Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови

Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина, заявява мъж
Обновена: 10 мар 2020 12:01 | 10 мар 2020 11:49, Екип на Dnes.bg
175
Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува разговори, за които се предполага, че са на Васил Божков, като част от доказателствата срещу него.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза", съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
От там допълват, че Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Приложените записи са от общо три срещи на собствениците на efbet братя Найденови с Божков. Те бяха партньори, преди да се стигне до разрива в отношенията им.

От разговорите и стенограмите става ясно, че глас, за който се предполага, че е на Божков, иска от бившите си партньори доброволно да му дадат 50% от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.

"Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм го внушил, трудно ще убедите", съобщава гласът, за който се твърди, че е на Божков.

Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: Прокуратурата

В друг от разговорите се води следния диалог:

Глас 3: Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема, ако искате аз ще ... вие изберете, която вие искате, ако искате ми платете, щото след това... Нещо да ви преча? Просто 30 години.

Глас 2: Васко, 20-30 години, от три месеца ние не сме на себе си. Аз честно да ти кажа не съм на себе си. След като ни...

Глас 3: В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо.

Глас 2: Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат.

Глас 3: Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам.

Глас 2: Е кой ни мачка?

Глас 3: Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство, отчитат от държавното обвинение.

Целите разговори може да чуете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
16
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
въпросче към смешниците,ако кажа "ако искам да открадна наистина ще открадна " означава ли че съм откраднал и могат да ме съдят?
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЮРИСТВсе пак, той им иска 50% и залите+ги мачка психически,трябва да има някакво правосъдие,но не и по този начин срещу Божков,като чак го изгониха принудително от страната.
16
11
 
30
 
! Отговори
ЮРИСТ преди 4 години
Г-Н ГЕШЕВ,КАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТА ИМА В ТЕЗИ РАЗГОВОРИ,АКО ИЗОБЩО СА АВТЕНТИЧНИ?КЪДЕ ВИДЯХТЕ ЗАПЛАХИ,ПРИЗНАНИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ?ТОВА Е ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО,АКО И ДРУГИТЕ ВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СА ТАКИВА ДЪРЖАВАТА МНОГО ЩЕ ПЛАЩА ПО ЗАГУБЕНИ ДЕЛА В МЕЖДУНАРОДНИ СЪДИЛИЩА
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ "Бушон медия" излезе статия,че Божков заплашва Бойко и от тогава започнаха да мачкат Божков,това е най-вероятно на лична основа.Освен това писаха(това не знам дали е истина),че гръцки депутат в Европарламента е подал документи за кражбите на Бойко на европари,а документите гърка вероятно е получил от Божков.
14
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви заплахи няма на разговорите, скалъпена история, всичко ще падне в съда!
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете Божков на мира,разберете се е с него.Това което правите не е добро!
12
20
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
Браво на прокуратурата и в частност на гл.прокурор г-н Гешев,че ни държи в течение на случая и научаваме всички подробности.
11
2
 
27
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
Не това са разговори на бавно развиващи се хора ... :))
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глиганчето смеевски окраде де що има и продължава. Но народа е казал, че всеки батко си има батко.
9
4
 
19
 
! Отговори
Митака преди 4 години
Между Каскета и Обувките няма съдържание ... това са едни ходещи обувки с нахлупен каскет на тях ... ха ха ха
8
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са разговори на слабоумни хора, а не на бизнесмени с бизнес за милиарди. Нещо ни бъзикате тука. Не може хора като тях да разговарят като селски ***. Как се прави и управлява такъв бизнес, ако умнствения ти багаж е под минимума?
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общи приказки,нито една заплаха не чета..има изтирти моменти явно там са заплахите..ако има такива
6
2
 
38
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Да питам, защо тези юнаци са били съдружници само единият от тази ОПГ е привлечен като обвиняем. Другите и те са консумирали престъплението от общата им фирма, демек ОПГ.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И филм да излъчат това няма никакво значение важното е дали ще издържи в съда така, че нека да видим какво ще се случи. Да не стане някой да изгори преди Божков особено, ако гръЧкия евродепутат разпространи документите които черепа му бил дал.
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тоя Луканов много грях има дето създаде тия мафиоти които днес управляват България
3
8
 
44
 
! Отговори
Манчо от Манчестър преди 4 години
Смехория, четох ги разговорите, това са общи лакърдии, които в съда не ги признават. Ако и другите "доказателства" са им такива на гешефтарите...
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повръща ми се от българския бизнес
1
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя Найденови са поставени лица във фирмите на Божков от Пеевски.Пеевски е премиера на България а не Борисов,Борисов е там за да обира негатива.КОЙ и на какво основания иска да управлява държавата -Канал 3