Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна

Предоставянето на далекобойни оръжия не е помощ, а участие във война, заяви Медведев
Обновена: 31 май 2024 14:43 | 31 май 2024 13:18, Петър Бойчев
785
Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отправи сериозни заплахи към страните от НАТО по повод дадените позволения на Украйна да нанася удари на територията на Русия със западни оръжия. Ето цялото съобщение на бившия руски държавен глава, публикувано на неговата страница в Telegram:

"Западните страни, които уж "одобриха използването“ на своите оръжия с голям обсег на руска територия (независимо дали става дума за стари или нови части на страната ни), трябва ясно да разберат следното:

1. Цялата им военна техника и специалисти, воюващи срещу нас, ще бъдат унищожени както на територията на бившата Украйна и на територията на други държави, ако оттам се извършват атаки на руска територия.

2. Русия изхожда от факта, че всички използвани далекобойни оръжия от Украйна вече се контролират директно от военнослужещи на страните от НАТО. Това изобщо не е "военна помощ“, а участие във война срещу нас. И подобни техни действия могат да се превърнат в casus belli.

3. НАТО ще трябва да реши как да квалифицира последиците от евентуални ответни удари по оборудване/съоръжения/военен персонал на отделни страни от блока в контекста на чл. 4 и 5 от Вашингтонския договор.

По всяка вероятност ръководството на НАТО иска да симулира, че става дума за суверенни решения на отделни страни от Северноатлантическия алианс да подкрепят режима в Киев и тук няма причина да се прилага правилото на Договора за колективна самоотбрана от 1949 г.

Това са опасни и вредни заблуди. Подобна "индивидуална помощ“ от страна на страните от НАТО срещу Русия, било то контролиране на техните крилати ракети с голям обсег или изпращане на контингент от войски в Украйна, е сериозна ескалация на конфликта. Бивша Украйна и нейните съюзници в НАТО ще получат отговор с такава разрушителна сила, че самият Алианс просто няма да може да устои да бъде въвлечен в конфликта.

И колкото и да дрънкат пенсионерите от НАТО, че Русия никога няма да използва нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна и още повече в отделни страни от НАТО, животът е много по-страшен от техните лекомислени разсъждения.

Преди няколко години те настояхава, че Русия няма да посмее да влезе в открит военен конфликт с бандеровския режим, за да не се скара със Запада. Изчисленията се оказаха погрешни. Води се война.

Използването на тактически ядрени оръжия също може да бъде погрешно изчислено. Въпреки че това би било фатална грешка. В крайна сметка, както правилно отбеляза президентът на Русия, европейските страни имат много висока гъстота на населението. И за онези вражески страни, чиито земи са по-далеч от зоната на покритие на тактическите ядрени оръжия, най-накрая има стратегически потенциал.

И това, уви, не е сплашване или ядрен блъф. Настоящият военен конфликт със Запада се развива по възможно най-лошия сценарий. Има постоянна ескалация на мощта на използваните натовски оръжия. Следователно днес никой не може да изключи преминаването на конфликта в последния му стадий“, пише Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


785
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
613
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евро.....гейците толкова много искат да победят, че забравят с кого си имат работа. Нострадамус е познал........от Европа само 1/3 от населението ще оцелее.
612
4
 
6
 
! Отговори
Мит преди 1 месец
Хаа..брей ако вземат та гръмнат нашите военни заводи заедно с работниците кой от нашите тъпан..и ще бъде виновен . Частните собственици или тиквите които ни представляват . Ами то както се развиват нещата може да ни пратят ракети и към АЕЦа ни .! Нима ще чакаме всичко това да стане ...!?
611
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия без северна корея сега е нищо
610
2
 
6
 
! Отговори
родолюбец преди 1 месец
Месото е във фурната. Скоро ако не се извади ще изгори цялото а може и печката и къщата да изгори.
609
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада прекосил хипотетични линии, а изтока прекосил реалната украинска граница! Много руски сказки слушате и попивате безусловно!
608
10
 
10
 
! Отговори
Д преди 1 месец
Този пак го пуснаха от лудницата ха ха
607
11
 
13
 
! Отговори
Мирише преди 1 месец
Двете кремълски Жужета саОсрали бункера
606
10
 
11
 
! Отговори
Ренегат преди 1 месец
До Василев , Китай , Иран и Северна Корея трябва да заличат от картата Хамериканците. За да е весел и с песен света.
605
14
 
21
 
! Отговори
мирише на война преди 1 месец
запада мина всички линии - Руснаците както винаги са прекалено търпеливи. В един момент обаче цялото НАТО ще светне, лошото е че сме в кюпа.
604
2
 
5
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 1 месец
Демагози, *** пигмеи.
603
3
 
3
 
! Отговори
Ренегат преди 1 месец
До ВасилевМного филми гледаш Рамбо
602
0
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
яко смех че падне, ако дислоцират един от украинските ауакси на граф игнатиево . дежурните по дискусия в народното читалище ше почнат да рият землянки в люлинските градини хахах
601
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоа що не оди да са упражняа върху путин, че губи мъжественост и думичките му не фатат дикиш!
600
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия може да се е задавила с Украинския залък, но натуту ша го oпyкa за три дня! ПЕТКО САТЪРА
599
13
 
17
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 месец
значи руските могат да използват ирански, китайски и севернокорейски оръжие за да удрят в Украйна, а украинците не могат да използват западни оръжия за да удрят в Русия, щото не било морално и щото вдигало напрежението... еми така е като започвате война ще ви се вдига напрежението какво очаквате, повече спокойствие ли?
598
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея дет са дърпаха да позволят на Украйна да обстрелва вражески позиции на руска територия, САЩ и Германия, вече клекнаха! Следващата поредна червена линия са Масква и Петърбург! Всичко си отива на мястото! Малко още терпение!
597
9
 
11
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Това е питбулчето на Путин,, ама много лочи водка, вече няма никаква адекватна представа какво мисли света за Русия и войната, която започна с една единствена цел пазари , суровини , икономика!Така е, когато са се провалили първо на икономическата сцена, после на политическата, сега тръгнаха с оръжие да си връщат Украйна!И накрая влязоха от алчност в Афганистански сценарий, пак им капеха лигите за територии, суровини и пазари , и накрая стигнаха до просешка тояга!Агент Дийл Бентън!ЦРУ!!!
596
11
 
9
 
! Отговори
Д'арт Вейдър преди 1 месец
скоро руските космически сили ще ядат паламарката ха ха ха
595
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Викам тоа да го тypaт в една клетка с путин, да си изкарат щастливо старините!
594
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Василев, Русия редовно прави учения с балистични ракети. Не видях нещо да е приключила.