Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови

Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина, заявява мъж
Обновена: 10 мар 2020 12:01 | 10 мар 2020 11:49, Екип на Dnes.bg
175
Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува разговори, за които се предполага, че са на Васил Божков, като част от доказателствата срещу него.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза", съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
От там допълват, че Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Приложените записи са от общо три срещи на собствениците на efbet братя Найденови с Божков. Те бяха партньори, преди да се стигне до разрива в отношенията им.

От разговорите и стенограмите става ясно, че глас, за който се предполага, че е на Божков, иска от бившите си партньори доброволно да му дадат 50% от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.

"Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм го внушил, трудно ще убедите", съобщава гласът, за който се твърди, че е на Божков.

Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: Прокуратурата

В друг от разговорите се води следния диалог:

Глас 3: Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема, ако искате аз ще ... вие изберете, която вие искате, ако искате ми платете, щото след това... Нещо да ви преча? Просто 30 години.

Глас 2: Васко, 20-30 години, от три месеца ние не сме на себе си. Аз честно да ти кажа не съм на себе си. След като ни...

Глас 3: В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо.

Глас 2: Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат.

Глас 3: Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам.

Глас 2: Е кой ни мачка?

Глас 3: Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство, отчитат от държавното обвинение.

Целите разговори може да чуете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев наистина беше се заел с някакви крадци на България да съди,но когато погна не който трябваше,а Божков,Ковачки,Овчаров(специалиста ни в енергетиката),тогава побеснях,защото не тези хора са престъпниците в България,други са вредителите в България!
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за Божков разбрахме , я кажете кой стои зад Агрион , па и друга лотария имаше ,май и тя няма да плаща печалби .С един куршум два заека !
76
4
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и как едно ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ,че гласът бил на Божков, се превърна в "КОНСТАТАЦИЯ":-"Божков изнудва братята мангасарови"..?!..КАК И НАЙ-ВЕЧЕ:-ЗАЩО?..отговорете си сами..
75
6
 
28
 
! Отговори
Гоше преди 4 години
Смехотворни улики! Некакви се опитват да изпързалят некой като му слагат разни думи ама онзи казва, че нема такова нещо. С такива глупости ни заливат та чак ме е яд да им ги чета. И това ако са доказателствата им да вземат да се гръмнат.
74
4
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Всеки професионален юрист ще ви отговори, че запитването на гл.прок. Гешев третира материал, който се изучава по време на следването и не подлежи на приемане от КС. Очевидно тази тема не е в кръга на правните познания на г-н гл.прокурор. За публикуване на материали предмет на досъдебното производство. И това е забранено, но в Полицейската школа-Симеоново не е наблегнато на тази забрана.
73
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да повърнеш!...-"Бизнис-битките" на двама далавераджии били..според "прокуратурата" "В ЦЕНТЪРА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС" и за това "требало" да са пускат записи и да са прават внушения..Алоу,ПОЛИРАНИТЕ,българина изобщо не се интересува от тия двамата!..Проблемите на България са ужасната корупция,официализираните КРАЖБИ на евро-и други средства,липсата на законност,трагичното "здравеопазване", ТОТАЛНАТА ЕМИГРАЦИЯ на младите и не чак толкова млади българи,трагедията в земеделието и промишлеността
72
4
 
22
 
! Отговори
ЗНАЧИ БИЗНЕС преди 4 години
а защо тези НАЙДЕНОВИ, които са разследвани и гонени от цяла ЕВРОПА не са в Следствието като жената и сина на БОЖКОВ
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тоя толкова много хора се страхуват!А колко ли душички е затрил и съдби съсипал?!И колко много не знаят за него.Над 150 знакови убийства през прехода,а той още жив и все по богат ставаше?!
70
3
 
9
 
! Отговори
МОЖЕ БИ БОРИСОВ преди 4 години
също участва в разговора, но е изрязан. Нали все ги събираше разни алкохолни и бензинови босове на договорки. А когато се чуха записи с ТИКВАТА , ОН въртя, осуква , кой го бил записал. Един път не каза като мъж Аз бях
69
2
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
И какво излиза, че спец-прокуратурата обслужва частен интерес.. С какво точно тия Найденови са по-различни от черепа?
68
5
 
13
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
няма ли да поразледва малко гадината Иво Прокопов.та да стане яско как Пантпфльо стана милионер !?сугурно не, от посолството на САЩ едва ли ще разрешат
67
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков може да не е бил идеален,но той беше патриот и събираше артефактите и ги узаконяваше ,за да останат в България и не излизат в чужбина,а тези двама тюф.лека,какво са напрвили за България,освен да печелят пари?Искали са рекет от Божков,той им отказва,тогава те го заплашват и той им връща заплахата обратно,ето това се е случило.Освен това,пише, че Божков е дал документи на гърка от ЕП за кражбите на европари от Бойко и сега става неудобен.
66
5
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До Анонимен 62Така, де, но не казваш нищо за Първанов, откъдето идва ПРОБЛЕМА. И не само ти, което говори за "обективното" ви отношение. А защо не се запиташ: Абе как така президент ще пуска чадър надолигарси? Какво става тук? Я го дайте този президент и всички по веригата след него. НО НЕ КАЗВАТЕ, ЧЕРВЕНИ *УПЕНЦА! МЪЛЧИТЕ!
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов се върна от САЩ...и долетя новината че напуска политическите длъжностиПреди години в секретна стенограма на Байърли до хилъри Клинтън името на Божков бе обявено като номер 1 в списъка на ЦРУ за най-големиет олигарси в България.
64
1
 
3
 
! Отговори
истина преди 4 години
Един чичко има картинна галерия. Той е ГОЛЯМ художник. Рисувал е човекът или пък...
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците щом са се загрижили значи нещата у нас са нетърпимиМиналата година американският посланик се видя с правителството и още същия ден (сряда) смениха подуправителя на БНБВ четвъртък дойде новината че Европол е снело обвинененията от дъщерята и жената на Цв.Василев, и че това се е знаело ОТ ДВА МЕСЕЦА, но те го пускат точно в този момента.В петък "Свободна европа" обяви ситуацията за имотите на Цветанов и Артекс."Знам откъде идва атаката" каза Цветанов и отиде в САЩ...
62
2
 
6
 
! Отговори
глухото куче преди 4 години
тези тарикати ,цеките ,не са ли наясно ,че щом спрат да плащат на захарчук,са следващите ,бежанци.
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
59 - все едно по коя инициатива е било - Бойко е на върха на държавата и носи отговрността. Имал е правото да откаже на Първанов. Факта че не го е сторил по прави отговорен и го превръща в престъпник, който прилага двойни стандарти за някои контрабандисти.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.трябваше американския посланик да ни го посочи, за да има реакция.Брех тези американци много се загрижили за правовият ред в чужди държави, а в тяхната си се отстрелват като шопари. И наркотиците вървят с пълна права - САЩ най - големият пазар, на най-големият пласьор Мексико!Отивай да целуваш дупараната на прокопито!
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дори и престъпниците имат права. Всеки е невинен до доказване на противното. Щом искат да го осъдят Гешев е длъжен да спазва процедурите. Видяхме как ги спазваше с Иванчева и с ТАД груп. Не може за задържаш хора по подозрение, не може да подслушваш по подозрение...освен това щом е имало чадър над Божков от Сметната палата толкова години, Горанов трябва да е в затвора, защото той е шеф на сметна палата. не може Нено Димов да го хващаш за шията че носи отгвороност, а Горанов - не.