Белият дом: Украйна постиигна забележителен напредък

Това стана прз последните 72 часа
1 сеп 2023 23:55, Стела Стоянова
198
Белият дом: Украйна постиигна забележителен напредък
Снимка БГНЕС, архив

През последните дни украинските сили са постигнали "забележителен напредък" срещу руските войски в южната си офанзива, заяви Белият дом, предаде АФП.

Запитан за критиките, че южната кампания на Киев срещу окупационните руски войски не е напреднала много за три месеца, говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби призна, че борбата е вървяла по-бавно, отколкото самата Украйна се е надявала.

"Въпреки това през последните около 72 часа отбелязахме известен напредък на украинските въоръжени сили по южната линия", каза Кирби пред репортери.

"Те постигнаха известен успех срещу втората линия на руската отбрана", каза той.

През последните дни западните анализи на бойното поле показаха, че украинските сили са проникнали в руските линии на няколко километра между Роботине и Вербове в Запорожка област.

Целта на Киев е да напредне директно на юг към Азовско море, като прекъсне руския сухопътен достъп до окупирания Крим.

Но руските сили са създали дълги и дълбоки защитни бариери по терена, включително танкови капани, минни полета и други защитни съоръжения, за да забавят напредването на Украйна.

"Всички видяхме критиките на анонимни официални, които, честно казано, не са полезни" за усилията на Украйна на бойното поле - каза Кърби.

"Всеки обективен наблюдател на тази контраофанзива не може да отрече... че сега те са постигнали напредък", добави Кърби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
8
 
! Отговори
Крим е руски преди 8 месеца
До Анонимен 140Това е записано в конституцията на РФ!!!И това не е анексия................това е възтържествуване на историческата истина.............в Крим над 80 % от населението са руснаци...............да свикват западните лицемери и слугите им в България!!!!
123
3
 
8
 
! Отговори
В Украйна преди 8 месеца
брат брата убива...............единият брат воюва за Русия, другият брат-за Украйна.............една жестока братоубийствена война..............не знам защо руснаците и украинците се хванаха на тоя стар англосаксонски номер...............враговете на англосаксите да се избиват взаимно...............българо-сръбската война навремето беше и тя такава братоубийствена война..............и българите сме яли попарата на западните масони!!!
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма съмнение, че Украйна ще вземе Крим, и Москва ще бъде завладяна от единствения войник останал в украинската войска.Жалко за хилядите жертви!
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 137Украински народ няма....................в украйна живеят руснаци и полски католици................това е истината......................изкуствена нация е украинската, също като македонската нация!!!
120
1
 
10
 
! Отговори
Украйна преди 8 месеца
е нужна на западния елит само като територия и източник на ресурси..................украинците са ненужна биомаса за западния елит, звучи брутално, но така мисли западния елит, както и руснаците, и те са излишна биомаса ..............жалко, че сега се избиват братя и сестри в тая братоубийствена война в интерес на англосаксонския масонски елит!!
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Недейте лъга хората. Унищожихте украйнския народ , че и ушанките му взеха част от територията.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Картата на релефа показва че целия напредък е ограничен само в ниски земи и без стратегическо значение.Украинците влязоха в огневи котели и в Уражайно,и в Работни.
117
1
 
15
 
! Отговори
аха преди 8 месеца
Украйна постигна напредък в унищожаването на населението си.......с любезното съдействие на зомбирания наркоман Зеленски.......американците пак водят мръсните си войни с чужди ръце.................за тях е хубаво руснаците и украинците да се избиват взаимно................това е основен постулат в тяхната геополитическа доктрина!!
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ... Интересно,как глупаците са винаги толкова активни ,толкова уверени,толкова смешни...
115
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 месеца
Вервайте, по сто метра напредък в 2 блата и две дерета, срещу загуба на техника за милиони.
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не съм обективно запознат,но атакуващи действия се възлагат на висококвалифицирани и екипирани бойни части,каквито във ВСУ остават много малко.Срещу противник с неизмеримо по-голям потенциал,това едва ли е печелившо.А иначе тррябва медийна подкрепа за политическите решения за финансиране,хилчди ще умрат - малцина ще забогатеят още,нищо ново!
113
1
 
9
 
! Отговори
Експерт преди 8 месеца
Успехът е за хамерикянците , че унищожиха украйна без мн зор само с хартийките си, а те остнаха в разруха ..ако са останали.
112
19
 
4
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Интересно как русофилите спорят, че Русия печели войната при положение, че вече година са принудени да се отбраняват, а целите преди да почне войната бяха да се превземе Киев за да падне Зеленски и да сложат някой удобен на Путин човек който да им подари териториите които искат. Другото което е Русия контролира реално 50-60% от анексираните от нея територии и въпреки това е принудена да се защитава зад минни полета и т.н. Това ли е великата армия, другари? За загубите им даже няма да коментирам.
111
1
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 8 месеца
Тона звучифтолкова ЕКО и щадящо природата. Зелената зделка ще бъде за един ден и вече сме но ново ниво. После ще мислим как да се схравяме с деуранизяцията а дизелите щефги търсим катофтопъл хляб.
110
18
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 8 месеца
Отидете копейчици сладки и кажете в русия,че путин води война....отивате в затвора.... В русия в момента властва фашизъм и този фашизъм иницииран от едно увредено джудже може да унищожи целия свят,защото представете си света не иска да го слуша...
109
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 132 - СУ 57 са използвани няколко пъти в специалната операция, а по танка Армата все още се работи. НО руснаците пуснааха много усъвършенствани версии на съществуващи оръжия с увеличена далекобойност и свръхточни снаряди. Пуснаха и много нови системи за радиоелектронна борба (РЕБ). Танка Т-90 М Порив също е сравнително нов и с много високи качества
108
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Продадени и платени бедни души не спират да повтарят като развалени плочи как господарското им протеже напредва забележително. Жалко за тях, че българина не е гламав американец да вярва както дете вярва в дядо Коледа. 21 век сме надупеници, който говори чужд език спокойно може да разбере какво се случва на фронта. Когато тая откровена гнусотия приключи много народ на запад ще изпадне в тежък шок, когато се разбере истинския мащаб на жертвите от двете страни, най-вече от украинска.
107
5
 
16
 
! Отговори
Стоян Стелий: преди 8 месеца
Ахааа,Джон Кърби явно е намерил коката на Хънтър,която търсиха цял месец и услужливо не намериха... Дръпнал е две високоскоростни магистралки,завалийката :) С право се нарича "Белия дом" :) :) :)
106
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 131 Кой е този цял свят? Китай, Индия, Южна Африка, Бразилия, Египет, Саудитска Арабия, Пакистан и т.н. Обратното. Опитват да се спрят всички канали за различна от "правилната" информация. За изнасилванията на момочета в Николаев от наемници. За обстрела на хуманитарен конвой от бягащи към"окупатора". За гаврата, изтезанията и убийството на руски военопренници. За връзване по стълбовете на десетки цивилни жители на Херсон и убийствот им без съд и присъда? Снаряди в Енергодар...
105
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какъв е този ***, който разправя за укренскиъе успехи? Фактите са, че укрите от началото на лятото са загубили над 100 000 човека, над 60% от подарената западна техника и за това време са превзели две плевни, три ливади и едно бившо населено място, на което в момента най-високата сграда е около метър. Руснаците си настъпват полека, където искат и няма кой да ги спира. Руските загуби са поне 5 пъти по-малки.