Зеленски се закани, че Украйна ще увеличи производството на дронове

Те са "очите" и защитата на фронтовата линия, отбеляза той
17 авг 2023 07:40, Красимир Ангелов
95
Зеленски се закани, че Украйна ще увеличи производството на дронове
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Киев "значително" ще увеличи производството си на дронове, предаде ДПА.

Във вечерното си видеообръщение той подчерта значението на дроновете за защитата на страната му от руската инвазия.

"Дроновете са "очите" и защитата на фронтовата линия. Безпилотните летателни апарати са гаранция, че няма да се налага хората да плащат с живота си, когато могат да се използват дронове", заяви украинският лидер.

Той също така подчерта значението на доставките на дронове от международните партньори.

"Във всяка бойна бригада войниците първо питат за дронове, средства за електронна война и за противовъздушна отбрана", каза Зеленски, като се позова на няколко свои посещения на фронтовата линия, които направи през последните дни.

През последните седмици Киев проведе няколко успешни атаки с дронове като част от контраофанзивата си. (БТА, Владимир Арангелов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вариантът самоубийство е по добрият от колкото да бъда убит при военен преврат или просто да загине умирайкиот смъртпрез предозировка. хората ще го раберат че е направил всичко възможно, но повече не могъл.Без охрана Народът ще го затрупа с матеряли от селските си тоалетни и камъни. Толко жертви. лъжат и мамят че не 100000 а 12 000 са загиналите.Та дори и 10 000 даса-това са поне 6-70000 роднини на загиналите.Него и дацета ще му опикаватмутратаисератфджуката, мамули ще му завират на кол набиват
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските олигарси и приятели на Путин Мордашов,Елекперов,Авен, Дерипаска,Абрамович,Махмудов, Милер, Розенщайн, Чорни,Фридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
79
2
 
4
 
! Отговори
Оофффф преди 1 година
Стига с този Зеленски, този нагъл просяк.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак мен ме достраша.....
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще започне да проси пари за строеж на нови заводи...
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами Русия вече думна един завод за дронове заедно със складовете...
75
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 76 САЩ не знаят какво те да правят Дори МУДИС намали рейтинга на САЩ от ААА на АА+ което означава до 3-5 години вероятно ще има финансови проблеми с дълга...
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Кенеди-младши Киев е само посредник в борбата между Русия и САЩ, на когото вече са платени 113 милиарда долара за това. И наистина, на въпроса защо американците помагат на Украйна, министърът на отбраната Лойд Остин отговори: Нашата цел в този конфликт е да изтощим руската армия и да отслабим способността й да се бие където и да е другаде по света.А самият Байдън добави, че нашата цел е смяната на режима в Русия. Всъщност няма нищо общо с Украйна.
73
1
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Тоя пък хора не останаха той пее че ще прави дронове да запази хората!!Зелен просяк
72
0
 
5
 
! Отговори
До 76-ти Мисля, че преди 1 година
имаш нужда да смениш дилъра. Разправят, че има ползотворен ефект.
71
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия я очаква невиждан позор и унижение в Украйна. Проблема е че САЩ все още не знаят какво да правят с разпадащата се империя Русия, като го измислят ще и турят тирантите набързо.
70
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дедо Ташунко Казва всичко на цаба ти ташуница
69
1
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Вижте как го гледа войничето вляво на преден план. Този поглед казва всичко.
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мнението на крадльото Саркози му е през оная работа на Зеленски. Саркози е на руска копаня така че може да си прещи всякакви глупости за девалвирали рубли.
67
1
 
4
 
! Отговори
саркози 4 преди 1 година
Саркози призова ЕС да поеме по пътя на дипломацията, а не да следва интересите на САЩ. Екс-президентът на Франция смята, че ЕС повече не може да се придържа към позицията "да води война, без да влиза в нея". Той призова Брюксел да си позволи да преодолее безизходицата. Трябва да изясним стратегията си, особено ако конфликтът се проточи. Дипломацията, дебатът, преговорите остават единственият начин да се намери приемливо решение. Според бившия френски президент Европейският съюз създава впечатление за обединение, намиращо се"на буксир от САЩ".
66
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До саркози 1 Илюзия е че има хора които вярват че Крим ще бъде територия на умиращата империя Русия.
65
1
 
11
 
! Отговори
до 64 преди 1 година
Първо, 1000 километра фронт не може да рухне от 1 пробив. Второ, Берлинската стена беше ПОЛИТИЧЕСКИ процес, а не военен. Трето, на украинските фашисти им свършиха хората, обикалят и събират мъже със затворнически автобуси, но събраните по този начин хора не са бойци и се предават при първия удобен случай. След два месеца киевския наркоман ще избяга в САЩ и войната приключва.
64
1
 
9
 
! Отговори
саркози 3 преди 1 година
Саркози изрази съмнение, че призванието на Украйна се крие в членството в Европейския съюз (ЕС). Той отбеляза, че Украйна не отговаря на необходимите критерии за присъединяване. И освен това тя трябва да остане неутрална държава, той не вижда нищо негативно в този статус.Украйна е връзката между Запада и Изтока и трябва да остане такава.Изискването Украйна да избира между Русия и Европа противоречи на историята и географията на този сложен регион. Според Саркози, сега "Брюксел дава на Киев лъжливи обещания, които няма да бъдат изпълнени".
63
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Кви дронове,кви очи кви пет лева?Вие сте свършени вече ,вашите господари вече се отричат от вас Зеленскиииииии.
62
1
 
3
 
! Отговори
саркози 2 преди 1 година
В същото време Саркози смята, че републиката трябва да проведе референдум под наблюдението на международната общност, за да потвърждение на нейния статут. Подобни референдуми трябва да се проведат и в новите региони на Русия Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР), Запорожска и Херсонска области, добави той.