месец
Така войната със украйна става параван за пълна подготовка за нахлуване във бившите територии на Варшавския договор Крим защо е толкова милитализиран от там Румъния и България могат да бъдат неутрализирани за часове Румънците точно от там са атакувани през 2-рата св. война и го знаят България и румъния нямат 2 държави 100 000 човека армия нямат никакви рубежи ,по нататъка кой ?Сърбия ,Орбан Урсула и Холанд Германия няма армия и не може да влезе на военни релси време няма да го направи ...
647
23
 
32
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 месец
Щом заплашват от Кремъл с ядрено оръжие значи всички други методи са изчерпали... признават че са победени и се държат вече като отчаяни самоубийци.
646
2
 
22
 
! Отговори
сусо преди 1 месец
Жалко за хорицата на тази прекрасна Земя! Алчниците и ненаситниците ще унищожат всичко!
645
28
 
16
 
! Отговори
Ще ми се...2 преди 1 месец
Във момента НАТО е напълно заблудено че Русия боксува и се мъчи със Украйна ,а те постепенно мобилизират военния си потенциал колкото и да е изостанал технически и го свиват във юмрук и във един момент 1-во европейските командни центрове и летища на който най-вече НАТО разчита и после тактически ядрени удари във Украйна и са във прибалтика ,смачкат ли със неочакван удар летищата и центровете срещу тях няма да има никой защото ще спечвлят небето ,а по суша няма армия която да ги спре ,няма синхро
644
8
 
21
 
! Отговори
Д'арт Вейдър преди 1 месец
Въх.....уплаших съ от руския нужник ха ха ха
643
12
 
7
 
! Отговори
Ще ми се натовската- преди 1 месец
-авиация да поразчисти до руската граница ! А иначе на Медведя във главата никой не знае какво е може и без натовска намеса да реши да удари със атом всички командни центрове във Европа а украйнците със тактическо ядрено и да тръгне да превзема територии и да създава зони за сигурност според техния аршин ,кой гарантира какъв е замисъла им и дали уж заради конфликта не събират огромна войска именно за такава операция уж ,че е заради Украйна ,а е заради друго ! Искат да съберат войска без да се
642
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ванга е казала преди 30 г: рус лилипут от халифата ще унищожи света!
641
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дженгиз хан е завоювал тези територии и ги дал на Русия.В Русия само 1% от хората живеят добре. Другите преживяват някак си. А супер богата държава. Американците го знаят това. Но е късно. Има ли преди шанс да победят. Сега е трудно за съжаление.
640
9
 
27
 
! Отговори
На снимката преди 1 месец
Дмитрий-почетния алкохолик на Росийската Федерация!
639
10
 
12
 
! Отговори
Путкин преди 1 месец
Защо все още няма революция в Русия?
638
21
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Украинците воюват за Родината си,земята и семействата, а руските фашисти за Лада Калина!
637
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ленин очисти Расиа от богатите,Сталин от умните,а Путин от хората.
636
16
 
9
 
! Отговори
Величко преди 1 месец
ЗАКЪСНЯХТЕ МИТЯ , ЗАКЪСНЯХТЕ ... ! В УКРАЙНА ИМА МНОЖЕСТВО ГАДИНКИ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ - ФРАНСЕТА , АНГЛИЧАНСКИ *** , ПОЛСКИ ИНФАНТИЛЧЕТА И Т . Н . И Т. Н СТИГА ЗАКАНИ ! ОГЪН !
635
15
 
16
 
! Отговори
Накратко преди 1 месец
Медведев е прав. Паразитното съществуване на някои фалирали държави държави / могат да се видят в Уикипедия на картата на държавния дълг в кафяв оттенък/ трябва да се преустанови, защото освен, че паразитират се опитват да са и агресивни.
634
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като Чаушеску ли ? Много демократично. Трябва да бъде разчекнат между четири коня , набучен на кол или изгорен на клада...