Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови

Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина, заявява мъж
Обновена: 10 мар 2020 12:01 | 10 мар 2020 11:49, Екип на Dnes.bg
175
Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува разговори, за които се предполага, че са на Васил Божков, като част от доказателствата срещу него.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза", съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
От там допълват, че Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Приложените записи са от общо три срещи на собствениците на efbet братя Найденови с Божков. Те бяха партньори, преди да се стигне до разрива в отношенията им.

От разговорите и стенограмите става ясно, че глас, за който се предполага, че е на Божков, иска от бившите си партньори доброволно да му дадат 50% от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.

"Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм го внушил, трудно ще убедите", съобщава гласът, за който се твърди, че е на Божков.

Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: Прокуратурата

В друг от разговорите се води следния диалог:

Глас 3: Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема, ако искате аз ще ... вие изберете, която вие искате, ако искате ми платете, щото след това... Нещо да ви преча? Просто 30 години.

Глас 2: Васко, 20-30 години, от три месеца ние не сме на себе си. Аз честно да ти кажа не съм на себе си. След като ни...

Глас 3: В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо.

Глас 2: Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат.

Глас 3: Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам.

Глас 2: Е кой ни мачка?

Глас 3: Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство, отчитат от държавното обвинение.

Целите разговори може да чуете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пуснали са тази песнопойка, за да замажат гафа, че не могат да го върнат
97
1
 
28
 
! Отговори
Koko преди 4 години
Абе много слаба постановка му играят на Божков, не знам как е бил толкова наивен да им се довери. Се едно си мислят кажи, че ще ни убиеш, хайде казвай де, че бати ще ни бие...Пошъл слаб сценарий. Черепа го мислех за по- умен не знам как се е вързал.
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко бяха направи ли лустрация на времето,80% от сегашните "О"правляващи нямаше да ги има.Те и сега така си действат.А знаеше се кои приемаха навремето в партията....Грешиш,защото тогава България имаше много добри образовани специалисти във всяка област.Голямата грешка в България бе варварската приватизация на заводите,селското стопанство,източването на банките,това бе причината България да рухне,населението да избяга и да няма бъдеще в България.
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На записите се чува как тези двама пишман комарджии се опитват да подмамят божков да си признае нещо си. Рекет няма. Има реплика - аз ако исках да ви счакчам, щях. Има и реплила - аз не си пресирам, такъв е животът. Прекалено са плоски тези двамата, за да надхитрят божков. И стига са го правили за пример и него и иванчева, обикновенните хора нямат нищо против тях да кажат. Дори разбирам, че божков е помагал на много майки на деца с тежки здравословни проблеми. Гешката на кой е помогнал?
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо арестуват племенницата на Аня Пенчева,само защото е работила при Божков.Ако взимаше държавна заплатка като Пекинската патица от брекзиДа и Деса дуловският вирОс-нямаше да има проблем.Но всички държавни дупки са запълнени с наши хора и нема мърдане до второто пришествие.А синето на бай Анани здравния е с 25 некви бона заплата.
93
1
 
14
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
От записите става ясно ,че държавните органи са знаели кой стреля по Манол Велев и кой поръча Динов но са били съучастници във тези показни разстрели. Щот аз знаех ,не вярвам и разследващите да не са знаели,даже мога да ви кажа кой поръча убийството на оня от ГЕРБ дето пък той поръча данъчния
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха направи ли лустрация на времето,80% от сегашните "О"правляващи нямаше да ги има.Те и сега така си действат.А знаеше се кои приемаха навремето в партията.
91
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БеСеПарските олигарси са дали доста от откраднатите пари за *** ,които защитават престъпления и заобикаляне на ДДС-то.. После да не се чудите защо някакви 5 хигиенистки искат оставка и народен съд по време на епидемия в цял свят . Трябва веднъж завинаги да се забранят БСП и всичките им членове да бъдат съдени за държавна измяна.
90
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То па тия Найденови са едни почтени ефбетки...мани мани.Падаряват тениски на шефа да рита мачлета с тях.Не могат да правят бизнес и дийстват подмолно.Пуста завист!
89
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е патриот,влагаше парите си в артефакти от България и ги узаконяваше,за да не излизат в чужбина,купувал е и български артефакти от чужбина,поиска да прави музей и да изложи артефактите в София,за да са достъпни за всички хора,но Рашидов е отказъл да му подпише за музея и така се проваля идеята му.А тези двама горе какво са направили за България?Нищо,освен да сплетничат за пари!
88
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветниците от сащ толкова могат!?
87
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от драгалевският кaтyн са страшна отврат. По-гнусни са от неуките ватенки.Да отиват вкупом в САЩ и да не ни дишат въздуха.
86
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки намира майстора, в момента в който си помислиш за недосегаем си най-слаб - къде е сега Божков да се прави на тежък?
85
5
 
62
 
! Отговори
правист преди 4 години
Прегледах тези неща, но това не са никакви улики. И студент по право 1-ва година ще ви каже, че това е пoмия, която няма никаква тежест в съда.
84
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слабо упражнение!
83
3
 
24
 
! Отговори
за Цеките преди 4 години
Тези момчета нямат мъжки атрибути, готови са и майка си да продадат. Имаше една мисъл на Левски за предателите, но няма да я напиша да не ме обвинят в заплаха за убийство. Жалки женски кучета.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми нали затова натиснаха ГЕРБ и искат да ги свалят,защото съдят олигарха Прокопиев в момента.Ако народа подкрепи Гешев,може и да има развитие,но това съдене на Божков, преследване на Малинов,Ковачки и други подобни изпълнения им срива властта.
81
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, четохме. И какво изобщо доказва туй?
80
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧЕРЕПАШКА И КРАКАДИЛА ГЕНА ЕПИЗОДЕ 138 СЕ3ОН 2
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този не е интересен, прокуратурата ни казва неща, които ги знаем. Записите със завряния зет кога ще ни пуснат, те са интересни!