Украйна няма да може да използва изтребители F-16 тази година

Има одобрена програма за обучение на украински пилоти
17 авг 2023 09:00, Елка Василева
98
Украйна няма да може да използва изтребители F-16 тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна няма да може да използва американски изтребители F-16 през есента или през зимата на тази година, заяви говорителят на украинските военновъздушните сили Юрий Ихнат, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Вече е очевидно, че няма да сме в състояние да защитаваме Украйна с изтребители F-16 през есента и зимата", каза Ихнат в предаване, излъчено по украинската телевизия.

Украйна многократно е призовавала западните си съюзници да ѝ предоставят изтребители F-16, като украинският президент Володимир Зеленски заяви, че това би бил сигнал, че инвазията на Русия ще завърши с поражение.

Президентът на САЩ Джо Байдън този май одобри програми за обучение на украински пилоти на самолети F-16, но засега няма определени срокове за доставката на военни самолети.

"Имахме големи надежди за този самолет, че той ще стане част от противовъздушната отбрана и ще може да ни защити от тероризма на руските ракети и безпилотни самолети", каза Ихнат.

Западът твърди, че иска да помогне на Украйна да победи Русия, но многократно е настоявал, че не иска да предизвиква пряка конфронтация между НАТО и Москва, посочва Ройтерс.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
10
 
6
 
! Отговори
до лъжеца отдолу преди 1 година
Фигурантът се возеше отзад на Ф-16 като куче в каручка...
41
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муахаххаха..украинските фашистки пилоти са такива неандерталци че няма накъде повече. Нашия президент никога не беше пилотирал F-16, a само руски Миг-ове. Най вече Миг-29. Отиде на демонстрация в САЩ когато още беше главнокомандващ въздушните ни сили много преди да стане президент и им скри шапката на краварите с техен F-16 на тази демонстрация. Американски летци го похвалиха, не някой наблюдател.
40
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя от Козяк пак флющи минуси.
39
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе русофили, разбрахме вече, че сте "по-умни" от цялото НАТО и военно ръководство на Украйна... Ха-ха-ха! Само вие сте "наясно" защо Ф-16 няма да помогне на украинците.
38
14
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
След като няма да може да ползва Д-16, какво остава за пълните б'клуци Ф-35?!
37
12
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ми оня ден в Ивано-Франковск гръмнаха първата група кандидат-пилоти... Надявам се днес да има добра новина с гръмнати в Херсинска област объучени в британия десантчици.
36
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактите са единствено във вреда на русофилите и болестта им. Само болен българин може да мрази страната си и да слугува на чужда такава.За радост най-великите ни национални герои - Левски, Ботев, Раковски, Стамболов и т.н. документирано и научно доказано (за разлика от кремълските опорки) са казали ясно мнението си за зловредната политика на мАсковията спрямо нашата България и за нравите на руснаците...та така, истината е тежка за националните предатели -русофилите, но е кристално ясна.
35
17
 
18
 
! Отговори
Краварите крадат преди 1 година
Ф-16 вършат работа само за корумпиране и за ограбване на колониални държави като България и Украйна. На нас ни взеха парите и казаха чакайте Ф-16, когато цъфнат налъмите. От Украйна също са си направили сметката краварите какво ще откраднат, за чертежите на Ф-16, които още не са получили, защото уж украинските пилоти не знаели английски. Децата в детската градина знаят английски, а пилоти с висше образование и стаж не знаят - краварски номера.
34
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е луТ да им даде Фи-16ки. Много са скъпи. И трябват впечатляващи количества, за да има ефект - поне 200-300 бройки. Ако идат 20-30 броя и за един месец са ЧАЛ. Така че укритата да забравят за Фи-16ките... Да си измират по окопите, да дават 45 000 жертви за 5 села с по 10 къщи и да не мрънкат.
33
11
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън : преди 1 година
България също няма да може с използва хартиените Ф-ки тази година,а също и догодина... А може и изобщо да не бъдат принтирани скоро! Слава Кокаине и Да живеЙ кралицата!
32
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
? КолкоТъп трябва да е един русофил да твърди, че Украйна не знае защо иска самолети Ф-16, а Запада да не знае защо им ги дава и защо ще им вършат работа...? Ха-ха-ха!
31
12
 
15
 
! Отговори
Догодина преди 1 година
независимата част на Украйна ще се въоръжава с мигове. До края на годината войната ще свърши с договор, който няма да позволява влизането й в НАТО.
30
9
 
3
 
! Отговори
До сержант преди 1 година
Не е Тагарев, а предното правителство, и да продадени са но на неназована страна от НАТО, която впоследствие ги дава на Украйна. Продават ги още края на април началото на май миналата година. Плюс няколко бройки Т72 и самоходни гаубици.
29
9
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Украйна ще има много самолети скоро. Руски.
28
7
 
13
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 1 година
До Анонимен 3 и какво те интересува рублата ве кравар вмирисан, има златно покритие и на руснаците им върши работа. Купувай гривни , най стабилната валута
27
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
На "Армия 2023" се сключила сделка първия ден за 500 млн. Предполага се, че това е или ПВО или самолети. А сега познайте от 3 пъти за кого :) Братята руснаци няма да оставят братята украинци без самолети и ПВО я :)
26
7
 
14
 
! Отговори
Спойлър алърт! преди 1 година
И догодина няма да може да ги ползва.
25
8
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
' Тагерв дал 14 самолета' , колко прости и наивни хора има.
24
10
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ф16 е еърполисинг за бананови републики като нашата. Нищо повече. Нито товар може да носи, нито да изнпълнява задачи в тила на противника.
23
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние имахме големи надежди за тези самолети, че ще се включат в отбраната на въздушното ни пространство, но найсе. Получихме само чертежи.