Всеки трети с електричка иска да се върне на бензинова кола

Висока цена и малък брой зарядни също са сред недостатъците
17 юни 2024 22:30, Инна Ангелова
76
Всеки трети с електричка иска да се върне на бензинова кола
Снимка: Pixabay

Американските купувачи на електрически автомобили са силно разочаровани към модерните возила и са готови да се върнат към кола с двигател с вътрешно горене. На такова мнение са около 46% от американците. В световен мащаб 29% биха зарязали електрическите автомобили и биха си взели обикновена на бензин или дизел.

Международната консултантска компания McKinsey е анкетирала 30 хиляди собственици на електрически превозни средства от 15 страни, където колите на ток са най-разпространени, пише “Труд”.

В останалите страни само 29% от всички анкетирани собственици на електрически автомобили биха се върнали към бензинови при следващата си покупка. В същото време експертите на McKinsey не са сигурни, че броят на лоялните купувачи на електрически возила ще нарасне в бъдеще, най-вече заради слабото развитието на инфраструктурата.

От направената анкета става ясно, че само 9% от анкетираните са доволни от новото поколение автомобили. Те са доволни също така и от броя на станциите за електрически автомобили в техния регион.

Всички, взели участие в анкетата посочват като основен недостатък високата цена на електромобила и невъзможността им да се използват за дълги пътувания. Друго интересно наблюдение е нарастващото очакване на хората за повишена автономност на електрическите автомобили. През 2022 г. средният потребител очакваше пробег от 435 километра, а сега е до 469 километра без презареждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
47
 
! Отговори
Валери преди 3 месеца
Общото между електрическата кола и диарията е- и с двете не знаеш дали ще стигнеш до къщи!
9
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На всеки мислещ човек му беше ясно това без да си купува такава кола. Кой човек иска да седи и да зарежда с часове за да мине някакви смешни километри, дори и само за града е досадно.
8
1
 
26
 
! Отговори
Бабугерин преди 3 месеца
Което си е така, така си е! Не купувайте според рекламата, а според нуждата си и не позволявай те да ви вменяват необходимости и интереси. Аз като си купувам презервативи гледам да са минимум 56 мм широки, а не ква марка са.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубаво е, че акълът идва по-добре късно отколкото никога.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МАХАЙТЕ ЕКО КАТЕГОРИИТЕ НА КОЛИТЕ.
5
28
 
1
 
! Отговори
Величество преди 3 месеца
Само генерал Марков може да спаси България вече. Величие, с вас ще сме до самия край, евала, че Ви има, генерале.
4
47
 
7
 
! Отговори
Тесла преди 3 месеца
Днес карах ДВГ. Ужас. Никога не бих се върнал към пърделник. Теслата ми ускорява до 100 км за 3 сек и я карам почти безплатно. Тесла зареждачките в Бълга рия и Сърбия са безплатни
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да продават Теслата по 1000 лева на нас - и да си вземат Голф 4-ка :)))
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шъ иска ми! Кой малoyм иска кола за която го лъжат, че изкарва по 460км, а реално са 260. За зимата да не говорим, батерията може да угасне по всяко време, за разлика от бензина. Друго си е с едно резервоарче 6-7-800 километърчета!
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И това са американци за които Тесла са супер евтини, имат перфектна зарядна инфраструктура както и в пъти по-изгодни от нашия бърз кредит наречен лизинг!