Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна

Предоставянето на далекобойни оръжия не е помощ, а участие във война, заяви Медведев
Обновена: 31 май 2024 14:43 | 31 май 2024 13:18, Петър Бойчев
785
Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отправи сериозни заплахи към страните от НАТО по повод дадените позволения на Украйна да нанася удари на територията на Русия със западни оръжия. Ето цялото съобщение на бившия руски държавен глава, публикувано на неговата страница в Telegram:

"Западните страни, които уж "одобриха използването“ на своите оръжия с голям обсег на руска територия (независимо дали става дума за стари или нови части на страната ни), трябва ясно да разберат следното:

1. Цялата им военна техника и специалисти, воюващи срещу нас, ще бъдат унищожени както на територията на бившата Украйна и на територията на други държави, ако оттам се извършват атаки на руска територия.

2. Русия изхожда от факта, че всички използвани далекобойни оръжия от Украйна вече се контролират директно от военнослужещи на страните от НАТО. Това изобщо не е "военна помощ“, а участие във война срещу нас. И подобни техни действия могат да се превърнат в casus belli.

3. НАТО ще трябва да реши как да квалифицира последиците от евентуални ответни удари по оборудване/съоръжения/военен персонал на отделни страни от блока в контекста на чл. 4 и 5 от Вашингтонския договор.

По всяка вероятност ръководството на НАТО иска да симулира, че става дума за суверенни решения на отделни страни от Северноатлантическия алианс да подкрепят режима в Киев и тук няма причина да се прилага правилото на Договора за колективна самоотбрана от 1949 г.

Това са опасни и вредни заблуди. Подобна "индивидуална помощ“ от страна на страните от НАТО срещу Русия, било то контролиране на техните крилати ракети с голям обсег или изпращане на контингент от войски в Украйна, е сериозна ескалация на конфликта. Бивша Украйна и нейните съюзници в НАТО ще получат отговор с такава разрушителна сила, че самият Алианс просто няма да може да устои да бъде въвлечен в конфликта.

И колкото и да дрънкат пенсионерите от НАТО, че Русия никога няма да използва нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна и още повече в отделни страни от НАТО, животът е много по-страшен от техните лекомислени разсъждения.

Преди няколко години те настояхава, че Русия няма да посмее да влезе в открит военен конфликт с бандеровския режим, за да не се скара със Запада. Изчисленията се оказаха погрешни. Води се война.

Използването на тактически ядрени оръжия също може да бъде погрешно изчислено. Въпреки че това би било фатална грешка. В крайна сметка, както правилно отбеляза президентът на Русия, европейските страни имат много висока гъстота на населението. И за онези вражески страни, чиито земи са по-далеч от зоната на покритие на тактическите ядрени оръжия, най-накрая има стратегически потенциал.

И това, уви, не е сплашване или ядрен блъф. Настоящият военен конфликт със Запада се развива по възможно най-лошия сценарий. Има постоянна ескалация на мощта на използваните натовски оръжия. Следователно днес никой не може да изключи преминаването на конфликта в последния му стадий“, пише Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


785
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
673
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия използва своя клоун да плаши гаргите!
672
10
 
20
 
! Отговори
распутин преди 1 месец
малкото джудже никога ли не изтрезнява?забрави как се целува и танцува с обама
671
2
 
3
 
! Отговори
Ефрейтор от УБО преди 1 месец
Те са си наши земите, горите и ливадите. Не са на политиците и лидерите им. Те да си ги правят изборите и да си гласуват. Ние със СЛАВЬО сме си израстнали там някъде в Северната ни БЪЛГАРИЯТА НИ. Изобщо не ни дреме, коя партия и кой нейн лидер ще управлява държавата ни. Те са си все куки и децата им. Ние с него сме си от поделението са тайните им служби на тези от БКП-то. За това и им знаем подлите номера.
670
2
 
2
 
! Отговори
Детелините преди 1 месец
Вземи си синко първата. Най-личната и най-драгата. Първата е най-хубавата. За това и съм си приятел с певците и певиците ни. С ИМАЛА МАЙКАТА просто няма коя да ме надпее. А и, не само с нея. Дарбата ми не е в пеенето. Въпреки, че и него го мога. ХАЙДЕ ДРУЖБЕНКИТЕ И ДРУЖБЕНЦИТЕ. Ще им разкажем игрите. ДЯДОВЦИТЕ НИ С РАДОСЛАВ БЯХА ОВЧАРИ, А НЕ ЧОБАНИ. ЗА ТОВА И СИ ГИ ТАНАНИКАМЕ.
669
2
 
