Киев: Страните от НАТО да увеличат производството на оръжия

Кулеба: Някои страни не искат да дадат на Украйна оръжията си
29 ное 2022 15:40, Елка Василева
288
Киев: Страните от НАТО да увеличат производството на оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Страните от НАТО трябва незабавно да увеличат производството на оръжия, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за изданието "Политико", публикувано днес.

Още по темата
"Докато се сражаваме в днешните битки, трябва да помислим как ще се сражаваме в утрешните", изтъкна Кулеба преди срещата на външните министри на страните от НАТО в Букурещ, на която се обсъждат въпроси, свързани с предоставянето на помощ на Украйна.

По думите на украинския министър увеличаването на производството на оръжия е необходимо и защото някои страни не искат да доставят на Киев оръжията, с които разполагат.

"Трябва да признаем един факт: по света има страни, които разполагат с това, от което се нуждае Украйна, но които нямат намерение да го продават в достатъчни количества по политически причини", подчерта Дмитро Кулеба.

Министърът заяви също така, че украинските власти следва по-малко да разчитат на "непостоянни партньори".

"Вместо да разчитаме на тях и да губим цели месеци в опити да ги убедим, че Украйна се нуждае от тези оръжия, трябва да започне производство, за да не изпадаме в зависимост от капризите на трети страни, които имат запаси, които не искат да споделят" с нас, каза Кулеба.  
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укритата какво се правят на неразбрали? Щом нямат ракети - да стрелят с перални. Нали руснаците така правят?
144
0
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПРОИЗВОДСТВОТО НА ХЛЯБ ДА УВЕЛИЧИ , ГОВЕДОВЪДСТВОМРЪСНО!!!
143
0
 
16
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Този е бая нагъл..
142
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Ручландия никакви преговори. Тръгвай За Мацква!
141
1
 
22
 
! Отговори
марш преди 1 година
сядай на масата на преговорите! Не искай оръжие, а ПРЕГОВОРИ! Подполихте цяла европа с твърдоглавието си да сте в нато, вместо да спазите минските споразумения.
140
13
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Мене ме кефи, че един наркоман разсипа Русия
139
0
 
1
 
! Отговори
Някой до 165 преди 1 година
Шамари няма да бият, но тон ще си позволяват от време на време до момента в който се усетят от къде идват парите и обръщат лентата. Общият профил на почти всеки човек в днешно време всичко е пари и интереси......
138
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Толкова сте разпалени за тия и уния, но да знаете, че на никой не му пука за България. Хубаво е, че сме в НАТО и Черноморието поне да имаме нещо прилично като независимост що годе. От тук насетне на никой не му пука за България и ако ние бяхме на мястото на другите щяхме да получим едно безразличие и уж разбиращо лицемерие. Съжалявам, че няма осъзнати и нормални граждани на РБЪЛГАРИЯ. Манталитета е толкова съмнителен, че да се чудиш колко е извратено всичко вече.....
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в 1 от поделенията около Плевен са на склад минимум 50 танка Т55 функционални но извадени от въоръжение!
136
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам че на НАТО не им стигат оръжията. Добре че ракетите на Русия свършиха още през Март.
135
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая измислена , нагла окрайна трябва да бъде заличена тотално.
134
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега спасението на Украйна се нарича България - пълна със боеприпаси на склад за всички калибри съветски оръжия, стари танкове които не са на въоръжение, стари ракетни системи. Освен това е най-големия производител на 152 мм снаряди в НАТО.Затова България помагай!
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ако ги приемем в ЕС и НАТО на едно събрание и ще бият шамари. Като гледам как се държат.
132
5
 
1
 
! Отговори
и трансформатори преди 1 година
Трансформаторите са гигантски, тежат под 200 тона и освен това са пълни с масло. Такова нещо гори ярко и красиво, изгаряйки всичко наоколо. Гасенето им също не е лесно - това изисква огромни количества специална пяна. След като заводите за трансформатори фалираха и бяха закрити, компанията "Укренерго" от години вече купува чуждестранно оборудване като получава и чуждестранни заеми за това. Ето защо трябва да започнем да предоставяме безплатно трансформатори на Украйна за да навредим на Путин и на Русия.
131
0
 
7
 
! Отговори
Следващите преди 1 година
След унищожаване на енергийната система следва унищожаване на центровете за управление на железопътната стуктура и банковата инфраструктура с центровете за извършване на банкови операции.
130
0
 
10
 
! Отговори
надрусия си предлага преди 1 година
те хубаво предлагат ама с какво ще платят? и аз искам всеки българин в българия да получава 5к евро от ЕС и НАТО, ама като им предложа и те ми се смеят... Специално, може да се договорим и да даваме оръжия на Украйна ако те ни дадат безарабските селища и си направим анклав там!
129
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е казано специално за България която не желае да доставя оръжия на Украйна, а наместо това пази милиони 152 мм снаряди, стотици танкове т35, т55 и т62 които стоят на трупчета и дори не се водят на въоръжение.
128
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво оръжие бе предавайте се и да ви свършват мъките, и без това рано или късно ще го направите.
127
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега помагаме на украинците, а утре ще плачим от тях. Толкова са нахални! Кои са те, че да нареждат на НАТО, на ЕС, на други държави?
126
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страните от НАТО явно са доставчици на Украйна и верни нейни поклонници,от време на време трябва да бъдат мъмрени от великите украински управници,защото си позволяват да не и служат вярно и безпрекословно