Белият дом: Украйна постиигна забележителен напредък

Това стана прз последните 72 часа
1 сеп 2023 23:55, Стела Стоянова
198
Белият дом: Украйна постиигна забележителен напредък
Снимка БГНЕС, архив

През последните дни украинските сили са постигнали "забележителен напредък" срещу руските войски в южната си офанзива, заяви Белият дом, предаде АФП.

Запитан за критиките, че южната кампания на Киев срещу окупационните руски войски не е напреднала много за три месеца, говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби призна, че борбата е вървяла по-бавно, отколкото самата Украйна се е надявала.

"Въпреки това през последните около 72 часа отбелязахме известен напредък на украинските въоръжени сили по южната линия", каза Кирби пред репортери.

"Те постигнаха известен успех срещу втората линия на руската отбрана", каза той.

През последните дни западните анализи на бойното поле показаха, че украинските сили са проникнали в руските линии на няколко километра между Роботине и Вербове в Запорожка област.

Целта на Киев е да напредне директно на юг към Азовско море, като прекъсне руския сухопътен достъп до окупирания Крим.

Но руските сили са създали дълги и дълбоки защитни бариери по терена, включително танкови капани, минни полета и други защитни съоръжения, за да забавят напредването на Украйна.

"Всички видяхме критиките на анонимни официални, които, честно казано, не са полезни" за усилията на Украйна на бойното поле - каза Кърби.

"Всеки обективен наблюдател на тази контраофанзива не може да отрече... че сега те са постигнали напредък", добави Кърби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
Антинатовец преди 7 месеца
Да не би стотиците хиляди че даже и близо милион покойници и те да са се включили отново във войната та имало напредък щото в Украйна армия не остана и се чакат само чужди наемници?И тези фашаги вдигащи бялото знаме и те много напреднаха.За това задължават пресеклите полската граница да се връщат на фронта че няма кой.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Западната карта на войната не е мръднала, незнам за какъв напредък става въпрос ама синхронизирайте опорките. в заглавието - Белият дом: Украйна постиигна забележителен напредък, в текста "Въпреки това през последните около 72 часа отбелязахме известен напредък на украинските въоръжени сили по южната линия" даже статията си противоречи
162
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 163Те са мобилизирани ве кау...н прооо.з...най вероятно им се прави освежаващо обучение ...просто не са вкарани на фронта....дори и проооз като теб ще забележи че Русия все още не е преминала в настъпление...само си чака на защитни позиции и отстерлва бройки от украинската армия на които господарите им са казали че на всяка цена трябва да превземат 3 села.
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Украйна си играят на "моят дрон е по-добър от твоя". А САЩ нарича това "напредък"....и то "значителен". Те вече и джендърите в САЩ знаят истината за тази война, само либералната пропаганда пищи, ама няма вече кой да слуша....
160
6
 
2
 
! Отговори
Бавно но славно преди 7 месеца
Както е казал народът.Мършата се отмирисва трудно , нали е руска все пак
159
2
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 7 месеца
То и този наркоман на снимката се смее на тази новина!! Циркаджий хахаха
158
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Провалът на Украйна е наречен "Напредък".
157
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да да 100 метра,докато руснаците Презаредят оръжията! Бе вие съвсем за балами ни вземате а?! Руснаците няма да отстъпят нито педя от това което са завзели! Днес прочетох,щото нашите " платени медии" мълчат умишлено,че в Украйна е нещо страшно! Тълпи от млади Украинци на по 16-17 и 18 годишни Напускат и Направо Бягат от Украйна! Вие " медиите" ,нищо ли Не " знаете"? Ама иначе ни " осведомихте" как руснаците " бягали от мобилизация" ?-:(
156
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е срещу колхозници това не е много трудно да постигнат успехи
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
фалшиви новини
154
3
 
6
 
! Отговори
Напредва Русия преди 7 месеца
На донецкото направление руските войски чрез активни действия са подобрили позицията по линията на фронта в района на ​н. Клещеевка, ДНР. Унищожени са над 250 бойци, танк, бойни машини на пехотата, 4 бойни бронирани машини, 2 автомобила, системи за ПВО Стрела-10, 2 самоходни оръдия Krab (Полша), 2 гаубици D-20 и една D-30, както и оръдие М119 (САЩ).
153
0
 
10
 
! Отговори
Да уточним преди 7 месеца
"Известен напредък" или "Забележителен напредък"? Или май никакъв.
152
14
 
2
 
! Отговори
Дерзайте товарищи! преди 7 месеца
"Любимият" ви Путин, готви.наесен нова мобилизация! Оказа се ,че изпитва остър недостиг на пушечно месо! Така че,не пропускайте другари, чувалите са осигурени още отсега! Ще има за всички!
151
3
 
13
 
! Отговори
До САТАНАТА преди 7 месеца
ЕЙ *** ОТКАК Е КАЧЕНА НОВИНАТА НЕ СИ СПРЯЛ ДА СЕ ПЕНИШ. ЛИЧЕН ЖИВОТ НЯМАШ ЛИ СИ ИЛИ ТИ СЕ ПЛАЩА НА КОМЕНТАР? ХВАЩАЙ ПУШКАЛОТО И ОТИВАЙ НА ФРОНТА НАДУПЕН АНГЛОСАКСОНСКИ ТРЕТОПОЛОВЕЦ.
150
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Млади мъже, които все още не са достигнали военна възраст, масово напускат Украйна, пишат потребители на социалните мрежи.И така, жителката на Киев, Елена Цисар, напускайки Украйна с влак, видя снимка, която описа в дълъг пост в социалната мрежа:Момчетата си тръгват. Те са още много малки, до 18 години.
149
1
 
13
 
! Отговори
Верно ри бе? преди 7 месеца
Кво превзеха ли Москва?!
148
3
 
11
 
! Отговори
Забележително преди 7 месеца
Е само низкото ниво на интелигентност и образование на американските ботове!
147
1
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 месеца
НА ТАКЪВ " ГЕРОИЧЕН " НАПЪН БИ МОГЛО ДА ПОМОГНЕ И ЕСПУМИЗАН !?!?
146
18
 
2
 
! Отговори
На амбразурата преди 7 месеца
До руските tr0love,скрийте се някъде палячовци,никой не ви брои за хора,жалки колаборанти и предатели!Колкото повече тровите ефира,толкова повече хора настройвате срещу себе си и античовешкия терористичен режим с който се асоциирате!
145
1
 
12
 
! Отговори
Не може да бъде! преди 7 месеца
Освободени са два външни ке нефа!!