Шойгу: Украйна понася колосални загуби при десант

Украинските сили са опитали десант в Херсонска област
21 ное 2023 15:30, Александър Попов
298
Шойгу: Украйна понася колосални загуби при десант
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Украйна не е постигнала успех в опита си да осъществи десантна операция в Херсонска област, предаде Ройтерс.

"Всички опити на украинските въоръжени сили да проведат десантна операция в Херсонското направление се провалиха. Благодарение на активните и професионални действия на нашите военнослужещи от морската пехота, силите за специални операции на украинските войски понасят колосални загуби", каза Шойгу.

По-рано днес руското отбранително ведомство заяви, че авиационни и артилерийски части са осуетили опитите на украинската армия да установи контрол върху по-големи територии на източния бряг на река Днепър и да отвоюват острови в устието ѝ в Южна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 91Русия няма снаряди от миналия Март! Защо Украйна не ги е смачкала още?!///Никога никой не е казвал че руската армия няма снаряди. Единственото което е казвано е, че заради оцромното използване на артилерията в някой части има недостиг. Примерно,, Вагнер"разчиташе множо на артилерията и естествено не им достигаха снаряди.На Украйна не й достигат снаряди и затова и контранастъплението боксува.
94
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Анонимен 91 Русия в момента по оценки на спецове хаби по поне 8 милиона снаряда на година, в момента произвежда минимум 2 милиона снаряда годишно като се разширява производството и закупи от северна Корея "остаряващите" запаси на Кимчо според някои източници 7 или дори 11 милиона бройки... Така че снаряди ще се намерят следващите поне 2 години...
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 88Ако Сергей Шойгу е еленовъд, както казвате, то какъв е , според вас, Ллойд Остин?////Американеца има 3 висши образования, военни, служел е в армията, 4 звезден военен Генерал. Шойгу няма военно образование, не е служил в армията и има звание генерал което е напълно незаслужено.Може да бъде само ординарец на Лойд Остин.
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едно не ми е ясно. Ту искате да освобождавате народите в РФ от руската робия, ту еленовъди някакви. Определете се най-накрая.
91
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Анонимен 89 Принципно си прав. Но пропускаш нещо ИЗКЛЮЧИТЛНО ВАЖНО Раинметал произвежда снаряди ДМ30 ДМ40 ДМ50 ДМ70 за ПанцерГаубица 2000 съответно всеки снаряд(индекса е далекобойност) е по скъп, по-лек(по-малко разрушителен), и с разни екстри като ракетен ускорител за да стреля на 70км. Освен това при стрелба на МАХ разстояние ресурса на цевите е много малък. М777 се доставя с 10(десет) цеви по 1000-1200 изстрела на цев на максимално разстояние(50-70км) А една Д-20 стреляща на 20км 6000 на
90
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия няма снаряди от миналия Март! Защо Украйна не ги е смачкала още?!?
89
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Крундел Да беше проверил по картата за какво става дума преди да се правиш н интересен!!! Олешки се намира на 3-4км от ДЕСНИЯ бряг на Днепър. А Велики Копани на 30км. Олешки може да се обстрелва да видим 40мм САЩ автоматични гранатомети... Всички миногвъргачки 60-80-120мм... Всякакви едрокалибрени картечници и малокалибрени оръдия 12,7-14,5-20-23-25-30-35мм и естествено всчики видове артилерия. А Велики Копани ВСУ може да ги обстрелва само с гаубиците М777 и Химарс...
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не може артилерия която бие само до 45 км да се противопостави на друга която бие на 70 и даже 150 км . Просто американците не дават такива количества снаряди достатъчни рашка да бъде разкандичена .
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако Сергей Шойгу е еленовъд, както казвате, то какъв е , според вас, Ллойд Остин?
86
5
 
2
 
! Отговори
Крундел преди 9 месеца
ааа разбрах др0гаре що сте възпалени и на амбразурата, не било заради бръщолевениците на оленовъда, ами заради прегрупирането на администрацията(за сега) в херсонска област, понеже украинците са унищожени затова и окупационната руска администрация се мести от олешки във велики копани, на по-безопасно, че "унищожените" украинци могат да ги посетят, а?
85
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленото наркоманче бункерно джудже мачка Русия, както се очакваше!
84
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До 82-ОМБР Вярно е но също така е вярно че позициите на ВСУ бяха при третата вълна ако не се лъжа превзети. А след два дена превзеха една от стратегическите възвишения в района Хвосто нещо си - реално една сътворена от човека малка планина с отпадъци от завода.
83
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мачкате ли Русия бе форумни диванни уркофили?!?
82
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До 75 продължение Както се казва нещо не се връзва. За съжаление истината е съвсем Проста и Банална. На борда на Москва избухва пожар. Взривява се погреб с зенитни снаряди(погребите винаги са под ватерлинията за да може при пожар да се наводнят) образуват се две огромни дупки еднат под водата а другата където ряваше да е ЗАК 630 ПВО комплекса. Трагичното е че взрива унищожава бойния пост който разпределя енергията на кораба. А без ток екипажа нищо не може да направи кораба изгаря и потъва.
81
6
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
До 73 Гледах обратния вариант,обаче не минимизиран като твоя,а истинска цапаница от голям мащаб. Внушителната бронирана колона която напираше северно от Авдеевка за втори щурм приключи,така както пуканки в микровълновата. Сигорен съм,че и вие сте се насладили на видеата
80
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За запада укрите са консуматив. Сигурно имат цена в живо тегло.
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие май не си давате сметка, че целта на Русия е точно да се достигне до такава позиционна война. От една страна проточвайки нещата изтощават Украйна, а армията на Укрите се нанизва на отбранителните линии на Руснаците и така с минимално собствени жертви постигат максимално жертви на противника. От друга страна цените на горивата се вдигнаха и им идват свежи приходи. Защо да приключват нещата бързо! Танкове губят, но си произвеждат нови а това още повече стимулира икономиката. 3% ръст за 2023
78
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До 75 И аз гледах едно клипче как след като изстреляха 15 скалп последните 3 пробиха ПВО на Севастопол(което е съвсем нормално и реалистично палестинците пробиха наистина сериозната система Железен Купол няколко пъти) и се забиха в един кораб на РФ който се ремонтираше на сух док. Сериозни разрушения 3 бойни части по 450кг. Кораба е клас Фрегата тоест 100-110м дълъг. Надстройките унищожени. Поглеждаме фотот на Крайцера Москва дълъг 175м ударен от уж 2 ракети нептун 2*200кг с дупка под Водата???
77
8
 
5
 
! Отговори
Асен преди 9 месеца
На един по надолу майка му била Русия, ето това са родоотстъпници, какъв ***..еник трябва да си, хем викаш, че си патриот и родолюбец, хем *** била друга страна, която е и скромните 1000 години по-нова страна.
76
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 49 И са трябва да се страхуваме ли? Я пали,и ти и сланцата! Слава Украини! Жероем слава!