Украйна няма да може да използва изтребители F-16 тази година

Има одобрена програма за обучение на украински пилоти
17 авг 2023 09:00, Елка Василева
98
Украйна няма да може да използва изтребители F-16 тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна няма да може да използва американски изтребители F-16 през есента или през зимата на тази година, заяви говорителят на украинските военновъздушните сили Юрий Ихнат, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Вече е очевидно, че няма да сме в състояние да защитаваме Украйна с изтребители F-16 през есента и зимата", каза Ихнат в предаване, излъчено по украинската телевизия.

Украйна многократно е призовавала западните си съюзници да ѝ предоставят изтребители F-16, като украинският президент Володимир Зеленски заяви, че това би бил сигнал, че инвазията на Русия ще завърши с поражение.

Президентът на САЩ Джо Байдън този май одобри програми за обучение на украински пилоти на самолети F-16, но засега няма определени срокове за доставката на военни самолети.

"Имахме големи надежди за този самолет, че той ще стане част от противовъздушната отбрана и ще може да ни защити от тероризма на руските ракети и безпилотни самолети", каза Ихнат.

Западът твърди, че иска да помогне на Украйна да победи Русия, но многократно е настоявал, че не иска да предизвиква пряка конфронтация между НАТО и Москва, посочва Ройтерс.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
Европейски джендър преди 8 месеца
Такава държава вече няма да съществува до края на годината така че не си правите илюзии
81
0
 
3
 
! Отговори
не само тази преди 8 месеца
ами и догодина и по догодина няма да може.
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами като няма ядрено оръжие защо тормози хората в Донбас и се ззъби на руския президент освен че Нато не спря да се разширява до безкрай.
79
3
 
0
 
! Отговори
Щях да съ съгласен ! преди 8 месеца
СЪС това Украйна сама да се управя поне да не иска така като че ли всичко и се полага по право ,НО това е така найстина и се полага ,а най-големите и длъжници са САЩ и Англия ! Те настояха да си предадат ядрения арсенал на Русия и сами се предложиха за гаранти за нейнатъа тер, цялост ! Русия също бе гарант и като нападна Украйна нападна и САЩ и Англия ! Ако Украйна си държеше атома война нямаше да има .
78
0
 
2
 
! Отговори
Гай Баньо преди 8 месеца
А догодина няма да има кой да ги използва! И изобщо няма да ги дадат краварите ,щото като почнат да падат и после никой нема да иска да ги купи тия безполезни фърчила!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Четири пъти ме изтрри но аз заснех изтритото. Може да потрябва.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никой не те пита какво си съгласен. Можеш да даваш само нещо което имаш. Тия пари за самолетите са изработени от работещите хора които плащат данъци и самолетите са тяхни.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Самолетите са на българсмия народ. Те не са на платените драскачи по форумите. Че те да били съгласни да ги дадат след като не са техни и нямат една стотинка заработена с труд били съгласни да ги дадат.
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е калеко алеко че ми липсва.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как точно ги разцепи незнам. Знам, че една четвърт от украина е вече руска територия. Освен това аз съм съгласен нашите американски самолети да се дадат на украинците. Веднага! Ние няма да ги видиме така или иначе. За нас остават ф35.
72
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна без авиация,флот,и далекобойни ракети разцепи от бой азиатските орди на Монголът Шойгу,наречени Руска Армия!
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин Мордашов,Елекперов,Авен, Дерипаска,Абрамович,Махмудов, Милер, Розенщайн, Чорни,Фридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
70
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Постоянно книжни плъховее в САЩ и Украйна чакат супер оръжието, което за седмица да реши войната. Идва това супер оръжие и след месец спира да се пише за него. Може би се надяват на хепи енд като тоя след Хирошима...само дето забравят, че Япония капитулира не заради Хирушима, а заради настъплението на СССР.
69
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Според някои в Америка, 2000 ракети с касетъчни заряди за Химарсите и войната е спечелена за Украйна. И като прочетох това, разбрах, защо Украйна нямаше успех в контраофанзива с натовската тактика. Много плитко и недалновидно мислене на американски генерали, макар и пенсионирани. Нали, ние ще изстреляооме 2000 ракети с касетни заряди, щото Русия не е ядрена държава, не може да ни блокира химарсите и не може да ни свали спътниците. Типично мислене на CoD играч, за който след успешна game over.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние имаме чертежи на самолети, те - снимка на летище!
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кравар евроатлантически къде са нашите 16 ф16 ки платени но не доставени !?!
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Въпроса е дали България ще си получи платените самолети Ф 16 а Украйна нищо не е плащала и то излиза че иска да получи платените наши Ф16 ки. Нещо тая схема я нема !!!
65
8
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Болшевикът разбира само от едно - бой. С думи, както се вижда от последните 100 години, нещата не стават. Клъстър бомби, хаймарс, ф-16, и ще видите как Россия в знак на добра воля ще приеме мирен план.
64
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен 60 Далекобойни ракети? Ако са Въздух Земя сега нали Щорм Шадоъ ги изстрелват от Су-24 а ако са Въздух Въздух просто няма как да се сравняват с РВВ-БД или Р-37. Малко е тежичка 600кг стартова маса но 380км обсег на действие в предната полусфера. Доказано има ползване в Украйна от МиГ-31БД вероятно с външно целеуказване от АУАКС А-50. Су-27/30/34/35 могат с външно указване да ги носят а Су-35 до 300км със своя радар също да ги ползва... (ПП САЩ ракета АИМ-120Д АМРААМ- 160км)
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ф16 е от времето на първия ТопГън.....