Няма постъпили кандидатури за председател на ВАС

Остават още три дати
24 окт 2024 10:31, Стела Стоянова
10
Няма постъпили кандидатури за председател на ВАС
Снимка БГНЕС, архив

Няма постъпила кандидатура за председател на Върховния административен съд (ВАС) към днешна дата. Това обяви на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, предаде БГНЕС.

Като първа точка в дневния ред бе предвидено внасянето на предложения на кандидатури за избор на нов председател на ВАС.

Следващите дати, на които могат да се правят номинации за председател на ВАС, според приетия времеви график, са 31 октомври, 7 и 14 ноември.

По закон предложения могат да правят поне трима членове на Съдийската колегия, министърът на правосъдието и Пленумът на Върховния административен съд. Мария Павлова вече обяви, че няма да предлага кандидат.

По одобрената от кадровиците хронограма новият председател на ВАС трябва да бъде избран на 20 март 2025 г. Мандатът на досегашния Георги Чолаков изтича в края на ноември. След това мястото му ще заеме временно изпълняващ длъжността. Ако няма кандидати, или никой от номинираните не получи минимум 17 гласа "За", както изисква законът, процедурата се прекратява. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ВССВАС
Още от Темида
Съдът произнася присъдите по случая Цалапица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Защо да кандидатстват, като на всички е ясно, че шефът е вече определен?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
За кой чужденец/ за кои чужденци е този надпис НЕ на български????? Какво ще правят там???? Защо въобще в цялата ни страна, включително по селата, надписите на обществени институции са и на чужд език????? Когато бяхне в "съветака окупация" , както твърдят големите партии, НИКЪДЕ нямаше надписи на руски.
6
1
 
4
 
! Отговори
500 евро преди 3 часа
няма защото Шиши го няма, говори се, че е духнал щото му разбиха супер печатницата за евро...чудя се сега колко ли съдии, прокурори, куки, дупетати, цветнокожи, миски, тикви, пудели, журналисти и вскяква *** треперят колко фалшиви евро имат под матраците и в чекмеджетата хахаха
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Идеални са жиЛена или Бойкикев
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Няма луди.Пък после вие си протестирайте колкото искате.Разберете,че не искат,защото после от ПеПето и ДеБето ще ги изкарат какви ли не само и само да печелят политически дивиденти.Направо прекаляват.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
утре да се не окаже че няма и кой да плаща данъци ?
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Защо на официални табеели има надпис на чужд език???? Аз не си спомням по времето на "съветската окупация", както се изазяват десните, в България да е имало надписи на руски на което и да е обществено място!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Никой никъде не иска ръководен пост, защото знае че от него нищо не зависи, а после той носи цялата отговорност