Белият дом: Украйна постиигна забележителен напредък

Това стана прз последните 72 часа
1 сеп 2023 23:55, Стела Стоянова
198
Белият дом: Украйна постиигна забележителен напредък
Снимка БГНЕС, архив

През последните дни украинските сили са постигнали "забележителен напредък" срещу руските войски в южната си офанзива, заяви Белият дом, предаде АФП.

Запитан за критиките, че южната кампания на Киев срещу окупационните руски войски не е напреднала много за три месеца, говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби призна, че борбата е вървяла по-бавно, отколкото самата Украйна се е надявала.

"Въпреки това през последните около 72 часа отбелязахме известен напредък на украинските въоръжени сили по южната линия", каза Кирби пред репортери.

"Те постигнаха известен успех срещу втората линия на руската отбрана", каза той.

През последните дни западните анализи на бойното поле показаха, че украинските сили са проникнали в руските линии на няколко километра между Роботине и Вербове в Запорожка област.

Целта на Киев е да напредне директно на юг към Азовско море, като прекъсне руския сухопътен достъп до окупирания Крим.

Но руските сили са създали дълги и дълбоки защитни бариери по терена, включително танкови капани, минни полета и други защитни съоръжения, за да забавят напредването на Украйна.

"Всички видяхме критиките на анонимни официални, които, честно казано, не са полезни" за усилията на Украйна на бойното поле - каза Кърби.

"Всеки обективен наблюдател на тази контраофанзива не може да отрече... че сега те са постигнали напредък", добави Кърби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Втората най велика" армия се окупала и заровила като мишшка и се моли есента да дойде , че ще загуби войната :))) голяма армия няма що. Излезте и се биете 1 на 1 и който остане. Така се прави пиянки устатии
103
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 131 Отново любимото руско занимание да баламосват заблудениге русофили с несъществуващи руски оръжия. Къде са арматите, къде са су57, там където е луна25.
102
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прави грозно впечатление едностранното предоставяне на информацията в полза на Русия в българските медии. Когато в целия свят се коментира ударът на украински дронове по военнато летище в Псков и унищожаването на 4 самолета Ил76 плюс повреждането на още два на 30 август, тук по тоя въплос се пази гробна тишина. Псков е на 700км от Украйна и до там се достига през небето на Беларус. Путин жестоко се е накарал на Лукашенко че дроновете са преминали незабелязано през Беларус. Руска ПВО тов. Путин.
101
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 126 - Новата руска САУ КОалиция, която сега влиза в битката, има далекобойност 65-70 км и е предназначена за контрабатарейна борба. РСЗО Торнадо - Г има далекобойност над 100 км и нови високоточни снаряди Краснопол, свръхмощната САУ Малва бие на 25 км. Искандерите бият на 500 км и т.н. Руските свръхточни планиращи бомби имат далекобойност 40 км. Таака че Русия има в момента достатъчно далекобойни оръжия
100
2
 
16
 
! Отговори
Gghj преди 8 месеца
За едни войната е мъки, а за други е печатница за пари
99
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофобите пак ги тресе фобия. Пускайте Битиви или Нова да ви налеят с фуниите подходяща информация в празните обли кратуни.
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 122 - броените дни станаха три месеца , а украинците все са си под кривата круша - това че превзели 2- 3 села в запорожие за един месец нищо не значи - за да стигнат до Токмак трябва да се бият за още три селища, да пробият отбранителните линии на руснаците и т.н. За всяко ще им трябва по един месец - ехе, кой ще ги чака четири месеца. Само дават огромни загуби с атаките си на месо
97
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 120 Знаеш ли кое е десетократното "превъзходство" на руската артилерия? Това че руската артилерия е с далекобойност 20км, а западната е с далекобойност 30км а с реактивни снаряди стига до 60км. Та питам горподин русофилчо как можеш да имаш превъзходство като изобщо не можеш да достигнеш артилерията на противника? Всички русофили сте с кaфяви носове защото постоянно ги държите в заддддвика на Русия.
96
3
 
11
 
! Отговори
ПКП преди 8 месеца
Контранаступът се оказа ялов
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В качеството си на какви Домът на белото информира за напредъка на Украйна?
94
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Писна ми от западна пропаганда.
93
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофилите се мъчат с писане на възхвали на руската армия и плюене по Украйна и Зеленски да спечелят войната. Само че войната се печели на бойното поле, а там нещата са трагични за Русия. Броени дни остават до момента когато ще бъде прерязан сухопътния път към Крим и Русия ще бъде принудена да капитулира. Мечтата на Путин да удържи до изборите в САЩ с надеждата Тръмп да подари победата на Русия става все по фантастична.
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде бе? В нахалството и наглите приказки на оня Шрек, ли?
91
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 116 - руските сили имат десетократно превъзходство в артилерия и снаряди -колкото повече снаряди изссгтреляш -толкова повече избити противници. Точно по-тая причина загубите на укрите са 2-3 повече от руските
90
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само при Работино и Вербово руснаците не са успели да си върнат позициите от преди юруша на укрите. На останалите места руснаците настъпват, като го правят бавно и търпеливо, за да запазят ниското ниво на загуби. Та толкова за торабата с укроамериканските лъжи. При Бахмут паднаха два украински хеликоптера. Предполага се, че са се паникьосали от появата на руски Су-35. Преди това край Житомир се удариха два учебни украински самолета. Точен ракетен удар по военен обект в Киев. Та Петриът ли?
89
5
 
18
 
! Отговори
тц преди 8 месеца
Да,напредват в демографската си криза.
88
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Напредват както напредваха в Мариупол, Соледар, Волноваха, Мелитол, Бахмут....А каква е утилизацията на предоставената техника и на жива сила. Утре може да прочетем, че са превзели Москва и напредват към Сибир. Смехории...
87
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До СВОЙ По последни данни на Пентагона Русия е загубила 170 хиляди солдати а Украйна 70 хиляди. Разликата от 100 хиляди служи за преклонение и прослава на русофилщината сред неграмотните българи.
86
3
 
16
 
! Отговори
Малееее, малееее преди 8 месеца
Този господин на снимката на какво се смее? Може би на заглавието на публикацията и изказването на г-н Корби.
85
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според русофилската логика Русия губи войната защото САЩ помага на Украйна и когато САЩ спре да помага войната мигновено ще бъде спечелена от Русия. Същите русофилизирани другари допреди година горещо ни убеждаваха че Русия само да поиска ще смачка Америка за броени дни. По моята си логика аз твърдя че СССР спечели срещу Германия единствено и само заради това че САЩ ги въоръжаваха, хранеха и воюваха на негова страна.