Пуснаха под гаранция от 10 000 лв. собственика на балона

Той заяви, че опитва да го ретистрира от 4 години
26 окт 2024 15:04, Стела Стоянова
35
Пуснаха под гаранция от 10 000 лв. собственика на балона
Веселин Тодоров. Снимка БГНЕС

Окръжният съд на София пусна под гаранция в размер на 10 хиляди лева собственика на балона Веселин Тодоров, от който скочи парашутист и загина. Така съдът не уважи искането на обвинението за постоянен арест.

На влизане в съдебната зала Тодоров заяви, че бил направил всичко възможно да има лиценз и да се регистрира, но процедурите в България били „много тромави“.

Той изказа съболезнования на близките на починалия Мишо. Също така пожела бързо оздравяване на другото пострадало момче. „Тежестта, която ще нося аз и семейството ми ще бъде много повече от тази, която вие ще изкарате за мен“, добави обвиняемият.

В същото време той призова да се разграничите летенето с балони от скоковете с парашут. „Като пилот на балон не съм допуснал с балона да се случи нещо. Момчето скочи и други са допуснали грешка“, каза Тодоров.

Трагичният инцидент се разигра на 23 октомври край Ботевград.

Балонът на Веселин Тодоров няма летателна годност, нито регистрация. Прокуратурата повдигна две обвинения срещу него - за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди.

До момента Веселин Тодоров има пет присъди: за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици. Последното му обвинение е от 2018 г. І БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: балонсъдгаранция
Още от Темида
Пациентка осъди болница за 40 000 лв. заради инфекция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Тротинетка преди 13 минути
Или балон . Все се возят. Фирма за тротинетка не е обвинена за смърт. Има много дето не са карали . Инциденти постоянно. Балона само излита и каца . От 700 м се лети 1 минута. От самолет от 2000 м три минути. С или без сигнал се дърпа връвта на парашута. Сгънат ли е правилно се отваря. Има много материали за парашутисти и инструктаж. А щом е нарушил ще го осъдят. Самолет, кола, влак, балон е с документи.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
ПОЛИЦАЯТ ОТ ДЕЛТА ГАРД ПРЕБИЛ СТУДЕНТ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ПОД ПОСТОЯНЕН АРЕСТ И ОСЪДЕН НА ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Виновен е собственикът на земята, където е паднал парашутистът.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Балонаджията виновен за парашутиста.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Човекът е Прав!!! Балонът е Изправен. Но парашутите - Не са били!! Все едно да обвинявате скалата, че някой се е потрошил, скачайки от нея с Неизправен парашут!!! Балонът И този в него Не са пострадали, тъй че управляващия балона няма вина! Обективен съм. Търсенето на адреналин е опасно за вашия живот!
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"В същото време той призова да се разграничите летенето с балони от скоковете с парашут. Като пилот на балон не съм допуснал с балона да се случи нещо. Момчето скочи и други са допуснали грешка.", ти не си пилот на балон, нямаш правоспособност, а също и право да прдлагаш подобни услуги, ти си просто един криминален рецидивист и процедурите по лицензирането са именно за такива като теб, за да немогат да трепят хората, жалко че администрацията ни е тромава и не са ти конфискували балона
28
0
 
0
 
! Отговори
фермер преди 2 часа
До26. Не е така . Тези от въздухо плаването е едно. Но този с балона извършва Услута /дейност до 24 часа/ , а може да дава и Продукт / повече от 24 часа/ . Примерно да е участник за снимки , филм , реклама. При откриване на Читалище не се изисква търговска дейност . Там лиценз се дава бързо.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Жан-Клод, ти ли си?
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До фермер, глупости местната власт и данъчната администрация нямат нищо общо в случая, има си закон за гражданското въздухоплаване както и главна дирекция, които лицензират и сертифицират, има си изисквания, къде може, какво може и т.н.
25
1
 
1
 
! Отговори
фермер преди 2 часа
До незнаещите . Лиценз се дава като писменно заявиш. Пред определена институция Но в случая , когато е свързано с финанси - продукт , услуга . Участниците към лиценза стават повече . Почва се от Местната власт. Териториялна даначна администрация , Фирмено дело, Регистрация. Обикновенно при местната влост се отказва или протаква и СКАТАВА. . Защото им си отваря нова работа за същите пари. Нарушава им се обедната дрямка. Стига се до безмисленна бюрокрация с цел да се откажеш. Така е в други бранш
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Човекът не е виновен за нищо-със зор ги е бутнал от балона.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ся да пали балона и да ходи малко да пофърка около летище София и да си вземе дрон да го пуща да снима пасажерите, к'во ?
22
1
 
2
 
! Отговори
Бай Урко преди 2 часа
Летях един следобед, без път и посока, Летях а беше пролет и бе красив денят,,,,
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Човека не е виновен за нищо.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
парашутист към инструктор по парашутизъм - аз досега никога не съм скачал от самолет с парашут; инструктура му отговаря- а пък аз досега никога не съм скачал от самолет без парашут :)))
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ми то затова са тия процедури бре, за да неможе такъв криминален рецидивист като тебе да си купи балон и да се пра'и на "бизнесмен"
18
0
 
3
 
! Отговори
ILIJA преди 2 часа
KOLKO E TARIFATA ZA BALONA...............
17
2
 
3
 
! Отговори
фермер преди 2 часа
До 8. Мероприятие е дума от соца. и е неуместна Примерно : имаме мероприятие да сме в събота на ТКЗС да береме праз. Или отиваме на манифестация. Колективна дейност ръководена от партииния активист на юБКП. Тук при паршутистите всеки си отговаря индивидуално. Насила не е качен на Балона.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Хайде стига. по същата логика некое хлапе като се налюска с алкохол до умиране в бар, може да кажеш ми то *** си плати алкохола и сам си го налива в устата
15
0
 
4
 
! Отговори
Тия преди 2 часа
Са му били длъжници и той ги е убил с балона