Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови

Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина, заявява мъж
Обновена: 10 мар 2020 12:01 | 10 мар 2020 11:49, Екип на Dnes.bg
175
Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува разговори, за които се предполага, че са на Васил Божков, като част от доказателствата срещу него.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза", съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
От там допълват, че Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Приложените записи са от общо три срещи на собствениците на efbet братя Найденови с Божков. Те бяха партньори, преди да се стигне до разрива в отношенията им.

От разговорите и стенограмите става ясно, че глас, за който се предполага, че е на Божков, иска от бившите си партньори доброволно да му дадат 50% от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.

"Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм го внушил, трудно ще убедите", съобщава гласът, за който се твърди, че е на Божков.

Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: Прокуратурата

В друг от разговорите се води следния диалог:

Глас 3: Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема, ако искате аз ще ... вие изберете, която вие искате, ако искате ми платете, щото след това... Нещо да ви преча? Просто 30 години.

Глас 2: Васко, 20-30 години, от три месеца ние не сме на себе си. Аз честно да ти кажа не съм на себе си. След като ни...

Глас 3: В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо.

Глас 2: Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат.

Глас 3: Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам.

Глас 2: Е кой ни мачка?

Глас 3: Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство, отчитат от държавното обвинение.

Целите разговори може да чуете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери,оставете хората на мира,това да не ви е фашистката Гестапо,че да преследвате хората?
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мястото на всички престъпници, мафиоти, политически предатели и всякакви други криминални лица е в затвора. Без изключение. Но още я няма тази държава...
116
2
 
21
 
! Отговори
маус преди 4 години
някой да разбра че нещо не редно се случва в този разговор ?аз не схванах нищо
115
2
 
13
 
! Отговори
Можков преди 4 години
Каква стана тя - то не идвало от прокуратората, а било разчистване на сметки.
114
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков показа,че е един много умен бизнесмен.Такъв трябва да ръководи държавата,а не мутри от миналото,които се изживяват като богове.
113
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и сега всеки начинаещ адвокат ще поиска да знае имало ли е разрешение от съда за използване на СРС спрямо Божков? Ако не е имало, както мисля, че е станало, то тези записи просто заминават за кошчето за отпадъци.
112
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вчера яли и пили с него,а днес го изкарват по-черен и от дявола.Дори му приписват убийства и изнасилвания,само и само да си намерят причини да го вкарат за дълго в пандиза.Ейййй,човек с толкова много пари може да си купи всичко-и бизнес и жени.За какво му е да убива и изнасилва.
111
1
 
20
 
! Отговори
и преди 4 години
Горките, Божков ги е подгонил добрите хора, а те ни лук яли , ни лук мирисали. Тези братя и те не са стока, особено баща им. Престъпник от комунистическо време, вербуван от тайните служби, доносник, взел пари от комунистите и казино направил, децата му - въпросните братя - живот си живеят. Единият брат до скоро живееше в 3 етажен мезонет в Лозенец с чистачки, гледачки и т.н. Хайде стига вече
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управниците са създали вратички в закона,за да могат такива като Божков и техни приближени бизнесмени да плащат данъци по по-изгодна тарифа.Божков се е възползвал от това,както би го направил всеки друг.Е сега,той ли е виновен или тези,които творят недоносчета като този закон?
109
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата публикува разговори, за които се предполага, че са на Васил Божков...Не съм му приятел, а и не мога да го уважавам този Божков, но такива публикации са от времето на римското право! Добре дошли в правовата държава България!Рабирай като иронийка, метафорка и пр. за тези с едноцифреното IQ.
108
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта завидя на Божков за лотарията и скъпите артефакти,които бяха публично достояние и реши да го смачка с едно недотам интелигентно подставено лице,което покрай Божков се е замогнало,създавайки паралелен бизнес /ефбет и др./и сега се изживява като жертва,каквато не е.Властта знае ли колко е чист бизнеса на това лице или крадеца вика дръжте крадеца?
107
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще му хванете цървулите на Божков.
106
3
 
13
 
! Отговори
цитат от Афера преди 4 години
"Всеки, който прочете внимателно така наречените СРС, да не говорим за ченгетата, които ги четат, е наясно как Цеките са пуснати УМИШЛЕНО И ПРЕДНАМЕРЕНО СЪС ЗАДАДЕНА ИМ ЗАДАЧКА И КЛЮЧОВА ДУМА УБИЙСТВО, УБИЙЦИ, ЗА ДА МОЖЕ ВАСИЛ БОЖКОВ ДА БЪДЕ НАБУТАН!Обаче Васил Божков очевадно личи, че не е от Левуново!"Записа,без да е накъсан на парчета е в Афера.Оставете Божков на мира,интриганти!
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тези записи ще останат в историята като записите на "ало Танов" и "ало Банов съм".Върви едно преразпределение на откраднатото от народа от една мафиотска структура към друга мафиотска структура,както случая с КТБ. За правосъдие не става дума. Всичката пара отива в свирката,а локомотива върти на място.
104
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата публикува... Опитите на прокуратурата, да пробута на обществото такива бaламски "улики" е подигравка с човешкия интелект. Но пък като юристи стават най-вече връзкари...е донякъде разбираемо.
103
0
 
0
 
! Отговори
До Ха-ха преди 4 години
Скоро развод ще има, заедното име си се притеснил
102
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
А да попитам, Ива Софиянска - Божкова защо смени името си само на Ива Софиянска?
101
2
 
23
 
! Отговори
Кроки преди 4 години
По-скоро от записите се чува как те пробват да му вкарат убийства и ликвидиране в устата.Аз заплахи и рекет от негова страна не чух.
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KokoЧерепа си е и много умен. Това тука е за нашенец потребилел... :)) Кво му трябва на българина... Хляб, луканка, ракия, кючек и сеир... Тея гимнастики са за гласуващите, дето чакат да ги Упраят... :)
99
0
 
25
 
! Отговори
Гьобелс преди 4 години
И къде точно е заплахата за убийство. Кое изречение.