2
 
! Отговори
Певец от народните преди 1 месец
Тези песни не са като на Лилито им Иванова или пък на Учиндолския от Плевен ДГ-то. Те да си гласуват на поредните избори за консерваторията. Аз не съм я завършил духовната им семинария, нито пък, музикалните им училища. Честит ДЕН НА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯТА НИ. Ще я надпея г-жа ГЛОРИЯ С ТАЗИ ЗА БЕЛИТЕ НИ МАНАСТИРИТЕ НИ. Парите ще си ги разделим по равно.
668
2
 
3
 
! Отговори
Хмелницки преди 1 месец
Кишка тонька!
667
2
 
2
 
! Отговори
Шофьорската преди 1 месец
Хайде Дружбенците от София. Наздраве за Дружбенките. Изобощ не съм винжовен, че те са ми приятелки. Он 28 г. живея в този прекрасен квартал на София. На плещите си го изнесохме прехода на политиците ни. За това и са ми приятели и приятелки. С хайде СИБИЛЕТО НА МАРКОВ.
666
2
 
2
 
! Отговори
Милионер, 2024 преди 1 месец
С Валерката, г-н РУСИНОВ СМЕ СИ ОГРОМНИ ПРИЯТЕЛИ ОТ НАД 30 г. Над означава повече, мисирките му на банкянската. За това и си я обичаме играта, известна като ФУТБОЛ. Тай си е от школата им на Славия. Оценил съм му уменията доста отдавна. Повече от приятели сме си с него. Водил съм го в бизнеса преди доста години. Пак ще го водя. Защото ме позна.
665
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те да имат късмет да застрашат България с простотиите си и ще разберът защо българите са кротко племе ,но настъпиш ли го ще те прати в Белене за храна на свините
664
6
 
12
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 месец
Е вие какво искате ? Да излитат самолети и ракети от Полша и Румъния (и не дай си боже от България) в посока Русия за да убиват цивилни граждани....и през това време Русия нищо да не прави !?!? Нали не очаквате че докато НАТО бомбардира Москва и Санкт Петербург от Летищата в Жежув, Михаил Когълнечано и внимание Граф Игнатиево, военните в тези бази ще си пият спокойно кафето на сянка под чадъра ! Лошото е че и мирните жители на тия селца ще усетят Кинжалите
663
7
 
1
 
! Отговори
Само истината преди 1 месец
До ЛОШАТА РУСИЯ: Нищо не е ,,освободила", а е направена равностойна размяна. Трябва ли аз сега да напиша с главни букви ЛОШАТА УКРАЙНА ОСВОБОДИ 75 РУСКИ ПЛЕННИЦИ? И да спестя половината истина?.. Другари, лошо е да се лъже! Особено когато не можете да скриете истината ...
662
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А не бе, ще чакат нато да си развява байрака
661
10
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Ще унищожи още някоя бутилка водка тоя друго едва ли....
660
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
53 държави не могат да победят Русия,Факт.И Путин им го нафактва всеки ден...
659
11
 
12
 
! Отговори
Наздаровье преди 1 месец
Чашката не прощава и на най-добрите си приятели! Хайде капейки, вдигайте наздравици за вашия идол, че малко му остана! А този на снимката - той е ясен! Мумиоподобен самогонопиец!
658
13
 
10
 
! Отговори
Яснооо преди 1 месец
Муахахаа. Яко ги страх матрьошките, като им чета "формулировките".
657
9
 
12
 
! Отговори
видинлиика преди 1 месец
"ХА, ХА" РУСИЯ НЕ ЗАПЛАШИ , ТЯ ЩЕ ПРЕМИНЕ КЪМ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ, АКО Я НАПАДНАТ. НЕДЕЙТЕ ДА СТЕ ЛЕКОМИСЛЕНИ И ДА НЕ ВИЖДАТЕ ПО - ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ.
656
12
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Русия заплаши ХаХаХа Спрете му спирта
655
12
 
7
 
! Отговори
ЛОШАТА РУСИЯ преди 1 месец
ОСВОБОДИ 75 УКРАИНСКИ ВОЕННО-ПЛЕННИЦИ В СЕЛЦЕТО СЕМЕНИВКА ПРЕДИ 1 ДЕН
654
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върнете им миялните , пералните и тоалетните чинии на украинците. Може ли такива работи. Да ги биете и да им взимате пералните.